- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Не Дракче, починал постар директор на Корчагин. Не го знам како се вика, најверојатно пред него што бил.Абе стварно директорот Дракче починал ???
Не Дракче, починал постар директор на Корчагин. Не го знам како се вика, најверојатно пред него што бил.Абе стварно директорот Дракче починал ???
Венцислав Младеновски?Не Дракче, починал постар директор на Корчагин. Не го знам како се вика, најверојатно пред него што бил.
Може да лажам ако кажам да. Ми кажаа дека не бил многу стар... Венцислав не го знам. Дракче беше директор кога јас дојдов во Корчагин.Венцислав Младеновски?
Венцислав беше директор пред Драгче, го фатив едно полугодие.Може да лажам ако кажам да. Ми кажаа дека не бил многу стар... Венцислав не го знам. Дракче беше директор кога јас дојдов во Корчагин.
Пролистај поназад целава тема (само 40 страни се, не сум ироничен за бројот, ништо не е тоа). Има доста професори објаснето, мада има и доста кои се сега во пензија веќе. Пола од новите не ни знам кои се, баш зборев со еден од 2ра.еј ако не ви е тешко кажете ми јас сум седмо оделение и планирам да се запишам во корчагин кажете ми детали за наставници може ли лесно да се пројде без многу учење или треба да го загреам столчето ај ако некој не го мрзи да ми каже за најлесни до најтешки предмети
Значи вака... Нека не те лажат дека е многу, многу тешко, ќе ти биде само ако не сакаш да учиш, ако сметаш дека без учење можеш да добиеш добри оценки и ако сметаш дека професорите ти мислат лошо (што во никој случај не е точно)... За да добиеш добри оценки ќе треба да си направиш еден ред, кога да учиш ова она, и да се стремиш да учиш редовно... Ако нешто изоставиш обиди се да го научиш во најбрз можен рок... И гледај сега најмногу математика да учиш во основно, бидејќи со добра основа во математика ќе можеш да се снајдеш и во материјалот за средно, како и во физика, па и во хемијата (но во никој случај не ги изоставај и другите предмети)...еј ако не ви е тешко кажете ми јас сум седмо оделение и планирам да се запишам во корчагин кажете ми детали за наставници може ли лесно да се пројде без многу учење или треба да го загреам столчето ај ако некој не го мрзи да ми каже за најлесни до најтешки предмети
Што конкретно те интересира за билингвалната? Не е многу различна од обичните, само што историја, математика и македонски ке учиш нешто на француски, ама многу малку...Професорите општо во школот се океј сите, иако се повекето сменети сега, али верувам дека и овие се добри, пошто сите се млади . Ако знаете француски добро, 2 или 3, а може и двете години, може да ве однесат у франција на некој проект. Али тоа е ако ви се учи, и ако стварно го знаете јазикот.Осмо осмо. Се мислев и за Орце, ама тука најверојатно.
Ме интересира за француската, како е?
Или сепак да си одам општа..
Па нек се угоде
Читам и по други форуми, за друштво не биле нај. И вистина поопуштено за разлика од општа? =)Што конкретно те интересира за билингвалната? Не е многу различна од обичните, само што историја, математика и македонски ке учиш нешто на француски, ама многу малку...Професорите општо во школот се океј сите, иако се повекето сменети сега, али верувам дека и овие се добри, пошто сите се млади . Ако знаете француски добро, 2 или 3, а може и двете години, може да ве однесат у франција на некој проект. Али тоа е ако ви се учи, и ако стварно го знаете јазикот.
Епа да, повекето генерации се такви, бубалки и мирни...Е сега немора да значи дека на тебе баш таква ке ти се погоди, у секои 3-4 години има по некоја што отскокнува. Нашата беше таква, се чудеа професорите од нас, ич не учевме, бегавме, бевме немирни итн итн.Читам и по други форуми, за друштво не биле нај. И вистина поопуштено за разлика од општа? =)
Не ти е рано? Сеедно, не е толку страшно како што викаат, ама треба да си го фатиш редот уште од почеток и да учиш континуирано.еј ако не ви е тешко кажете ми јас сум седмо оделение и планирам да се запишам во корчагин кажете ми детали за наставници може ли лесно да се пројде без многу учење или треба да го загреам столчето ај ако некој не го мрзи да ми каже за најлесни до најтешки предмети
На крај на година попуштаат? Имам 4 четворки....Епа да, повекето генерации се такви, бубалки и мирни...Е сега немора да значи дека на тебе баш таква ке ти се погоди, у секои 3-4 години има по некоја што отскокнува. Нашата беше таква, се чудеа професорите од нас, ич не учевме, бегавме, бевме немирни итн итн.
А дали е поопуштено, тоа зависи од професорите...Имаш професори кај што цел час мораш да седиш и да слушаш, а имаш други што ке ти речат ај да земеме ново 20 минути па после уживајте.
Ако треба нешто друго слободно прашај