Клима во кола

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Знае некој каде местат клими во кола? Имам едно постаро пунто и ми се наогја од време на време ама нема клима, па сакам да му ставам доколку е препорачливо и исплатливо.

Искрено не ти се исплати зошто ќе те фати накај >50% од вредноста на колата

цена? мислам до кај 20 000 денари сум спремен да дадам, ми се наогја колата пошто е мала и многу по згодна за секојдневни работи и сл.

За секоја кола е различно, на пример мене за во Корсата ми рекоа дека ќе кошта околу 600евра а јас целата кола ја платив 1400:ROFLMAO:. Јави се во Агросервис во Ченто, таму мене ми ја поправаа на другата кола и многу поефтино испадна него во други сервиси што прашував.

Продај го пунтото и купи си друго исто такво со клима. Најпросто, наједноставно решение.

Кој шо сака нека вели, никој неможи да направи „насаден“ клима уред да функционира како фабрички.

абе не ми се продава ептен ми е погодено пу пу пу да не го подречам. на плин ми е башка и минам 400-450 километри со 1000-1200 денари.

а да купам уше едно со клима и после само од тоа што ке го купам да ми ја префрлат климата на ова? пошто гледав у бугарија за некој 400-500 евра (а и поефтино)има онакви англиски со волан од десна страна. така бива?

а да купам уше едно со клима и после само од тоа што ке го купам да ми ја префрлат климата на ова?
Така можиш да размислуваш, башка шо ќе ти остани цело возило за делови...

Само, 400-500 евра да го купиш, + евра да ти ја насадат климата (со 150 ако поминиш на никој да не кажваш)... исплатливо ти е то за 3 месеци годишно? Јас би купил веспа...

Ako e punto 1.3 75sx se naoga i moze da se prepravi bez nekoj poseben problem. Na 1.1 i 1.2 mislam deka ne se stava,ako e od prviot model na punto. E sega kolku ke cini,delovite sigurno 150-200 evra(polovna) ,montaža 100tina evra,punenje 20-30 evra. taka da so edno 300-350 moze da projdes.

Ne se razbiram od koli ama eve ovakvo e http://carsfolia.com/icim/fiat-punto/fiat-punto-07.jpg

Sum zapnal posto mi e novo, zacivano, ne sum go vozel bog znae kolku i mnogu malku mi trosi. I ne sakam da o prodadam posto znam deka ke mu zemam mnogu malku pari a realno navistina e nova kolata. Baska ke ja vozi i zena mi, nema da moze da mi ja zema drugaa kola so opravduvanje deka taa ima aklima. :)

Ај да не отварам нова тема, да прашам за автосервис или мајстор по Скопје кој работи со клима уреди за коли.

bi sakal da znam dali moze na golf 4 tdi 97 god da se vgradi klima , i otprilika kolku bi kostalo ,,pozz i vi blagodaram ako nekoj mi odgovori ,,,

Клима може во секоја кола па и во Фиќо. Само да се има пари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom