Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ако му ставам потанки гуми на точакот, ќе имам накоја корист (на отворен пат, низ град)
huh.gif

Сега имам Кенда 26х2.1...
Ваква (или слична)
kenfgxnn.jpg

На брзина поголема од 15, брчат...

Вака нешто сакам да му ставам...
526364_4777917879853_1509863026_n.jpg

487499_4777933760250_459485310_n.jpg

Дечки ај ве молам еден совет . Купив пред некој ден нови метални педали за точакот, ама кога возам многу чкрипат. Ги извадив ги подмачкав, али пак се слуша чкрипење. Претходно имав пластични, ама не ми траеа долго. Сакав да ги заменам со метални како демек поцврсти и квалитетни, ама чкрипат. Како да го средам чкрипењето на педалите ?

Дечки ај ве молам еден совет . Купив пред некој ден нови метални педали за точакот, ама кога возам многу чкрипат. Ги извадив ги подмачкав, али пак се слуша чкрипење. Претходно имав пластични, ама не ми траеа долго. Сакав да ги заменам со метални како демек поцврсти и квалитетни, ама чкрипат. Како да го средам чкрипењето на педалите ?

Подмачкај ја убаво и осовината.
Исто провери и колчето од седиштето подмачкај го, воланот провери, тркалата, често знае било какво шкрипење на точакот да се осеќа кај педалите.
Ако му ставам потанки гуми на точакот, ќе имам накоја корист (на отворен пат, низ град)
huh.gif

Ваква (или слична)

Полесни ќе ти бидат, можеби малку побрзи, дефинитивно поубава вожња по асфалт и звукот ќе го нема. Да сум на твое место одма би земал некоја од континенталките.:)

huh.gif

Ваква (или слична)
kenfgxnn.jpg

526364_4777917879853_1509863026_n.jpg

487499_4777933760250_459485310_n.jpg
Многу нормално дека ќе имаш предност на асвалт.Добиваш многу помал отпор,помало трошење на гумите,полесни гуми и многу потивко возење.Само со овие подобро не пробувај да возиш off-road.

зошто ? , ќе лизга или ??? Ако е за тоа, ќе си ги чувам и овие сегашниве...

Едно време планирав да земам вакви ама се предомислив незнам зошто. Иначе практични се мн ако се дупне со упаљач се загрева па притиска и залепена е. Ѕирни има видеа на YT.
Еве едно виде foss vs slime и на крај foss гума со slime најака комбинација :D
Ептен ова сеа, сигурно нема да ја бушам или да ја јадам :D Има ли други видеа како некои најобични трнчиња, и некој слични тестови? Ко за нормални луѓе :eek:

Ептен ова сеа, сигурно нема да ја бушам или да ја јадам :D Има ли други видеа како некои најобични трнчиња, и некој слични тестови? Ко за нормални луѓе :eek:

Епа foss ов на трнчиња се дупнува ама ако остане трнот внатре не диши ама ако го извадиш си иба мајката :D. Ама затоа со упаљач и пумпа ја средуваш одма нема стругање лепаци лепенки. И поотпорни на цвикнување се. Ова е од видеа што сум гледал неможам со сигурност да ти кажам што како затоа што не сум користел. A нормално видео незнам ама еве како ги лепат

зошто ? , ќе лизга или ??? Ако е за тоа, ќе си ги чувам и овие сегашниве...

Не само што ќе лизгаат туку може да се убиеш некаде со вакви гуми на offroad патека. Затоа убаво размисли пред да купиш т.е. каде и на каква подлога ќе возиш. Би ти препорачал да ги ѕирнеш Maxxis гумите, посебно (како за тебе) Crossmark моделот, мека, брза и со ниска бучава а сепак offroad гума. Одлична гума. Е оваа :

кај ги има, и колку пари се ???
Мислам дека попаметно ќе биди да семам мазни, потанки... Тие ќе ги возам низ град, за офроуд ќе ги ставам овие сега што ги имам.... И онака многу ретко возам офроуд....

п.с. Здравје, ќе земам за другата сезона... Сега треба уште некои работи да купам (пумпа, светла (предно, задно) ), па треба на редовен сервис да го носам ...

се наоѓа ли по продавнициве U-Lock ?
krytonite-new-york-lock-06-300x300.jpg

се подновив со Corratec X-Vert Cross , па сакам нов безбедносен систем да воведам, а заборавив да прашам денес... Инаку од мал сум заљубен во велосипеди и еве веќе 3-4 години имам положено за кола и само 3 пати возев, се знае што се вози:D. Офроуд не сум возел нешо посебно, главна тура ми е околу Мавровско езеро преку лето, во Скопје обично на кеј и како превозно средство :).

се подновив со Corratec X-Vert Cross , па сакам нов безбедносен систем да воведам, а заборавив да прашам денес... Инаку од мал сум заљубен во велосипеди и еве веќе 3-4 години имам положено за кола и само 3 пати возев, се знае што се вози:D. Офроуд не сум возел нешо посебно, главна тура ми е околу Мавровско езеро преку лето, во Скопје обично на кеј и како превозно средство :).

Знам дека има во Вучко, 600 денари, Криптонајт кај нас многу тешко.
Со арно и убо точакот возење!(y)

Убаво да те вози новиот точак, не заборавај дека каква и да е заштита да му ставиш, се се отвара и сече. Значи заклучувај го, но точакот пак да ти биде на видик. Кај мене од влез украдоа точак заклучен со ланец/"шифра" за мотор, 3-4 пати подебел од овие за точаци, па сега ти види. :)

Лани ставив две внатрешни Slime и мора да се пофалам дека скоро цела година (вклучително и зимата) возев без главоболки. Сигурно преку 20 трнчиња мали извадив без да издишат. Морав да ги сменам зашто имав закачено некој солиден трн или беше цепната на стакло и скроз издиша. Ми спаси сигурно едно 10тина лепења слајмот. За фосс немам конкретно искуство.

Rubena V66 Flash... Некој да ми каже мислење за гумава
huh.gif

Ваква е...
rvrbf2-1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom