HTC Evo 3D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Не сум сигурен дека рутот е само два клика.... барем до сеа шо сум глеал видеа.
--- надополнето: 17 февруари 2013 во 18:02 ---

Сеуште нема ЈБ за нашиот...... според сите пишувања нема ни да има.... телефонот уште од Лани престана да се произведува.... така да нема логика девелоперите да се ангажираат за ваков телефон.
da go povrzes so usb i da kliknes root i da bides super user e dva klika kako sto rekov a ako sakas da menuvas romovi i kerneli e dr rabota vise

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
da go povrzes so usb i da kliknes root i da bides super user e dva klika kako sto rekov a ako sakas da menuvas romovi i kerneli e dr rabota vise
Ок... сеуште не сум во тек што е како е.... но ако ептен почне да заебава Евово... би се одлучил на таков чекор!

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Ок... сеуште не сум во тек што е како е.... но ако ептен почне да заебава Евово... би се одлучил на таков чекор!
za root treba da downgradenesh hboot, S-OFF, i da otkluchish bootloader.HTC telefonite ti se najkomplicirani za vakvi stvari.Probaraj na xda, ima detalno kako da napravish se.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
za root treba da downgradenesh hboot, S-OFF, i da otkluchish bootloader.HTC telefonite ti se najkomplicirani za vakvi stvari.Probaraj na xda, ima detalno kako da napravish se.
Таму и читав.... ама повеќе не заинтересирано, затоа што тоа сеуште ми е во втор план.
Ако дојде време затоа.... тогаш и вие ќе помагате!

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
А ти кажаа во ПРОМО што напраиле и дали плати нешто?

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Го рутнав....ама без даунгрејд на hboot и без S-OFF.
После цела една недела читање на форуми разбрав дека сеуште никој не направил даунгрејд на hboot 1,53,007 а да биде на Виндовс (има еден ајншајнски начин ама на Линукс)

Инаку инсталирав Viper3D 1.0.0

Засега ми изгледа добар и сум задоволен сепак не толку колку што ќе бев доколку го направев ова погоре и му инсталирав CM 10.2 ром.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Го рутнав....ама без даунгрејд на hboot и без S-OFF.
После цела една недела читање на форуми разбрав дека сеуште никој не направил даунгрејд на hboot 1,53,007 а да биде на Виндовс (има еден ајншајнски начин ама на Линукс)

Инаку инсталирав Viper3D 1.0.0

Засега ми изгледа добар и сум задоволен сепак не толку колку што ќе бев доколку го направев ова погоре и му инсталирав CM 10.2 ром.

випер е тешко неоптимизирано срање.Сенс ромови само ако идеш за камерата.Ако сакаш перформанси и гласно на звучник и слушалки(ако често слушаш музика)ставај CM10.1.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
випер е тешко неоптимизирано срање.Сенс ромови само ако идеш за камерата.Ако сакаш перформанси и гласно на звучник и слушалки(ако често слушаш музика)ставај CM10.1.
Па во тоа е проблемот CM 10. 1 работи само на hboot 1.49.**** и S-OFF.
Моментално освен Ајнштајновиот начин на Линукс систем, нема друг начин да се средат тие две работи.
Затоа морам на овој ром.

Ако имаш некоја друга идеја... Кажувај! :)

Sent from my shooteru using Tapatalk 4 Beta

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Благодарение на Steam. мојот Ево буче на 4.2.2
Фала уште еднаш!

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4 Beta

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4 Beta

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
И се функционира ? Нема (многу) багови ?

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Јас едвај го вратив во фабричко издание за да го однесам на сервис. Ама кај бутлодерот ми стои relocked. Знае некој дали ќе ја профатат гаранцијата ? Почнаа да заебаваат тачот и звукот нешто.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Јас едвај го вратив во фабричко издание за да го однесам на сервис. Ама кај бутлодерот ми стои relocked. Знае некој дали ќе ја профатат гаранцијата ? Почнаа да заебаваат тачот и звукот нешто.

Мислам не....

Ама сигурен сум дека на ХДА форумот прочитав начин за враќање во Locked.
Ако најде ќе ти пуштам.
--- надополнето: 8 јули 2013 во 11:39 ---

Има начин како да се врати Locked , најдов такава тема тука.
Додуша не темата со објаснување како оди тоа чекор по чекор но го споменуваат начинот на кој би можел да го направиш тоа.
Но сепак како што многумина пишаа во таа тема, ако сакаат да знаат дали си го одклучувал телефонот можат во секој момент поради Unlocked_code.bin фајлот кој ти стои на телефонот.

Така да пробај.... може ќе помине а може и не!

Kajgana Shop

На врв Bottom