Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки ај ве молам еден совет . Купив пред некој ден нови метални педали за точакот, ама кога возам многу чкрипат. Ги извадив ги подмачкав, али пак се слуша чкрипење. Претходно имав пластични, ама не ми траеа долго. Сакав да ги заменам со метални како демек поцврсти и квалитетни, ама чкрипат. Како да го средам чкрипењето на педалите ?
Ако му ставам потанки гуми на точакот, ќе имам накоја корист (на отворен пат, низ град)![]()
Сега имам Кенда 26х2.1...
Ваква (или слична)
На брзина поголема од 15, брчат...
Вака нешто сакам да му ставам...
Многу нормално дека ќе имаш предност на асвалт.Добиваш многу помал отпор,помало трошење на гумите,полесни гуми и многу потивко возење.Само со овие подобро не пробувај да возиш off-road.Ако му ставам потанки гуми на точакот, ќе имам накоја корист (на отворен пат, низ град)![]()
Сега имам Кенда 26х2.1...
Ваква (или слична)
![]()
На брзина поголема од 15, брчат...
Вака нешто сакам да му ставам...
![]()
![]()
Ептен ова сеа, сигурно нема да ја бушам или да ја јадамЕдно време планирав да земам вакви ама се предомислив незнам зошто. Иначе практични се мн ако се дупне со упаљач се загрева па притиска и залепена е. Ѕирни има видеа на YT.
Еве едно виде foss vs slime и на крај foss гума со slime најака комбинација
Ептен ова сеа, сигурно нема да ја бушам или да ја јадамИма ли други видеа како некои најобични трнчиња, и некој слични тестови? Ко за нормални луѓе
![]()
зошто ? , ќе лизга или ??? Ако е за тоа, ќе си ги чувам и овие сегашниве...
се наоѓа ли по продавнициве U-Lock ?
![]()
се подновив со Corratec X-Vert Cross , па сакам нов безбедносен систем да воведам, а заборавив да прашам денес... Инаку од мал сум заљубен во велосипеди и еве веќе 3-4 години имам положено за кола и само 3 пати возев, се знае што се вози. Офроуд не сум возел нешо посебно, главна тура ми е околу Мавровско езеро преку лето, во Скопје обично на кеј и како превозно средство
.
се наоѓа ли по продавнициве U-Lock ?
![]()
се подновив со Corratec X-Vert Cross , па сакам нов безбедносен систем да воведам, а заборавив да прашам денес... Инаку од мал сум заљубен во велосипеди и еве веќе 3-4 години имам положено за кола и само 3 пати возев, се знае што се вози. Офроуд не сум возел нешо посебно, главна тура ми е околу Мавровско езеро преку лето, во Скопје обично на кеј и како превозно средство
.