Евросонг 2013 - Шведска, 14-18 мај (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Значи од евровизија ми е смачено... Толку се расипа, евровизијата е СТРАМ да одиш и да пејш таму, без разлика дали ќе победиш или не. Зошто, на пример Велика Британија не ги праќа односно зошто не одат познатите пеачи на евровизија оти е најголема брука. Ние си мислиме дека некогаш ке победиме или незнам шо ама то НИКОГАШ нема да се случи!!! Турција арно напрај шо се откажа, ние треба то да го напрајме ОДМА!! За џабе се трошат пари за глупости.

2011 беа Blue, своевремено голема тинејџерска атракција. :)
И не им беше лош настапот и песната и пак беа 11то место.

Иначе исто мене не ми е јасен моментот со жирито. Катастрофа е. Кое е тоа жири што одлучува и зошто побогу има потреба од жири?

Кога оваа песна не се пласира, а се пласираа Грција со сукњите и алкохолот и Романија со геј Дракула, пиши пропало дека тоа е избор на песна а не политичко дудлање

Значи од евровизија ми е смачено... Толку се расипа, евровизијата е СТРАМ да одиш и да пејш таму, без разлика дали ќе победиш или не. Зошто, на пример Велика Британија не ги праќа односно зошто не одат познатите пеачи на евровизија оти е најголема брука. Ние си мислиме дека некогаш ке победиме или незнам шо ама то НИКОГАШ нема да се случи!!! Турција арно напрај шо се откажа, ние треба то да го напрајме ОДМА!! За џабе се трошат пари за глупости.

Инаку за во врска со песните и најуба да е од Македонија нема да победи оти се е то местено, чим политиката вмеша прсти таму готово не е за гледње. ОД Грција најпоке се изнервирав шо влезе оти толку беше глупа... Alcohol is FREE!! Абре АМАН!! И му испратиле шише узо на сите... Ние велам другата година да "одиме" со песната Poison is FREE и на сите да му испратиме калиум цијанид. ;):свиркам:
Не дека не се замара дека е циркус, туку дека не гледаат некаков аир од ова, си имаат брит авордс ама мораат да праќаат некого зошто ББЦ фрла пари на Евровизија.

Влатко испеа одлично,Есма ја упропасти песната,но и покрај тоа беа подобри од една Финска која беше очајна ,па една ултрадосадна Грузија,невидлива Ерменија,Малта итн.Исланд чист плагијат излезен ко од господар на прстените..
Покрај нашиве не помина одличната песна на Сан Марино,за кое читам дека се повлекува од Евровизија,Израел имаше добра интерпретација,а не влезе,а влегоа циркуси како оној од Романија ,Грција,од првата полуфинална Белорусија каков слух треба да имаш за тоа да гласаш,кое е тоа жири?

Некои од нив ни глас немаа не пееа туку шепотеа,Влатко може да им одржи час по пеење.Така да годинава ги имаме сите екс СССР држави со исклучок на Летонија мислам,и сите скандинавски.
Победник ќе биде веројатно Данска со онаа нечешлана и боса пеачка,а конкуренција и се Норвешка,Шведска,Германија,Украина.
--- надополнето: 17 мај 2013 во 16:14 ---

Бони Тајлер се спушти на ниво да пее на Евровизија?:facepalm:
Кој знае колку пари и имат платено.

Жими мајка да ја испратевме Империја ќе се квалификувавме врз основа на тоа колку страшно е over-the-top песната, оти гледам само такви песни се пласираат, јебеш мелодија. Плус ќе ги изнервиравме Гејците, чедото Европско :LOL:

Значи според мене ако сакаме да имаме некаква шанса да победиме на "Политивизија" треба да се создадат неколку критериуми. Еве зошто на пример песните се целосно на македонски? Немојте да сватите погрешно, си го почитувам својот јазик!

Јас на пример не би гласал за песна што не ја разбирам ниту пак знам за што се работи. Друга варијанта е да се половина македонски половина англиски.

Втора работа, незнам дали сте приметиле, повеќето години се одбира песна што е "аутсајдер". Претходната година само Еуфорија беше поинаква, а првпат кога ја слушнав на полуфиналната вечер, одма знаев дека ќе победи! Лорди во 2006, само тие имаа рок песна и победија. Мислам дека беше во 2010, "Fairytale" страшно добар текст имаше песната. Инаку немора да значи дека само по текстот песната е може да е аутсајдер.
Погледнете го видеово:

Ова е моето мислење :)! Поздрав...

Во фамилијата на Каролина ( водителката на Евровизија) , на неделниот ручек се кажува гласно молитвата "Oче Наш" , но Каролина продолжува да се моли уште 5 секунди во себе после "Aмин".

"И донеси ми ја Боже Евровизија во Универзална , па да си умрам на раат. "

E сега не знам дали има ваква фамилија , слушнав нешто и мрдал опашот и била голема мераклика. Гласини .

Во фамилијата на Каролина ( водителката на Евровизија) , на неделниот ручек се кажува гласно молитвата "Oче Наш" , но Каролина продолжува да се моли уште 5 секунди во себе после "Aмин".

"И донеси ми ја Боже Евровизија во Универзална , па да си умрам на раат. "

E сега не знам дали има ваква фамилија , слушнав нешто и мрдал опашот и била голема мераклика. Гласини .
знам само дека е лоша водителка. прилично...

Мои топ 10 од не баш добриот избор оваа година
1. Германија
2. Азербејџан
3. Италија
4. Шведска
5. Данска
6. Украина
7. Белгија
8. Русија
9. Малта
10. Велика Британија

Во секој случај, Данска победува и Велика Британија ќе биде последна.

Treba be da sme samokriticni malku poveke i da si ja gledame vinata za neuspehot za losiot plasman sekogas pred se vo nas,nikoj ne ni e kriv za toa ,nikoj ne ni e kriv za losite pesni sto gi isprakame a nekogas i za pejacite ,koi pred se na evrovizija gledaat samo kako na sebepromocija i na drugo nisto ,a druga rabota e sto nasite koi stojat zad evroviziskiot izbor gledaat na toa samo na prosetka i besplaten provod i ona samo vazno e da se ucestvuva za se vazi za nas ,ne e bitno da se pobebedi,nisto ne se vlozuva i ne se se raboti seriozno ,i za se SE nekoj drug ni e kriv

знам само дека е лоша водителка. прилично...
Не бе оти си има концепт жената..а и карактеристичен радијски глас..мене баш ми е ок
а сега ако си е по спортот..:icon_mrgr:

Ја не знам кој ја става оваа постојано да води Евровизија. Како да ќе и се искрши јазикот ако каже Грција, а не нашиот јужен сосед. И на пример, збори многу и кога не треба. Тоа иде рекапитулација на сите песни, она тогаш збори :cenzura:

Сеа да видиме кај ќе одат поените и 12-ките на Ex-Yu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom