Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Каква ќе биде судбината на судијата, кој како докажан грешник и недоквакан Божји инструмент за праведно владеење, осудил многу криминалци на смрт?

Дали мислиш дека сме роботи раководени со далечески управувач од Господ?
Ако мислиш така Тогаш само можеме да бидеме безгрешни.
А за судијата(човек) ако мислиш
Со каква мера судиш со таква и ќе ти се суди!!!

Кога тогаш ќе му снема батерии

Ќе ги намали ли даноците ристос кога ќе дојде на власт? Кои се неговите ставови кон евроатлантските интеграции?

Мислиш дека не е на власт?
Ќе ти ги побара даноците кога ќе дојде.
Прашање е и дали ќе успееш да го видиш ако не си ги платиш додека си жив..

Ставрос...ова е култ на сите прашања.
После ова мислам дека пак ќе има поплава и ќе дојде Ное да не спасува...

Нема да дојде Ное.
Исус ќе дојде со Меч и Ангелите кој на се што диши,живо и мртво ќе му се суди,

Мислиш дека не е на власт?
Ќе ти ги побара даноците кога ќе дојде.
Прашање е и дали ќе успееш да го видиш ако не си ги платиш додека си жив..

Нема да дојде Ное.
Исус ќе дојде со Меч и Ангелите кој на се што диши,живо и мртво ќе му се суди,
Jesus with Frostmourne and the angels ...............................

(едитирано од модератор)

Не го разбрав прашањето.....ако воопшто го има.
Која ви е целта на кмишење на оваа тема?
Заспани атеисти кои незнаат како да си го утепаат времето.
Абе оди бркај женски не ти ќи плувај по христијанството....

Ова атеистичките модератори делат негативни од ракав..кога се плука по религиите мижат на двете очи.

Ова атеистичките модератори делат негативни од ракав..кога се плука по религиите мижат на двете очи.

Ovie samo reakcijata ja gledaat,kako gi vikas,ateisticki moderatori a ne ja gledaat akcijata koja ja dovela taa reakcija.

Напротив! Јас убаво поставив прашање:Дали може да се уреди теократско уредување на една држава според Новиот Завет?

Чорбаџија ми одговори дека не може. Што мислиш ти? Инаку за судиите , дали се тие власт допуштена од Бога?

Напротив! Јас убаво поставив прашање:Дали може да се уреди теократско уредување на една држава според Новиот Завет?

Чорбаџија ми одговори дека не може. Што мислиш ти? Инаку за судиите , дали се тие власт допуштена од Бога?

Кој судии не те разбирам?

Што рече Христос додека умираше на крстот?
Дали тоа значи дека го повикувал Пророкот Илија и зашто?
ILIJA ILAJ ILIRI...
Ilija, Ilija, zabvenija li mja
Кој луѓето околу него мислеле дека го повикува пророкот Илија.

ILIJA ILAJ ILIRI...
кој луѓето околу него мислеле дека го повикува Илија пророкот.

Не! Исус ( според Библијата) на крстот повика : Ели, Ели, лема савахтени! " Боже мој! Боже мој! Зошто ме остави!"

Не е во ред на оваа тема да ти давам исламска интерпретација на овој настан, па затоа ќе те препуштам на христијанските апологети тие да ти одговорат подетално.

ILIJA ILAJ ILIRI...
Кој луѓето околу него мислеле дека го повикува пророкот Илија.
Не! Исус ( според Библијата) на крстот повика : Ели, Ели, лема савахтени! " Боже мој! Боже мој! Зошто ме остави!"

Не е во ред на оваа тема да ти давам исламска интерпретација на овој настан, па затоа ќе те препуштам на христијанските апологети тие да ти одговорат подетално.

Или,Или лама савахтани.
Готово јасно ми е тоа на Арамејски значи Боже зошто ме остави.
Да не знаете некој танслатор од Арамејски преведувач?
--- надополнето: 12 мај 2013 во 00:55 ---

A што го има опишано ова и во Исламот.Баш би сакал да знам.

Омер, ова твое гледиште е погрешно...еве ќе го дадам моето мислење. Знам дека кај муслиманските држави се тежнее кон таква контрола не само на религиозен план него и на државен.
Зошто е погрешно тоа според мене...
Религијата врши внатрешна контрола кај луѓето, или ако сакаш можеш да го разбереш како духовен развој (внатрешна еволуција). Тоа е лично разбирање на секој човек посебно и секој сам си го бира религиозниот Пат по кој ќе се движи за да постигне нешто на тој план.
Државата врши надворешна контрола на лугето, ѓи ограничува со закони нивното понашање и доколку си надвор од тие закони, правно те казнува. Државата ја регулира целукупната таа надворешна еволуција, или материјалистичкиот дел на развојот кај човекот.
Исто како што религијата и науката немаат додирни точки, мислам дека религијата и државата не би требало да имаат додирни точки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom