Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде да наведеме неколку сличности меѓу Мојсеј и Исус и да видиме како Мухамед се вклопува во нив...

- За да се поклопат горниве сличности треба да се одговори на најбитното и најосновното прашање:

1. Дали Мојсеј беше Бог или Господ, или поточно, еден од Тројството? и ;

2. Дали Исус не беше Бог или Господ, или поточно, еден од Тројството?

Благодарам!
--- надополнето: 17 мај 2013 во 18:25 ---
Hattab1 so toa sto sekade si odovoril false ili so what, samo ja potvrduva lobotomiranosta vo islamot i nemoznosta da izlezete od matricata koja i vo 21 vek ve drzi vo ropstvo.

Argumentacija za vas e nepoznat poim.

Ооооо така ти се чини. Нашата матрица напротив му дава простор и предност на здравиот разум за разлика да речеме од тебе кој сеуште не си сигурен дали си атеист или христијанин. Овие прашања кои погоре ги спомнав, ако го употребиш апаратот кој го имаш во мозокот ( а кој се надевам дека не ти 'рѓосал) :D се одговараат многу лесно и разумно. За мене не е битно каква матрица ќе употребиш, дали атеистичка или христијанска, за мене е битно да го слушнам твојот одговор на истите, и да се уверам кој навистина е лоботомиран.;) Бурјум:

Omer el Faruk напиша:
- За да се поклопат горниве сличности помеѓу Мојсеј и Исус треба да се одговори на најбитното и најосновното прашање:

Благодарам!

- За да се поклопат горниве сличности треба да се одговори на најбитното и најосновното прашање:

Кој рече дека во овие работи Исус е како Мојсеј? Јас наведов едни сличности, ти други. Јас наведувам едни различности меѓу Мојсеј и Мухамед, ти наведуваш други различности меѓу Мојсеј и Исус. Така можеме да одиме до бескрај. Мене твоите сличности и различности ми се смешни, тебе моите. Штом не се слагаме тука, во ред е, нема цело време да вртиме во круг.

Затоа јас ти велам да го погледнеме другиот дел од пророштвото, а тој дел вели дека Пророкот ќе биде издигнат од еврите, а не од арапите. Затоа ти велам дека тука Мухамед автоматски отпаѓа, бидејќи тој бил арап, а не евреин.
Значи оставете не нас со евреите да се разбереме дали Исус е пророкуваниот Месија или не. Многу евреи, на база на тоа пророштво и на други десетици пророштва увиделе дека Исус е пророкуваниот Месија и Пророкот што требал да дојде.

Благодарам!
--- надополнето: 17 мај 2013 во 18:25 ---

Ооооо така ти се чини. Нашата матрица напротив му дава простор и предност на здравиот разум за разлика да речеме од тебе кој сеуште не си сигурен дали си атеист или христијанин. Овие прашања кои погоре ги спомнав, ако го употребиш апаратот кој го имаш во мозокот ( а кој се надевам дека не ти 'рѓосал) :D се одговараат многу лесно и разумно. За мене не е битно каква матрица ќе употребиш, дали атеистичка или христијанска, за мене е битно да го слушнам твојот одговор на истите, и да се уверам кој навистина е лоботомиран.;) Бурјум:

Не се фурај бе у филм. Оди прво консултирај се у џамија што да напишеш.

Што сум јас, едноставно е многу - кога разговарам со мухамеданец сум најголем христијанин, во спротивно не е битно дали сум атеист, хриситјанин, будист, паган....

Кој рече дека во овие работи Исус е како Мојсеј? Јас наведов едни сличности, ти други. Јас наведувам едни различности меѓу Мојсеј и Мухамед, ти наведуваш други различности меѓу Мојсеј и Исус. Така можеме да одиме до бескрај. Мене твоите сличности и различности ми се смешни, тебе моите. Штом не се слагаме тука, во ред е, нема цело време да вртиме во круг.

Затоа јас ти велам да го погледнеме другиот дел од пророштвото, а тој дел вели дека Пророкот ќе биде издигнат од еврите, а не од арапите. Затоа ти велам дека тука Мухамед автоматски отпаѓа, бидејќи тој бил арап, а не евреин.
Значи оставете не нас со евреите да се разбереме дали Исус е пророкуваниот Месија или не. Многу евреи, на база на тоа пророштво и на други десетици пророштва увиделе дека Исус е пророкуваниот Месија и Пророкот што требал да дојде.

Corbadzija,za sekoja tocka od prorostvoto pisuvano e na istava tema na dolgo i na siroko i za toa deka treba da bide izdignat od nivnite brakja,deka zborovite ke mu bidat staveni vo negova usta itn.

Кој рече дека во овие работи Исус е како Мојсеј?
Vo ovie raboti ne se isti ni slicni Isus i Mojsie a vo drugite slicnost mozes da najdes kaj sekoj prorok,isto taka i kaj Muhammed a.s.

Нема потреба на секоја тема да ги копираш истите постови. Овде се одговара на поставено прашање, и според она што можев да го разберам од напишаното, ти јасно ми потврди дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа.

Ти благодарам! За другите поопширни нејаснотии и желби за растегнување на дебати, запази ги соодветните теми.
--- надополнето: 17 мај 2013 во 19:15 ---
Не се фурај бе у филм. Оди прво консултирај се у џамија што да напишеш.

Што сум јас, едноставно е многу - кога разговарам со мухамеданец сум најголем христијанин, во спротивно не е битно дали сум атеист, хриситјанин, будист, паган....

Не се фурам бе лепото. Само ти поставив две прашања на кои чекам твој одговор, без оглед од која религозна позиција ќе настапеш. Бујрум одговори. ( Прашањата се на претходната страна).;)

Нема потреба на секоја тема да ги копираш истите постови.

Не лажи! Прв пат копирав, и тоа само затоа што ти го поставуваш истото прашање (истата дискусија) што ја водиме на темата „Што вели Библијата за Мухамед“. Реши се ти прво каде ќе ја водиш дискусијата, на таа тема или тука. Бидејќи насловот на таа тема е „Што вели Библијата за Мухамед“ подобро да ја водиш таму, а не да спамираш непотребно и тука.

според она што можев да го разберам од напишаното, ти јасно ми потврди дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа.

Не лажи бре о ти! Не сум рекол јас такво нешто. О ти!

За другите поопширни нејаснотии и желби за растегнување на дебати, запази ги соодветните теми.

Само да те потсетам дека тукашните администратори најмногу мразат кога некој член шефува и се понаша ко модератор. Ова ти го велам да не речеш после дека намерно ви ги бришат коментарите, дека сте дискриминирани и сл.

Tuka kade sto ziveam (nadvor od MK) mi kazaa deka nekrsteno bebe od 4 meseci ne smee da vleze vo crkva i da bide pred olatarot. Neznam dali e taka i kaj nas.
Corbadzijo,ova na Bratot Omer mu go velis ili na Moderatorite ?
Zosto mene se mi se cini deka ova do moderatorite upateno e.
So nadvoresni zborovi izgleda kako sto pisuva a vo sebe: "Aman banirajte go,me utepa,zarem ne gledate deka tesko se snaogjam,sto cekate,treba li da vi kazam i da se sramam uste poveke" ?
Hmmm....Pederizmot e zabranet vo Muslimanstvoto...Sorry za off topik....

Не се фурам бе лепото. Само ти поставив две прашања на кои чекам твој одговор, без оглед од која религозна позиција ќе настапеш. Бујрум одговори. ( Прашањата се на претходната страна).;)

Какви црни прашања бе:facepalm: Зарем мислиш дека разговораш со некој од твоите, па да поставиш прашање од типот знаеш ли дека жена ти се ебе со комшијата:facepalm:?

Опрај се малку. Знам дека единствена цел ти е да провоцираш, ама стори го тоа на ниво, а не со детски муабети и прашања,

Опрај се малку. Знам дека единствена цел ти е да провоцираш, ама стори го тоа на ниво, а не со детски муабети и прашања,

Нели? :) За разлика од тебе,кој кога провоцираш идеш прво со детски муабети и прашања па ако не упали тоа преминуваш на директни брутални навреди.

Нели? :) За разлика од тебе,кој кога провоцираш идеш прво со детски муабети и прашања па ако не упали тоа преминуваш на директни брутални навреди.

Грешка си. Јас ги скокам детските муабети.

Не лажи! Прв пат копирав, и тоа само затоа што ти го поставуваш истото прашање (истата дискусија) што ја водиме на темата „Што вели Библијата за Мухамед“. Реши се ти прво каде ќе ја водиш дискусијата, на таа тема или тука. Бидејќи насловот на таа тема е „Што вели Библијата за Мухамед“ подобро да ја водиш таму, а не да спамираш непотребно и тука.

Не лажи бре о ти! Не сум рекол јас такво нешто. О ти!

Само да те потсетам дека тукашните администратори најмногу мразат кога некој член шефува и се понаша ко модератор. Ова ти го велам да не речеш после дека намерно ви ги бришат коментарите, дека сте дискриминирани и сл.

Веќе те пренасочив на соодветна тема,а овде кажи ми за болдираниот дел, дали ти се согласуваш дека Мојсеј е сличен со Исус, затоа што двајцата се Богови, со божествена природа, делови од Тројството, синови Божји?

Секако дека ќе одговориш со НЕ! И после јас сум лажел, о ти нервозно човече.;) На поставените прашања ти јасно ми алудираше дека во таа насока неможно е да се споредуваат Мојсеј и Исус, што од почеток е оф топик неговото име (Исусовото) во барањето на пророкот од пророштвото во Повторените закони, 18:18, кои ги дебатираме на другата тема.

И без нервоза (иако е видно изразена кај тебе во знак на немоќ);) дебатирај со мене, или повлечи се и пушти некој поасален и подобар познавач на Библијата.

Веќе те пренасочив на соодветна тема,а овде кажи ми за болдираниот дел, дали ти се согласуваш дека Мојсеј е сличен со Исус, затоа што двајцата се Богови, со божествена природа, делови од Тројството, синови Божји?

Не. Ова е муслиманска спроедба меѓу Исус и Мојсеј, а не христијанска. Ова се твои зборови, а не мои.

Секако дека ќе одговориш со НЕ! И после јас сум лажел,

Ти не рече дека јас не се согласувам со ова, па јас да ти го негирам тоа. Не ги извртувај моите зборови и не се користи со клевети. Ти излажа дека јас јасно сум ти рекол дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа. Еве го твојот цитат каде што излажа:

јасно ми потврди дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа.

Е сега ако сакаш да се оправдаш дека не си излажал, повели цитирај ме каде јас сум рекол дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа. Ако не најдеш таков цитат, тогаш биди доблесен и извини се за тоа што ми ги извртуваш зборовите и лажно збориш за мене.

о ти нервозно човече.

Не сум нервозен човек, само на моменти и кратко се нервирам кога некој ги извртува моите зборови и се обидува свои глупости да вметне во моите зборови.

Грешка си. Јас ги скокам детските муабети.
Супер. Ние не навредуваме.
Се држиме до зборовите на еден од одбраните Аллахови пратеници,Иса а.с(Исус) кого го навредувале а тој возвратил со убави зборови,го прашале зошто го направил тоа а тој рекол: Секој дава од тоа што има :)

За да не биде офтопик мислењево,поставив прашање,уште не ми е одговорено па ќе го повторам:
Што велат христијаните и христијанството за пратениците кои биле пред исус,како Мојсеј,Давид,Авраам,Ное и останатите.. ?

Што велат христијаните и христијанството за пратениците кои биле пред исус,како Мојсеј,Давид,Авраам,Ное и останатите.. ?

Давид бил голем ебач, имал цел харем.
Аврам бил стар и неарен во глаата. Тешко дека тој ги зачнал децата.
Ное пијан ги плеснал своите ќерки, и се налутил на син му што не го покрил откога заспал.

Ја гласам за Давид, мада и Ное не е лош.

Не. Ова е муслиманска спроедба меѓу Исус и Мојсеј, а не христијанска. Ова се твои зборови, а не мои.

Ти не рече дека јас не се согласувам со ова, па јас да ти го негирам тоа. Не ги извртувај моите зборови и не се користи со клевети. Ти излажа дека јас јасно сум ти рекол дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа. Еве го твојот цитат каде што излажа:

Е сега ако сакаш да се оправдаш дека не си излажал, повели цитирај ме каде јас сум рекол дека барањето сличности помеѓу Бог и човек е чиста лудорија и нездрава работа. Ако не најдеш таков цитат, тогаш биди доблесен и извини се за тоа што ми ги извртуваш зборовите и лажно збориш за мене.

Не сум нервозен човек, само на моменти и кратко се нервирам кога некој ги извртува моите зборови и се обидува свои глупости да вметне во моите зборови.

Ајде за да не ги извртувам твоите зборови ќе ти поставам уште едно прашање на кое сакам јасен одговор, а не вртење ко киша око Крагујевца:

- Дали во христијанството е дозволено да се бараат сличности помеѓу Господ и човекот?

П.С. По можност поткрепа со Библиски цитати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom