A
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу лесно. Пари и воља.абе се гледам диети и слабеење, мене ми кажете за да се здебелееам.
Ние нема да гладваме за да добиеме анорексија пак ке јадеме но не во толкави количини колкави што сме јаделе наместо цел сомун доволно ке ти биди едно парче..Јас лично сум против диетите бидејќи не се воопшто здрави.Мислам дека доколку некој сака да слабее повеќе ќе ослабне ако јаде само здрава храна на пр. овошје,зеленчук итн.итн. отколку да не јаде воопшто цел ден т.е. ако е на диета.Значи јас сум тотално против диетите бидејќи со држење на диети е поголема веројатноста да се добие и анорексија...
~~~ByEz~~~
Среда како што и во понеделник а четврток како што и вторник...НАВИСТИНА ДЕЛУВА САМО ТРЕБА ДА УСПЕЕШ И ДА НЕ СЕ ОТКАЖИШ!![]()
Види тој шо сака нека ја пробва тој шо неки немора 1 шолја чај ами не ке јадам 3 парчина леб и грав навечер треба лесно..И да ја препратиш диетата на 10 личности инаку повторно ќе се здебелиш.
Добро бе, од кај ги наоѓате диетиве? Секој нутриционист стана и секој верува во секаква диета најдена на интернет. Страшно... 1 шолја чај за вечера. Оф море каков шок му правите на организмот не сте свесни.
Ние нема да гладваме за да добиеме анорексија пак ке јадеме но не во толкави количини колкави што сме јаделе наместо цел сомун доволно ке ти биди едно парче..
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 23:37 ---
Јас мислам дека од се можеме да јадиме но во помали количини..Иначе најдов една диета ја испробав и баш е кул...
Понеделник:
Појадок:1 јаболко
Ручек:1 варено јајце и една чаша вода
Вечера:сезонска салата..
Вторник:
Појадок:1 чаша млеко и една лажица мед (ако има)...
Ручек:2 варени компири засолени со ваѓета (не сол)...
Вечера:1 шолја чај..
Среда како што и во понеделник а четврток како што и вторник...НАВИСТИНА ДЕЛУВА САМО ТРЕБА ДА УСПЕЕШ И ДА НЕ СЕ ОТКАЖИШ!![]()
Ние нема да гладваме за да добиеме анорексија пак ке јадеме но не во толкави количини колкави што сме јаделе наместо цел сомун доволно ке ти биди едно парче..
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 23:37 ---
Јас мислам дека од се можеме да јадиме но во помали количини..Иначе најдов една диета ја испробав и баш е кул...
Понеделник:
Појадок:1 јаболко
Ручек:1 варено јајце и една чаша вода
Вечера:сезонска салата..
Вторник:
Појадок:1 чаша млеко и една лажица мед (ако има)...
Ручек:2 варени компири засолени со ваѓета (не сол)...
Вечера:1 шолја чај..
Возможен е. Познавам луѓе кои за 2-3 недели ослабеле и повеќе од 10 кг. И за какво сало збориш?
** Некој нека каже било каква диета (без разлика дали здрава или нездрава) со која за кратко време можат да се симнат повеќе килограми (касно ми текна на летото, јбг).
Тотално се сложувам со АлтернативФ, незнаете кој шок е тоа на организмот, многу дебело не чини, ви го зголемува естрогенот, потикнува ароматизација на тестостеронот кај маживе и слично.
Ама ништо полошо нема од нагло слабеење како 10 kg на месец, тоа е тотален хормонален дисбаланс, но настануваат и минеролошки пореметување, пореметувања во ензимите шо веќе станува заебана работа. Иначе хормониве се најтешки за оправање после и нивното доведување во ред бара време и има последици.
Еве ја држам диета бе, се здебелив последниве 3 месеци и генетски све у стомак иде и троа у груди.Знам од шо ми е, тостовите, компирчињата, тестенините ама шо да правам у брзање бев, нејсе, доста се правдам.
За да држиш диета треба да знаеш прво дали си здрав, човек со хронични заболувања треба да пази како држи диета, барем така викаат моиве.
Сам си ја правам, не ми требаат специјални совети од интернет шефови, пошто знам троа појќе биохемија, знам дека моево дебелење се должи на шеќерите, од пируват во масни киселини па до липиди.
Избацив: тестенини, бел леб, благо, компири, брза храна.
Јадам: интегрален леб по 2 парчиња на оброк, протеини: риба, пилешко, соја, грашок, грав, печурки. Млечни производи: се конзумирам. Овошје и зеленчук, нормално како и пред тоа. Внесов варена пченка и пченица.
Пијам по пола литар планински чај за да исчистам троа токсините и то.
Нема јадење после 8.
За 2 недели 2,5 kg ослабнав, добро е темпово или да успорам?
Внесувај и црвено месо, не јади само пилешко и риба иначе крвта значително ќе ти ослабе - од искуствоЗа 4 месеци, -12 kg со диетава.Ако може да се каже диета.
![]()