Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
а треба ли она ливчето со бројче да се однесе дека јас го изгубив ?

а треба ли она ливчето со бројче да се однесе дека јас го изгубив ?
На мене и на никој од моите другари не ни го побараа. Не би требало да ти праат проблем... ипак пожелно би било да го имаш со тебе знаеш...

дали има 3 уписен рок на факултетите

дали има 3 уписен рок на факултетите

Мислиш на пријавување, за прва година ?
На УКИМ е на 17ти септември третиот пријавен рок, а доколку си примен на 20ти септември одиш да се запишеш (платиш) :)

Прашав и во соодветната тема, ама гледам дека не е често посетувана и дека тука најверојатно побрзо би добил одговор.

Има ли некој искуство со полагање TOEFL? Или па планира скоро да полага?

Ме интересира дали можат да се извадат добри резултати со самостојно спремање, без посета на курс. Кои книги би ги препорачале за подготовка? И каде би можеле да се најдат тие книги и за колку пари?

Благодарам :)

dali moze da se zapise 3 mesestar ako prviot ti e cel iscisten a nemas dovolno krediti (36 krediti) ne go razbiram bas ova ekts sistemov

За запишување на постдипломски студии гледам бараат "потврда за знаење странски јазик ". Kаква е оваа потврда ? Дали е на нивото на FCЕ или нешто поедноставно и каде најлесно може да се извади ?

Вашево мислење е постаро, но моментално и јас сум заинтересирана за одговорот? Дали знаете од каде треба да се извади таква потврда за знаење странски јазик?

Дали некој учит економски факултет и дали се разбирате во финансиски резултати.Ми требит семинарска за на факултет...Фала многу

Дали некој има инфо, дали првиот академски час ќе биде во салата Борис Трајковски или студентите ќе си одат на својот факултет?

Дали 3јка која почнува од бул. АСНОМ потоа оди по ул. Февруарски поход па бул. Јане Сандански, или по бул. АВНОЈ па бул. Јане Сандански или пак трета опција бул Србија па бул. Јане Сандански? Не им работи мрежата на линии на ЈСП за оваа релација. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom