2013 FIFA Confederations Cup |15 - 30 June| Brasil

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион

• Бразил

Гласови: 48 18,5%
  • Шпанија

Гласови: 46 17,7%
  • Јапонија

Гласови: 8 3,1%
  • Мексико

Гласови: 10 3,8%
  • Уругвај

Гласови: 12 4,6%
  • Тахити

Гласови: 61 23,5%
  • Италија

Гласови: 69 26,5%
  • Нигерија

Гласови: 6 2,3%

• Вкупно гласачи
    260
Nekoe prokletstvo gi sledi Brazil, se nadevam nema da izgubat narednata godina na SP vo finaleto . Spanija nekako demotivirano vleze vo ovoj turnir , a od druga strana bese domasnata selekcija so ekstra motivacija za pobeda na domasen teren. Samo edno ke dopolnam , nikoj ne smee da ja otpisuva Spanija predvreme , samo odbranata im e dupka .

победникот од купчево иде директно у финале за сп или ја нешто трипам?

Бразил им влезе на Шпанците ко Баерн на Барса у ЛШ и си ги здроби.....

Такада лекот е тука,тактиката позната.....треба само добра реализација.

Шпанскиот фудбал не е више единствен репер за добар и успешен фудбал!

Бразил им влезе на Шпанците ко Баерн на Барса у ЛШ и си ги здроби.....

Такада лекот е тука,тактиката позната.....треба само добра реализација.

Шпанскиот фудбал не е више единствен репер за добар и успешен фудбал!
Пак Шпанија помина подобро од Барса. Се помирија уште одма со поразот, немаше реванш :icon_lol:

Вчера меч кој долго ќе се памети... Епски меч со зборовите на Калински може да се опише тоа што се случуваше на Маракана... Значи од првата минута се виде дека ќе биде жар, вистинско лудило во Рио.
Прво атмосферата фантастична не знам дали можеше да се очекува и подобро, публиката како бура на своја страна. Бразилциве играа феноменално, Сколари дефинитивно е заслужен за тоа што им се случи на Шпанците... Ги истиснаа на средината, овие беа загубени скоро цел меч, а веќе во второто со промашениот пенал и црвениот на Пике се исфрустрираа максимално. Реков и во првите коментари, Бразил е потценет, посебно овој состав и многумина мислеа дека туку така Шпанија на среде Маракана ќе го збрише Бразил. Се случи обратното и воопшто нема изненадување... Ова не мора да значи дека Шпанија и следната година ќе биде декласирана меѓутоа сега и тие ќе мора многу да менуваат. А дека можат и подобро во тоа никој не треба да се сомнева за следната година на СП.
Нејмар може да биде критикуван за многу работи таков му е стилот, ама воопшто на купов се надмина... Најтешките мечеви ги одигра како од шала без голем притисок, голов со Шпанија круна. 4 гола на 5 тешки меча.
Фред одличен, Цезар уште подобар на голот.

Се на се атмосферата, играта на домаќинот и резултатот на крајот потврдија оти ова можеби беше и најдобриот меч во изминативе неколку години кога е во прашање ФИФА и нејзините натпреварувања, како вистинско финале на Светско првенство!

LUIZ FELIPE SCOLARI REACTION
Nobody expected such an emphatic result, not against the world champions. But let’s not get carried away. This is more than a title because we’ve shown that we’re on the right path and that we can now take a little more confidence with us as we travel down it. I also want to draw attention to the support the team had off the pitch. It’s a message for the whole of Brazil. We have to get along and stick together to make sure things move forward.

VICENTE DEL BOSQUE REACTION
Obviously this defeat hurts, but I think deep down that we’ve had a good Confederations Cup. I’d rather take the positives away with me today. I’ve been with an exceptional group of players who have given their all in what have been a fantastic 28 days together. David Luiz’s goal-line clearance at the end of the first half was the difference between us drawing level and going 2-0 down, though there’s no point in talking about little details. Overall Brazil were the better side.

Воопшто не е досадна. Вчера беше досадна затоа шо бразил не им даде многу да се заебаваат.

Да, зашто нема ништо поинтересно од 70 подавања без шут во една акција.

Криво ми е што не им закачија уште 2 парчиња Бразилците.
Да се освести Шпанија да игра фудбал а не да игра средина.
Ќе биде интересно наредното светско.
Бразил,Аргентина,Германија и Шпанија од нив очекувам да биде некој шампион.
Холандија,Италија,Уругвај се екипи кои можат да изненадат но не верувам да освојат.Освен Италјанците ако не здиват.
Англија,Франција мислам дека ќе бидат разочарување како и претходните првенства.
Добра увертира за Светското наредна година.

Пак нека им дадат 10 голови на Тахити ... :)

Искрено очекував поизедначено финале ама Бразилциве одлично ја скенирале играта на Шпанија и пред се тактички ги утепаа.Сигурно дека многу влијаеше оној брз гол на Фред кој можат да го постигнат само класа напаѓачи и моментот кога на резултат од 1:0 Луиз ја извади топката од сама гол линија,но ова никако не може да биде оправдување за репрезентацијата која што беше и сеуште е број 1 во светот.

Турниров според мене беше одличен.Се играше доста отворен фудбал со многу голови и би рекол дека тактиката да не се прими гол кај сите репрезентации беше во втор план.Нејмар со феноменален гол го отвори купот,а потоа својата класа со инзворедни голови ја потврдија и Пирло,Суарез,Кавани,Дијаманти итн. На толку малку утакмици видовме се што може да понуди фудбалот и мислам дека сите треба да сме задоволни.

победникот од купчево иде директно у финале за сп или ја нешто трипам?

Tripas. Na poslednoto prvenstvo koga Brazil bese organizator 1950 Brazil zagubi vo finaleto od Urugvaj na Marakana , toa mi bese poentata nigeru. Se nadevam nema povtorno da izgubat , normalno ako se plasiraat vo finale .

Tripas. Na poslednoto prvenstvo koga Brazil bese organizator 1950 Brazil zagubi vo finaleto od Urugvaj na Marakana , toa mi bese poentata nigeru. Se nadevam nema povtorno da izgubat , normalno ako se plasiraat vo finale .

мене ова ми беше поентата белецу

Купот на конфедерации, низ стриповите на Омар Момани :)

Ау ау ау, што им се случило на Шпанциве, потоп...
Светското следната година ќе биде едно од најинтересните досега, добро поинтересно и позабавно ќе биде од минтато - сигурно.
Браво за Бразил! (иако на почетокот се надевав дека Италија ќе го освои купов)

934925_613320942021071_1368788060_n.jpg

Овој моментален Бразил може да биде уште пострашен од вчера против Шпанија,само на светското наредна година да им се поклопат сите коцки како што треба.Од форма на играчите,до психата,среќата и добрата навивачка атмосфера.Но сепак мислам дека нема да го достигнат она ниво на селекцијата предводена од Ил Феномено,кога буквално си поигруваа со противниците и лесно си газеа во финале.
Но,има време,ќе видиме,за вчерашната игра не можам лош збор да кажам,се беше перфектно и под конец,не им дадоа на Шпанците да мрднат ниту една секунда.Не знам дали приметивте,но при секое прифаќање на топката на Чави или Иниеста,секогаш одма се наоѓаше противнички играч да им ја одземе или да ги фаулира,а со тоа да не продолжат со акцијата.Без разлика дали прифаќаа пред гол нивни или пред гостинскиот гол,увек се наоѓаше по некој играч да ги стресе од гаќи,дури и напаѓачите им одземаа топки.Тоа и воглавно е лекот за тики таката,сопри ги главните играчи и на терен ќе се однесуваат како муви без глави.
Ми се допадна како одигра Лузи Густаво,права машина е човекот,Чави и Иниеста на моменти изгледаа ко мали деца кога им одземаше топки.
И колку јак стоперски тандем имаат бразилците,Тиаго Силва и Давид Луиз...

Да, зашто нема ништо поинтересно од 70 подавања без шут во една акција.
Глупост. Воопшто не е досадна играта туку ти не си навивач ниту на барса ниту на шпанија. Сигурно навиваш за некоја италијанска екипа и интересни ти се шутевите од едната страна кон другата без никаква идеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom