L
Lu
Гостин
За ампулите да го имаат целосниот ефект, кучето (истото важи и за мачките) несмее да биде во контакт со вода 48 часа пред и по аплицирањето на ампулата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иди утре барај им да му направат тест за парвовироза и за штенечак.здраво дечки имам проблем со кучето старо е околу 4 месеци... околу 5 дена имаше пролив.Денес имаше пролив со крв(многу лош мирис никогаш измето не му е така миришал) и поврака.... однесеме го на ветеринар и таму прво лошо е прашаа јаде ли јаде епа чим јаде добро е ставија му 3 инекции ама па не е добро ај некој совет ако може
Дали и кога ги прими сите вакцини и ревакцини?здраво дечки имам проблем со кучето старо е околу 4 месеци... околу 5 дена имаше пролив.Денес имаше пролив со крв(многу лош мирис никогаш измето не му е така миришал) и поврака.... однесеме го на ветеринар и таму прво лошо е прашаа јаде ли јаде епа чим јаде добро е ставија му 3 инекции ама па не е добро ај некој совет ако може
http://forum.kajgana.com/threads/Дисплазија-на-колкови-и-лактови.63751/Поздрав може некој да ми каже нешто повеке за дисплазија,пошто сумљам дека кучето мое има,кои се првите симптоми и како можам да дознаам, затоа што после малку подолго лежење кога ке стане као да подкривнува со задната десна нога
Го прочитав постот и пред да напишам првиот пат само сакам да сум сигурен дали има или нема дисплазија ,како што напишав кога ке лежи подолго има малку климави задни нозе ,брзо да се заморува незнам пошто е лето и многу му е жешко па бега негде под сенки цел ден а почнува да функционира тек после 21h ,болки нема скока нормално по скали се качува нормално па незнам изгледа ке мора да го однесам на ветеринар
ШарпланинчеШто раса е?
Шарпланинче
Ќе бидам,ама без снимките не можам ништо да кажам.Ајде бе Холидеј, ветеринар ќе бидеш или што?
Не сум чула дека и шарко пати од дисплазија... али може да сум само слабо информирана, особено пошо е единствена раса што ми е страв
Иначе, може да му се здрвило ноџето или било што. Али за сигурност, иди нека напраат една снимка, нема да те кошта многу. Што порано тоа подобро.
Сите големи раси се склони кон дисплазија.Ајде бе Холидеј, ветеринар ќе бидеш или што?
Не сум чула дека и шарко пати од дисплазија... али може да сум само слабо информирана, особено пошо е единствена раса што ми е страв
Иначе, може да му се здрвило ноџето или било што. Али за сигурност, иди нека напраат една снимка, нема да те кошта многу. Што порано тоа подобро.
Не можам да ти кажам, дисплазијата се дијагностицира единствено со рентген снимки. Колку е старо кучето?Го прочитав постот и пред да напишам првиот пат само сакам да сум сигурен дали има или нема дисплазија ,како што напишав кога ке лежи подолго има малку климави задни нозе ,брзо да се заморува незнам пошто е лето и многу му е жешко па бега негде под сенки цел ден а почнува да функционира тек после 21h ,болки нема скока нормално по скали се качува нормално па незнам изгледа ке мора да го однесам на ветеринар
Никој на форум не може да даде дијагноза само на зборови, поготово кога се работи за толку општи симптоми. Нека го однесе на ветеринар.Aj nekoj ako znae nesto da pomogne..kuceto na bratucedot nesto ne e dobro,mnogu dreme...ne saka da jade i tie mu dale vitamin c i diapol...pa se oporail(za vcera) denes povtorno ne e dobar a i nosot mnogu mu tecel...Nekoj da znae nesto da mu kazam da mu dade ? sto pobrgu ako moze)