Вработување на „постари“ лица

• Креатор на темата Креатор на темата gox25
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јули 2013
Мислења
22
Поени од реакции
21
Локација
Куманово
Секаде каде што аплицирав за работа ме одбија со образложение дека сум стар. Имам 50 години и големо работно искуство во ИТ технологијата. Ми преостанува само да барам работа како чистач на улици доколку и таму не ме одбијат со истото образложение. Какви се Вашите искуства со вработувањето, дали го имате истиот проблем или пак некој во оваа пропадната држава сепак преферира искуство пред младост.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 21:36 ---
Да се надоврзам дека имав неколку понуди за работа од USA, но со овој македонски пасош сум закопан во Македонија, неможам ни да помислим за надвор со него

Не се работи само за бугарскиот пасош туку проблемот е во вработувачите кое сите влади досега не го видеа, Прочитајте ги огласите и ке видите дека бараат луѓе помеѓу 25-35 години. А што со останатите, треба да умрат за парче леб?

Не се работи само за бугарскиот пасош туку проблемот е во вработувачите кое сите влади досега не го видеа, Прочитајте ги огласите и ке видите дека бараат луѓе помеѓу 25-35 години. А што со останатите, треба да умрат за парче леб?
Странство или сопствен бизнис , верувам дека си квалитетен ама во крш држава и господ да си не те признаваат ,само партиска книшка ако имаш може да те бутнат негде .

Проблемот е во тоа што немам партиска книшка, неопределен сум, не ги сакам ниту СДСМ ниту ВМРО зашто истите ме избркаа од работа, Тутунски комбинат Куманово.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 22:19 ---
Треба ли да ископам сопствен гроб бидејќи и за тоа немам пари и да легнам во него чекајќи ја смрта, зашто вака веќе неможам од ден за ден?

Проблемот е во тоа што немам партиска книшка, неопределен сум, не ги сакам ниту СДСМ ниту ВМРО зашто истите ме избркаа од работа, Тутунски комбинат Куманово.
друже тоа не е проблем, туку предност да немаш икаква партиска книшка
не е предноста да се мавта со книшка а да не се има знаење- џабе им се и книшки и купени дипломи

--- надополнето: 23 јули 2013 во 22:19 ---
Треба ли да ископам сопствен гроб бидејќи и за тоа немам пари и да легнам во него чекајќи ја смрта, зашто вака веќе неможам од ден за ден?

незнам во што имаш искуство како ИТ ама знам деца што солидно заработуваат преку интернет
знам дете што заработува по 300 долари на интернет месечно со пишување на текстови на англиски.
знам дете што заработува исто толку преку фреелансинг на интернет, правејќи графички логоа и слични работи.

Секаде каде што аплицирав за работа ме одбија со образложение дека сум стар. Имам 50 години и големо работно искуство во ИТ технологијата.
е дааа, стар си во споредба со овој од темава http://forum.kajgana.com/threads/Аква-парк-wahooo-Скопје.69583/
П.С. О боже кој клен го ставиле управител на спортскиов центар, овој не знае да се потпише со име и презиме.:facepalm:

Се слагам со тебе, ама да ти кажам дека во една од поголемите компании во Скопје ме одбија со образложение дека сум престар и примија неискусен кој не знае ни како изгледа cat5 кабел. Е тоа е што ме иритира. Затоа и се обратив на форумов!

Секаде каде што аплицирав за работа ме одбија со образложение дека сум стар. Имам 50 години и големо работно искуство во ИТ технологијата. Ми преостанува само да барам работа како чистач на улици доколку и таму не ме одбијат со истото образложение. Какви се Вашите искуства со вработувањето, дали го имате истиот проблем или пак некој во оваа пропадната држава сепак преферира искуство пред младост.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 21:36 ---
Да се надоврзам дека имав неколку понуди за работа од USA, но со овој македонски пасош сум закопан во Македонија, неможам ни да помислим за надвор со него
Има многу работа во ИТ Технологијата луѓе преку интернет молат за работа, почни со фреелансинг. На интернет се заработуваат и по 1000 евра месечно само треба квалитетна работа и многу ненаспани ноќи.

Се слагам со тебе, ама да ти кажам дека во една од поголемите компании во Скопје ме одбија со образложение дека сум престар и примија неискусен кој не знае ни како изгледа cat5 кабел. Е тоа е што ме иритира. Затоа и се обратив на форумов!

Најдобро е да си отвориш сопствена фирма , почни прво со соработка со некоја компанија која те познава , наскоро ќе ја прошириш работата и ќе обезбедиш солидна заработувачка.

За Петар12345
Не се работи за freelancer туку за работа во МК од која ке може да се живее
--- надополнето: 23 јули 2013 во 22:48 ---
За Rigel Kent
Друже да дообјаснам, не се работи за сопствен бизнис, зашто веќе имам отварано, и ако јас имам заработено 1000 euro државата ми земаше 4000 euro. Се работи за вработување на нас постарите со работно искуство а кое никој не го бара во оваа е**** држава

За Петар12345
Не се работи за freelancer туку за работа во МК од која ке може да се живее
--- надополнето: 23 јули 2013 во 22:48 ---
За Rigel Kent
Друже да дообјаснам, не се работи за сопствен бизнис, зашто веќе имам отварано, и ако јас имам заработено 1000 euro државата ми земаше 4000 euro. Се работи за вработување на нас постарите со работно искуство а кое никој не го бара во оваа е**** држава
Ne znam zosto taka razmisluvas za opcijata za sopstven biznis , no ti kako licnost so ogromno iskustvo imas golema moznost da uspees . Inaku za vrabotuvanje kaj nas ne e faktor mladosta , starosta ili iskustvoto i kvalifikaciite tuku prijatelski , partiski i rodninski vrski.

. Се работи за вработување на нас постарите со работно искуство а кое никој не го бара во оваа е**** држава
ако некому му е битен професионализмот- не би требало да им пречи возраста

ако некому му е битен професионализмот- не би требало да им пречи возраста
Проблемот е тоа што типот е ветеран за нив и го сметаат за неспособен а другиве што вчера излегле од школски клупи ги земаа заради тоа што сакаат да ги користат , неможе да му даваат плата на чичево и на тој новиот исто .На новиот ќе му речат уште си на пракса вака така учиш ќе го смотаат некако а чичево знае колку вреди и неможе да го играат . На нив им требаат пиуни не им требаат искусни ,затоа што сме банана држава .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom