Села: „Струшките вечери на поезијата“ и на албански јазик, или нема да ги има

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Би напишал уште 20 вакви поста ако навистина го сториш тоа :ROFLMAO:

Не си толку лош, нели?
--- надополнето: 23 август 2013 во 09:08 ---
Не е понетата ние да ги игнорираме. Треба администрацијата секој облик на верски фанатизам, фашизам, и добро познато за Албанците на форумов национал-шовинизам, да го санкционира.

На форумот, сите Албанци едногласно застануваат позади секој злостор на своите. Има еден куп Албанци со никови „Балисти“ (кои биле фашизоидна групација), и сите се гордеат со делата нивни. Исто и со оние на УЧК, кои вршеа страшни масакри.

Значи, секаде, на било кој форум во светот, сите изблици на фашизми се санкционираат перманентно.

Може и компарација да направиме. На било кој хрватски форум, доколку се зачлени некој со ник „Четник“ ќе биде отстранет во најкус можен рок. Важи и обратното, за „Усташ“.

Но, бидејќи на администрацијата и е важна само бројката, а не каков профил луѓе пишуваат, и понатака ќе си читаме постови од членови со ник „Баллист“. Значи не ги интересира ако некој е основно неписмен, поддржува Балисти, има ник „Балист“, важна и е бројката. Бидејќи бројката и носи ќар. Лицемерие невидено.

Цитирај мислење!!!!!

ПОголем фашист од тебе има само неколку во форумов, и гледај уште си член......
--- надополнето: 23 август 2013 во 09:11 ---

Јас мислам дека ти заслужуваш таков аватар, јас не кукам, вие кукате.....
Најтрагично е што мислите дека треба да ви бидеме благодарни што сме живи, па нели забалежуваш колку глупо звучи??
--- надополнето: 23 август 2013 во 09:15 ---
Нека бидат и на албански, ама општината да ги превземе трошоците за организација и превод. Со професионални преведувачи нормално, културна манифестација е, не е седница на собрание. После тоа ќе видиме како ќе му објасни на шефот негов од Тетово дека заради национал-романтизмот лажен нема пари за кампања догодина.

Многу врева за тотален маргиналец кој само лае. Со лаење не се добива ништо, со акција се добива. Отидоа во шума и го добија тоа што го добија. Овие од ДПА се ко нас, да зависеше нешто од нив Албанците ни во Тетово немаше да имаат градоначалник денес.

Точно, ДПА ти е мафија, добро сите партии се мафии но ДПА е очигледна.... дека они работат за народот малку веројатно е, кој знае што се случил во Струга за да тој прави ваков чекор, иако мислам празни зборови се тоа дека ќе ја стопира манифестацијата, сигурно имаат некоја фрка со ВМРО или ДУИ....

Иначе за преведување се налага само за да се претстави манифестацијата, не верувам дека барал и песните да се преведуваат.......

А бе не ме интересира дали ќе биде на албански или на швабски, тоа не ми го менува животот вооптшо, камоли да ми го подобрува.......
Но да претпоставиме дека ме интересира....
И да претпоставиме дека законски Сеља може да воведе и албанскиот, дали вам ќе ви пречи тогаш???

Најголем проблем друже е односот на дотичниов кон целиот македонски народ.
Значи не може да има добри односи со условување со сила убавина не бидува.
Ова му е само очаен обид за собирање политички поени на сметка на меѓуетнички односи.
Не дека ми пречи туку нема потреба за комплицирање на работите ако земат на 10 јазици истовремено да пренесуваат ќе треба не знам колку време да се работи.

Понатаму како што кажа еден член едноставно решение е синхронизација на албански јазик ама ако сме искрени ниту албанците ниту пак македонците не верувам дека имаат којзнае колкав интерес за поезија.(без навреда кон поетите ;) )

Кај нас 9 од 10 луѓе пре би турски серии отколку било каква културна манифестација.

П.С Да не речеш селективен сум исто е и со македонските политичари и едните и другите си гледаат само лична корист и к*р ги боли за македонците или албанците како целина.

А бе не ме интересира дали ќе биде на албански или на швабски, тоа не ми го менува животот вооптшо, камоли да ми го подобрува.......
Но да претпоставиме дека ме интересира....
И да претпоставиме дека законски Сеља може да воведе и албанскиот, дали вам ќе ви пречи тогаш???

Мое мислење е дека треба дебата за тоа зошто вам ви пречи албанскиот, а не затоа што некој бара албанскиот да се употребува во некоја манифестација....
--- надополнето: 22 август 2013 во 18:57 ---

Немате капацитет за дебатирање, затоа што автоматски се подигнувате на повисоко ниво, и глумите демек немаме со кого да дебатираме, и веднаш почнувате да навредувате ниско по секаква основа, затоа се затвараат теми...

Jas od prviot den koga sum cital na ovoj forum odmah gi prepoznav lugeto so vakvi osobini ,i sekogas sum velel deka ova nacia nema da opstojuva dolgo ..nekade vo 2048 ke umre i posledniot makedonec ,ova go rekoa i vo dnevnik.
a za toa deka se podignuvat na povisoko nivo od drugite automatski znaci deka tie ne se takvi ama sakat da se takvi ,bog da im bide na pomos

puno .rasva karin se shkijet nuk marin vesh :)

dzaferi.jpg
ххггѕгххквццџ бббббббдгцзсцттттѕѕииииииииххсхгсхсхбвб струге ффггулујхјхгффгвххб струге ењељдзсхсдхсдфгфггггхккл

touché

Иначе за преведување се налага само за да се претстави манифестацијата, не верувам дека барал и песните да се преведуваат.......

Сите поеми бара , до сабајле да се чита....

Толку е трагично... што дури ми е смешно..
Државава ни тоне од сиромаштија и од невработеност.. тој се замара со манифестации..:facepalm:
Село гори, баба се чешла...:tapp:

Е луѓе луѓе вака си ја дадовме државата на непријателот. Ние само со навивачки песни исполнети со пцовки се силиме.
Е драги Македонци се гледа колку политиката нас не штити... ние самите ако не се бориме за оваа држава, еден ден можеби и робови ќе бидеме во нејзе.

Jas od prviot den koga sum cital na ovoj forum odmah gi prepoznav lugeto so vakvi osobini ,i sekogas sum velel deka ova nacia nema da opstojuva dolgo ..nekade vo 2048 ke umre i posledniot makedonec ,ova go rekoa i vo dnevnik.
a za toa deka se podignuvat na povisoko nivo od drugite automatski znaci deka tie ne se takvi ama sakat da se takvi ,bog da im bide na pomos

o_O:cautious::confused::eek:
... :facepalm: ... :tapp: ...

ко прво не е културно да пишуваш на јазик на кој останатите не го разбираат..
ко второ форумов не е двојазичен, на важи рамковен договор.
ко трето пишувај на кирилица
ко четврто ако не ти се допаѓаат претходните три ствари, гитла! во спротивно поштувај ги!

и да може ке снема чисти македонци зашто сите албанки ги изнакупивме ;)

кога го прочитав насловот на темата направив искривена фаца...
значи почнаа и за банални работи да се замараат.
чудесииии еееееееееј па замисли на албански поезија да читаш :ROFLMAO:
мн им е насилен изговорот, ке избегаат посетителите гарант ке помислат дека повикуваат на џихад михад :LOL:

ne treba koga veke gi imate vo vevcani i galicnik ,nema smisla konkurenciata

Да беше малце попаметен ќе те викаа глуп..

Галичник дали има 5 постојани жители е прашање а не пак калаши и оружје додека Вевчанци многу добро си знаат што мора да имаат дома за лична сигурност кога од сите страни се опколени со села каде што живеат неписмени орки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom