НЕДЕЛА НА ГОРДОСТА 22-27 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се надевам мерките околу безбдноста ви се на високо ниво. Многу испрани мозоци едвај чекаат да направат хаос (религиозни фанатици, навивачки групи, владини платеници...)

Тоа не е толку загрижувачки, ваљда никој не е толку пореметен за да убива хомосексуалци. Како и да е, предизвикувањето на хаос од страна на хомофобите, би било на нивна штета.

Не се страшни нит лоши гордите (кои во меѓувреме биле омаловажувани, вакви, онакви затоа што биле drugaciji\, а сега наеднаш горди се со својата дезориентација), туку главната бљувотина е таа што ги поддржува а не е од тој вид.

Не е се така лошо во овој настан, гледајте и на позитивна страна.
На пример, кога друг пат ќе ги собереме сите политичари на едно место?

Ставре ќе делел бесплатни вибратори на случајните минувачи ... :pos:

Ба сакал да ги гледам лезбејките као се лапаат и као се драпаат :drk:

Сум гледал ама џабе ти е ако не изгледаат како оние на филм (n)
Некои работи подобро е да останат во фантазијата :D

Конечно нешто со кое би се придвижиле работите од мртва точка и со кое би се покажало дека постоењето на геј луѓето во МКД не се сведува на кочо, боки и чупето од театарот.

Ставре ќе делел бесплатни вибратори на случајните минувачи ... :pos:

Не верувам да бидат бесплатни. Понавајќи ги, ова ќе им биде одлична шанса за полнење на државниот буџет.
Ставре: 'Ајмоо, вибратори најевтиноо. За нашите од власта 2500 ден., за оние од опозицијата 3500 ден.' :icon_lol:

Ба сакал да ги гледам лезбејките као се лапаат и као се драпаат :drk:

Овие идеи сите ги имаме, ама од филмови за возрасни, каде девојките се лудило :)

А во реалност 99% од лезбејкиве, барем јас што сум ги видел во живот, личат на мажи .. Така да несакаш да ги гледаш верувај :icon_mrgr:

Како може да бидеш горд ако имаш к*р во г**:confused: от???

Тоа значи дека жените не треба да се горди?

Сеедно ми е, а си се бунел, а не си се бунел, секако си постојат, и до тоа од секогаш. Секако нема да прават паради со пушење курови, сепак колку и да се геј-виножито-шкорпии сепак се Балканци. Ќе се соберат, ќе си попраат муабет, повеќето нема да се геј туку ќе се Менада луѓе со марами и ќе си отидат дома.

на што се горди само да можам да разберам некако....

Познато е дека во МК многу политичари, водители... си земаат право да понижуваат група на луѓе која е така родена; односно ја понижуваат ЛГБТ популацијата, па тоа се пренесува на народот, така што голем број хомосексуалци секојдневно се соочуваат со хомофобичното и конзервативно општество. И така дел од ЛГБТ популацијата добива желба да излезе во јавност и да докаже дека не се срамат ниту се чувствуваат понижено поради тоа што се'.

Јас би се лапал ... со лезбејките ... :cool:
Ех и јас би, ама проблемот е што тие не поднесуваат машко да ги бакне :(
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 11:27 ---
Сум гледал ама џабе ти е ако не изгледаат како оние на филм (n)
Некои работи подобро е да останат во фантазијата :D
За жал така е. Лезбејките најчесто се грди мушкобањасти девојки, не се како на порничите :D
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 11:31 ---
на што се горди само да можам да разберам некако....
Горди се бидејки само 1 машко на 20 мажи е геј. На некој начин се горди за тоа што се едни од „ретките“. 1 према 20 сепак е каква-таква реткост :)

Познато е дека во МК многу политичари, водители... си земаат право да понижуваат група на луѓе која е така родена; односно ја понижуваат ЛГБТ популацијата, па тоа се пренесува на народот, така што голем број хомосексуалци секојдневно се соочуваат со хомофобичното и конзервативно општество. И така дел од ЛГБТ популацијата добива желба да излезе во јавност и да докаже дека не се срамат ниту се чувствуваат понижено поради тоа што се'.

и како очекуваат да резултира ова нивно излегување, водителите и политичарите(за ова патем не сум чул) што ги вреѓаат да прекинат.
Народот да ги прифати транџите како нормална појава и што друго... Мислам има ли некоја крајна цел или е чисто терање инат и фолирање револуција некоја?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom