Слободната воља и религиите!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Зборот Јаврија е главниот придонес на Гурџи кон меѓурелигиските дискусии...

:)
извини али не сакам незаслужени заслуги.
Прв го употреби Боди, за да јас потоа го употребувам почесто.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
извини али не сакам незаслужени заслуги.
Прв го употреби Боди, за да јас потоа го употребувам почесто.
Да ти кажам право, јас Боди го доживува како ирационален лик, ама покрај тебе како Витгенштајн од времето на Трактатот ми делува.

:icon_lol:

W

Werther

Гостин
Да ти кажам право, јас Боди го доживува како ирационален лик, ама покрај тебе како Витгенштајн од времето на Трактатот ми делува.

Имаше еден афоризам, ти го напиша одамна, но не се сеќавам точно.
Во царството на слепците... вака некако дополни го само.

Поентата ми е, тоа е случајот овде, покрај сите Ошовци, Игорче кој е едно ниво понапред во образованието, делува покрај Ѓурџи како Ајнштајн.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Право да ти кажам, и ти на мене ми делуваш како Дарко Панчев во однос на Ниче.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Поентата ми е, тоа е случајот овде, покрај сите Ошовци, Игорче кој е едно ниво понапред во образованието делува покрај Ѓурџи како Ајнштајн.

Во царството на слепите, едноокиот е крал. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Поентата ми е, тоа е случајот овде, покрај сите Ошовци, Игорче кој е едно ниво понапред во образованието делува покрај Ѓурџи како Ајнштајн.

А тебе бе кај да те стават сиротиот :facepalm:

Само кога би можел идиотот за нано секунда барем да се види. Би жалел милион години за своето идиотство.

W

Werther

Гостин
А тебе бе кај да те стават сиротиот :facepalm:

Само кога би можел идиотот за нано секунда барем да се види. Би жалел милион години за своето идиотство.
Те пофалив сега, што се оштриш...

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Абе дете, гледам си се потпишал циник, има ти уште многу да учиш за племенитата вештина на цинизмот. Прва лекција, ако ставиш смајли, цинизмот исчезнува.

Не планирам да шутирам пет милијарди, мене ми се одбивни оние кои имаат капацитет да размислат, а сепак одбиваат да го сторат тоа. Најголемиот дел нити има капацитет, ниту пак воља да размислува.

Се обидуваш да глумиш мудрец, тоа е дури полошо од да глумиш мудрец. Еве ги трите стадиуми.

1. Си мудрец
2. Глумиш мудрец и понекогаш ти поминува
3. Се обидуваш да глумиш мудрец, и не ти поминува.

Ти си стадиум 3, треба да вежбаш за да стигнеш во стадиум 2.
Ме праша нешто за мене, не ти одговорив, па сеа се фати за потписот “циник“ :pos:Па сеа ќе ми паламуди за цинизмот...Ако те цитирам уште 2-3 пати ќе почнеш да судиш за мене врз основа на аватарот. Многу се изнервира што не ти одговорив дали сум верник.
А за ова со мудрецов.. Каква твоја креација, па мора да си горд?! :)

Прочитао сам НиноиЌу !

Ништо посебно, истресе небулоза, ти го удрија ќотекот и сега изигруваш миротворец ала Мајка Тереза, не е модерно тоа веќе, демоде е, имаше вакви како тебе.

И пиши што си, верник, неверник, не е фер да се криеш вака.
Ќотекот ми го удриле :pos:Ти па тек не знаеш зошто дојде на темава. Ти па тек немаш врска што сакаш да кажеш..

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ме праша нешто за мене, не ти одговорив, па сеа се фати за потписот “циник“ :pos:Па сеа ќе ми паламуди за цинизмот...Ако те цитирам уште 2-3 пати ќе почнеш да судиш за мене врз основа на аватарот. Многу се изнервира што не ти одговорив дали сум верник.
А за ова со мудрецов.. Каква твоја креација, па мора да си горд?!
Прочитај си ги претходните постови, и гледај како ти тонат постепено. Прво глумеше мудрец-интелектуалец, кој од неутрален аспект може да ги согледа двете страни, потоа кога почнаа да те шамараат почна се попростачки и попростачки да пишуваш, за на крајот да си ставаш смајли на сопствените обиди за шеги.

Јадно е малку.

За креацијата, сум бил и покреативен, но толку си ме инспирирал.

;)

Не си ти дораснат за ваква дискусија, но не е безнадежно.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Во царството на слепите, едноокиот е крал. :)
Ти тоа за мене нешто кењаш...
Како мали деца ли сега ќе се убедуваме кој колку очи имал.:tapp:
Али ај штом почна....дополни си ја мислава.
Јас сум ....
Четири букви првата е г.

Kajgana Shop

На врв Bottom