Абе курајбер... Немам потреба, ниту пак причина да те лажам. Ниту ми лепеле налепница, ниту ми краделе таблица. Ниту пак за историја ми го тупеле.
Кога и да ме прашале, сум викал дека сум од Македонија. Не се глупи да не сфатат дека не сум од нивната, туку од нашата - штом зборам на англиски. Дури сме збореле и за обичаите, квалитетот на македонското и грчкото вино и тн... Зошто мислиш дека би барал оправдување за изборот? Демек, совеста не гриза што направиле подобар избор, па потсвесно сакаме да бараме оправдувања за изборот?
Од друга страна, во Охрид:
- Ме нарекувале „скопјаниште“;
- Ми наплаќале влез во верски објект:
- Во верски објект ги делат на „наши“ и „странци“ (за вторите има повисока цена);
- Сум бил дискриминиран од страна на полицијата, поради скопските таблици (единствен казнет за погрешно паркирање, додека сите останати со охридски таблици беа пропуштени);
Овие работи никаде на друго место не ми се случиле... И да, има еден куп случки (лични и од пријатели) кои навистина ме мрзи да ги пишувам.
Ама да, ние пошто си бараме оправдување за изборот, затоа ги „ругаме“ охриѓани...