- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 238
Прелетувам по странава и ме заинтересира тоа со ритуалите.
Какви ритуали имате?
Какви ритуали имате?
Поздрави на сонцето или Liber Resh, Мал истерувачки ритуал на пентаграм, Рубикова звезда, Среден Столб, Гностичка Миса.....и многу други.Прелетувам по странава и ме заинтересира тоа со ритуалите.
Какви ритуали имате?
Јас мислам дека сите на овие ќе запнат! Чувствувам некоја сила дека баш овие 9 ќе бидат во ек!Изданија од класа D
- Liber V vel Reguli
- 8th Aether Liber CCCCXVIII
- Liber Septem Regum Sanctorum, Ritual XXVIII, The Ceremony of the Seven Holy Kings
- Liber Cadaveris, Ritual CXX, Of passing through the Tuat
- Liber Resh vel Helios
- Liber HAD
- Liber DCLXXI vel Pyramidos
- Liber DCLXXI vel ThROA
- Liber Samekh Theurgia Goetia Summæ, Congressus cum Dæmone
Liber Resh и Liber Reguli ги има на youtube... Исто и ... mass of the phoenix... Не се кој знае што, ама има нешто...А тајно се извршуваат ритуалите или може да се присуствува како посетител?
Би сакала да видам како изгледа сето тоа.
Некако се е мистично.
Лично може да се присуствува на гностичката миса, која ќе почне редовно да се изведува одкако ќе поминат годишниве одмори. Се разбира за тоа е потребно некој од нас да одлучи дека не станува збор за личност чии намери се злонамерни.А тајно се извршуваат ритуалите или може да се присуствува како посетител?
Би сакала да видам како изгледа сето тоа.
Некако се е мистично.
Каде? На форумов ли?Јас мислам дека сите на овие ќе запнат! Чувствувам некоја сила дека баш овие 9 ќе бидат во ек!
Да бе, на форумов.Каде? На форумов ли?
Ако тој некој лично го познаваш, зошто не?И што - мислиш дека некој треба да присуствува неинициран на Гностичка Миса?
ТИ мене ме зезаш? Пак си читал некоја телемитска утопија
Јас познавам многумина - и сеуште не присуствувале на Гностичка Миса! Не ни мислам да одобрам такво нешто за некој кој што нема ништо со Редот...Ако тој некој лично го познаваш, зошто не?
Барате прво тој што сака да види што знае,па са му дозволите да види.Liber Resh и Liber Reguli ги има на youtube... Исто и ... mass of the phoenix... Не се кој знае што, ама има нешто...
И праксите од Liber O ги има на youtube (Speech in the Silence - објаснувања)...
Некој може да ти покаже, претежно бараме прво тој што бара да види, да покаже што знае од тие ритуали, па потоа
Зошто бе?! Замисли Гурџиев и Змејко во први редови, милина!Јас познавам многумина - и сеуште не присуствувале на Гностичка Миса! Не ни мислам да одобрам такво нешто за некој кој што нема ништо со Редот...
Јас така сметам...
Ритуалите се праксата, ако не си запознаен/а со теоријата, тогаш зошто би сакал/а да присутвуваш на нешто такво?Барате прво тој што сака да види што знае,па са му дозволите да види.
Некако нелогично ми е,ако некој знае нема да бара да види или не?
Јас прашав затоа што навистина ме интересира и неможев да си замислам ништо под телема и ритуали.
Разгледувам,читам се запознавам.Зошто бе?! Замисли Гурџиев и Змејко во први редови, милина!
Гурџиев ренда, Змејко мези!
Шала настрана, тоа го кажав како можност - опција, нормално дека никој не би донел некого само поради љубопитност.
--- надополнето: 9 август 2013 во 21:17 ---
Ритуалите се праксата, ако не си запознаен/а со теоријата, тогаш зошто би сакал/а да присутвуваш на нешто такво?
Мое мислење е дека, за да дојдеш да се заморуваш со ритуали, ќе мора (ова мора под знак прашалник ајде нека биде) да се запознаеш со хиероглифите кои се користат во Редот. Да се запознае човек со основните принципи, основните постулати, теории, дефиниции...Барате прво тој што сака да види што знае,па са му дозволите да види.
Некако нелогично ми е,ако некој знае нема да бара да види или не?
Јас прашав затоа што навистина ме интересира и неможев да си замислам ништо под телема и ритуали.
Да де да,јасно,затоа сте и тука да ги запознаете луѓето како,што,кога.Мое мислење е дека, за да дојдеш да се заморуваш со ритуали, ќе мора (ова мора под знак прашалник ајде нека биде) да се запознаеш со хиероглифите кои се користат во Редот. Да се запознае човек со основните принципи, основните постулати, теории, дефиниции...
Па потоа да се заинтересира за ете нека биде Ритуал на Пентаграм, па да го изучува, да читне за него од философска, духовна, научна перспектива (додај си тука колку сакаш и какви сакаш перспективи) - ако постои нормално... Да проба сам, да забележи резултати...
Па ако навистина го влече сето тоа - ќе дојде секако во контакт со Нас
Вака како тебе сите ги интересира... тоа е љубопитност. А јас за љубопитност не се заморувам За тоа има youtube, форуми и блогови... А не контакти дирекнто со Редот!
Во гностичката миса и "публиката" е учесник во ритуалот, не само пасивен набљудувач.Разгледувам,читам се запознавам.
Има време за се,тука сме не бегаме.