Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прелетувам по странава и ме заинтересира тоа со ритуалите.
Какви ритуали имате?
Поздрави на сонцето или Liber Resh, Мал истерувачки ритуал на пентаграм, Рубикова звезда, Среден Столб, Гностичка Миса.....и многу други.

Ритуалите во О.Т.О се дел од светите книги на Телема поточно материјал од класа "D".
Изданија од класа D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Јас мислам дека сите на овие ќе запнат! Чувствувам некоја сила дека баш овие 9 ќе бидат во ек! :)

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
А тајно се извршуваат ритуалите или може да се присуствува како посетител?
Би сакала да видам како изгледа сето тоа.
Некако се е мистично.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Некако се е мистично.
Liber Resh и Liber Reguli ги има на youtube... Исто и ... mass of the phoenix... :) Не се кој знае што, ама има нешто...
И праксите од Liber O ги има на youtube (Speech in the Silence - објаснувања)...

Некој може да ти покаже, претежно бараме прво тој што бара да види, да покаже што знае од тие ритуали, па потоа :pipi:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Некако се е мистично.
Лично може да се присуствува на гностичката миса, која ќе почне редовно да се изведува одкако ќе поминат годишниве одмори. Се разбира за тоа е потребно некој од нас да одлучи дека не станува збор за личност чии намери се злонамерни.
--- надополнето: 9 август 2013 во 20:35 ---
Јас мислам дека сите на овие ќе запнат! Чувствувам некоја сила дека баш овие 9 ќе бидат во ек! :)
Каде? На форумов ли? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Каде? На форумов ли? :)
Да бе, на форумов.

И што - мислиш дека некој треба да присуствува неинициран на Гностичка Миса?
ТИ мене ме зезаш? Пак си читал некоја телемитска утопија :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И што - мислиш дека некој треба да присуствува неинициран на Гностичка Миса?
ТИ мене ме зезаш? Пак си читал некоја телемитска утопија :D
Ако тој некој лично го познаваш, зошто не?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ако тој некој лично го познаваш, зошто не?
Јас познавам многумина - и сеуште не присуствувале на Гностичка Миса! Не ни мислам да одобрам такво нешто за некој кој што нема ништо со Редот...
Јас така сметам...

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Liber Resh и Liber Reguli ги има на youtube... Исто и ... mass of the phoenix... :) Не се кој знае што, ама има нешто...
И праксите од Liber O ги има на youtube (Speech in the Silence - објаснувања)...

Некој може да ти покаже, претежно бараме прво тој што бара да види, да покаже што знае од тие ритуали, па потоа :pipi:
Барате прво тој што сака да види што знае,па са му дозволите да види.
Некако нелогично ми е,ако некој знае нема да бара да види или не?
Јас прашав затоа што навистина ме интересира и неможев да си замислам ништо под телема и ритуали.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас познавам многумина - и сеуште не присуствувале на Гностичка Миса! Не ни мислам да одобрам такво нешто за некој кој што нема ништо со Редот...
Јас така сметам...
Зошто бе?! Замисли Гурџиев и Змејко во први редови, милина! :)
Гурџиев ренда, Змејко мези!

Шала настрана, тоа го кажав како можност - опција, нормално дека никој не би донел некого само поради љубопитност.
--- надополнето: 9 август 2013 во 21:17 ---
Јас прашав затоа што навистина ме интересира и неможев да си замислам ништо под телема и ритуали.
Ритуалите се праксата, ако не си запознаен/а со теоријата, тогаш зошто би сакал/а да присутвуваш на нешто такво?

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Зошто бе?! Замисли Гурџиев и Змејко во први редови, милина! :)
Гурџиев ренда, Змејко мези!

Шала настрана, тоа го кажав како можност - опција, нормално дека никој не би донел некого само поради љубопитност.
--- надополнето: 9 август 2013 во 21:17 ---

Ритуалите се праксата, ако не си запознаен/а со теоријата, тогаш зошто би сакал/а да присутвуваш на нешто такво?
Разгледувам,читам се запознавам.
Има време за се,тука сме не бегаме.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Мое мислење е дека, за да дојдеш да се заморуваш со ритуали, ќе мора (ова мора под знак прашалник ајде нека биде) да се запознаеш со хиероглифите кои се користат во Редот. Да се запознае човек со основните принципи, основните постулати, теории, дефиниции...

Па потоа да се заинтересира за ете нека биде Ритуал на Пентаграм, па да го изучува, да читне за него од философска, духовна, научна перспектива (додај си тука колку сакаш и какви сакаш перспективи) - ако постои нормално... Да проба сам, да забележи резултати...
Па ако навистина го влече сето тоа - ќе дојде секако во контакт со Нас :)

Вака како тебе сите ги интересира... тоа е љубопитност. А јас за љубопитност не се заморувам ;) За тоа има youtube, форуми и блогови... А не контакти дирекнто со Редот!

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Мое мислење е дека, за да дојдеш да се заморуваш со ритуали, ќе мора (ова мора под знак прашалник ајде нека биде) да се запознаеш со хиероглифите кои се користат во Редот. Да се запознае човек со основните принципи, основните постулати, теории, дефиниции...

Па потоа да се заинтересира за ете нека биде Ритуал на Пентаграм, па да го изучува, да читне за него од философска, духовна, научна перспектива (додај си тука колку сакаш и какви сакаш перспективи) - ако постои нормално... Да проба сам, да забележи резултати...
Па ако навистина го влече сето тоа - ќе дојде секако во контакт со Нас :)

Вака како тебе сите ги интересира... тоа е љубопитност. А јас за љубопитност не се заморувам ;) За тоа има youtube, форуми и блогови... А не контакти дирекнто со Редот!
Да де да,јасно,затоа сте и тука да ги запознаете луѓето како,што,кога.
Беше само one question.
Иначе убаво ми е во круговите на Зенот,не би менувала ништо,но ако знам нешто повеќе нема да биде на одмет:)

Kajgana Shop

На врв Bottom