Убиено дете во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата AnFem
  • Време на започнување Време на започнување
А ти ме познаваш мене лично и знаеш како јас размислувам и што чувствувам. Дрско!
Ми се гади од експерти на кајганава како тебе, што „те познаваат“ повеќе отколку што се познаваш себеси. Фашизмот загрижувачки расте, а ти најде мене да ме анализираш и да даваш заклучоци за моите емоции. Сероња!

Кај ќе ти беше крајот да го оплачуваше секое умрено дете на светов..

1 minuta molk...........okej produzi dalje...

А ти ме познаваш мене лично и знаеш како јас размислувам и што чувствувам. Дрско!
Ми се гади од експерти на кајганава како тебе, што „те познаваат“ повеќе отколку што се познаваш себеси. Фашизмот загрижувачки расте, а ти најде мене да ме анализираш и да даваш заклучоци за моите емоции. Сероња!

Фашизмот расте на сметка на емигрантите кои во огромен број се доселуваат од Блискиот Исток. Ова не е ништо, за кратко време и политички фактор ќе станат во Европа.

И сосема оправдано. Само тие поседуваат таква матрица која може да се справи со наездата забрадени и немиени варвари со заостанат умствен развој и племенски менталитет.

И мене ми е жал за детенцето, Госпот нека му ги прости гревовите.

Секое добро, епа драга анархистичке.

искрено - не ми значи многу дали некое дете загинало во париз или некој се обесил таму у германија или па некој се запалил у грчка зашо немал пари да си ги плати сметките....

шала на страна - секој си гледа во својот двор... си имаат полиција експерти судиво врагови и што ти уште не - нека си го расчистат случајот и со кривецот нека прават што сакаат. - нивна работа си е тоа..

зарем мислете дека некого го заболе за случката пред година дена кога кај нас убија 4 млади деца што не направиле ништо лошо? ниту били националисти ниту фашисти ниту се залагале против нечив интерес но сепак ни криви ни должни отидоа. - мислите дека французите се замараа за тој немил настан што се случи кај нас?
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 05:27 ---
Фашизмот расте на сметка на емигрантите кои во огромен број се доселуваат од Блискиот Исток. Ова не е ништо, за кратко време и политички фактор ќе станат во Европа.
И сосема оправдано. Само тие поседуваат таква матрица која може да се справи со наездата забрадени и немиени варвари со заостанат умствен развој и племенски менталитет.

И мене ми е жал за детенцето, Госпот нека му ги прости гревовите.

Секое добро, епа драга анархистичке.
тука на оваа тема за болдираново има премногу дискусија... тука мислам дека повеќе до израз доаѓа национализмот отколку фашизмот... секој од нас е националист на свој начин - секој од нас повеќе гледа за себе отколку за другиот што е и нормално во природата на човекот. а за тоа дека ке станат политички фактор во европа треба да почекаме за да видиме... како што тргнала работата на пат кон тоа се од друга страна се сомневам дека европјаниве ке го дозволат тоа - само ме плаши помислата каков би бил исходот кога две спротиставени страни делат различни мислења а се доволно моќни да предизвикаат немири и војни...

if you know what I mean ...

Во Македонија 4 деца беа застрелани,никој не мрдна скурцом од ова "активистиве" наши,општи душегрижници,јас ќе му ја мислам за Париз.Вие вашиот двор не си го гледате,а ве боли за "туѓиот"

А јас кога зборував пред некое време за постоењето на нео-нацизмот безмалку не ме убедуваа дека зборувам за духови.

Ги знам сите негативни одлики и принципи на истиот и не се согласувам со голем дел од нив, ама на нео-шеријатизмот само нео-нацизмот може да му стави крај. За да се тргне еден лудак треба да има поголем лудак од него.

Умре дете...Чекај, умре уште едно....Опааа уште едно дете умре. И дур читаш оп уште едно дете умре.

Не гледам како тоа од Париз е поважно од овие што умреа дур пишував.

Ептен сте апатични.

Не гледам како тоа од Париз е поважно од овие што умреа дур пишував.

Не сакам сега премногу на навлегувам, ама генерално битна е причината за смртта баајѓи. Пример, доколку детето загинало во сообраќајка тука горе-доле завршува муабетот и нема што многу да се дискутира. Затоа не се отвара тема за таков случај. Но доколку бројот на фашизоидни умови расте и до толку да почнат да тепаат рандом луѓе по улица тогаш тоа вреди да се продискутира. Мислам дека темата беше поставена од таа перспектива.

А јас кога зборував пред некое време за постоењето на нео-нацизмот безмалку не ме убедуваа дека зборувам за духови.

Ги знам сите негативни одлики и принципи на истиот и не се согласувам со голем дел од нив, ама на нео-шеријатизмот само нео-нацизмот може да му стави крај. За да се тргне еден лудак треба да има поголем лудак од него.

Замисли сите проблеми да се решаваат на овој начин, до каде би стасал светот? Дали е тоа оправдување на нео-нацизмот, фашизмот или како и да се дели и да се вика е исто у суштина. Замисли насекаде од секој лудак да се јави уште поголем лудак, дали такво општество сакаме?
Или проблемот има илјада и едно решение само некој несака да ги примени?

До останатите мислам стварно немам коментар, ама најозбилно како да не ја сфаќате целта на темата па мора да се нацрта секогаш. Ајде плукајте ја Анфем како плаче за детето од Париз, а не плаче за децата кои албанците ги натепале во автобус и слични гомнарии и досадни муабети. Си наоѓате некое замислено „другарче“ и сите исто зборите, демек а каде беа ваму, а каде беа таму, кој каде беа? Кој? Јас, Трајче, Перо кој? Демек вие секаде бевте, сета ја решивте, се испотепавте, па сеа ова замисленово ви е криво. Аман доста е нели сфаќате дека е доста од тој муабет. На крај на краиштата излегува дека никој никаде не бил, а уста толкава. Досадно.

Ако ги тргнеме маските, ќе дојдеме до еден едноставен заклучок: No one here gives a fuck.

Деца гинат постојано во Париз а и насекаде низ светот. Тебе ти е 'гајле' за детево само затоа што е убиено од страна на твоите идеолошки противници.

;)

Не е толку важно дали умрело детево, или дваесетина како него, на крај краева смрт е природна ствар, често поттикната од неприродни фактори.

Епа у овој случај тој `неприроден фактор` загрижува, и тоа што осим шо постои туку и е у благ пораст.

А колку и да си аполитичен, аидеологичен, и неутрален, тешко е да тргнеш вперен прст од идеолошки колектив луѓе ради кој човештвото трпело болка, и биле нанесени многу повеќе жртви во минатото.

Замисли сите проблеми да се решаваат на овој начин, до каде би стасал светот? Дали е тоа оправдување на нео-нацизмот, фашизмот или како и да се дели и да се вика е исто у суштина. Замисли насекаде од секој лудак да се јави уште поголем лудак, дали такво општество сакаме?
Или проблемот има илјада и едно решение само некој несака да ги примени?

Леандра, не сум идеолошки застапник на нео-нацизмот. На типично македонски начин ќе чекаме тие да ја завршат валканата работа наместо нас, да ги уништат жариштата на моќ на дивите племиња кои тврдам дека се главен проблем на Европа.

Целата истроија и сите цивилизации се настанати со пролевање крв на крајот на краиштата. Кога ја читав Војна и мир, после битката на Бородино, многу е потресно опишана сцената со сите загинати. Ја сфаќаш бесмислата, но и неминовноста. Всушност, сите конфликти ниту некогаш се решавале ни ќе се решат на мирен начин.

Не сугерирам трета светска војна да се разбереме, ама само со насилството и разбивање на нивните центри на моќ, како раселување и различни санкции ќе се спречи најголемото зло кое и‘ го донесе на Европа мултимултурализмот- Орките, како што милуваат да ги нарекуваат на форумов и со право, бидејќи се грдосии во било кој поглед.

Од фашисти? Какви фашисти? Мусолини стајл, Кортез Стајл, Тачер стајл Хитлер стајл или помодарство стајл?
И детево (нека му е лесна алувијалната француска земја) што било по идеологија? Комунист (кој стил - Фиделист, Сталинист, Чеист, Титоист, или хард кор Марксист?)? Или само анархист?

Леандра, не сум идеолошки застапник на нео-нацизмот. На типично македонски начин ќе чекаме тие да ја завршат валканата работа наместо нас, да ги уништат жариштата на моќ на дивите племиња кои тврдам дека се главен проблем на Европа.

Целата истроија и сите цивилизации се настанати со пролевање крв на крајот на краиштата. Кога ја читав Војна и мир, после битката на Бородино, многу е потресно опишана сцената со сите загинати. Ја сфаќаш бесмислата, но и неминовноста. Всушност, сите конфликти ниту некогаш се решавале ни ќе се решат на мирен начин.

Не сугерирам трета светска војна да се разбереме, ама само со насилството и разбивање на нивните центри на моќ, како раселување и различни санкции ќе се спречи најголемото зло кое и‘ го донесе на Европа мултимултурализмот- Орките, како што милуваат да ги нарекуваат на форумов и со право, бидејќи се грдосии во било кој поглед.

Јас целосно се согласувам дека се најголемо зло на денешницата и очекувам да бидат вратени од каде што дошле. Значи во тој сегмент не ни разговарам, тоа така да треба.
Ги разгледуваме само начините да се дојде до тоа решение. Фашизмот ниту бил добра алатка ниту некогаш ќе биде. Пред 60 години и не е толку далечен да не извлече поука општеството. Не застапувам ни опција да се договара или преговара, бидејќи да преговараш мора да си на исто ниво и да имаш заеднички вложувања и интереси. Они се дојдени од трети земји, не допринеле и неможе да се разговара со нив за интереси.
Она што јас го сметам за решение е користење на механизмите на државата. Има милион и еден механизам да те избрка, да те спречи и да не ти дозволи да влезеш во овие општества. Може да наметнат такви барања за влез со кој ни еден нема да може да влезе, а лесно ќе излезе. Неможе ти да ги отвориш границите за орки неписмени оти имало војна во Авганистан и да им дадеш азил, пари и место на живеење. Тие утре ќе се свртат против тебе. Нека си сместат во Ирак, Либија, Сирија, итн. Нема потреба ти да ги раселуваш во Европа.
Ние имаме барем искуство со бегалци, покојниот Трајковски еднаш рече ако толку се грижите за Косоварите земете си ги кај вас. Значи најлошата одлука на Македонија е да прими бегалци од Косово, ете денес гледаме што добро тие ни донесоа.
Собери ги сите на едно купче и врати ги од каде дошле. Неможе од Африка каде уште шета со лист да бара леб во Англија. Значи неможе Англија да го прими бе и после да си ја чука главата и да создава фашисти на своја територија. Англија е одговорна за секој примен муслиман на своја територија. Ние за да излеземе некаде десет тома документација ни бараат, само како беше кога имавме визен режим. Ете ти блокада у секоја смисла на зборот, само заостри ги условите до невозможно добивање и решен проблем на пристигнување. За иселување една акција од било кое Европско биро, собери ги на кајак и одвеслај ги во своите матични земји.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom