Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се зависи од подлогата...

Ако е како старата во Мадрид, (2009-2011) шансите на Надал се мали.

Последна информација, Дел Потро го откажа учеството на турнирот поради вирус!
На негово место влегува Давид Гофан..

Младиот Гофан. :D Ај можи пак ќе вкрсти со Федерер.

Гофан ќе учествува ? Одлично . Еден сигурен пораз со хендикеп гемови во првото коло.

mutuamadridopendraw.JPG

Од една страна на ждребот се Ѓоковиќ и Мареј, од друга страна Федерер и Надал, во второ коло може да гледаме интересен дуел помеѓу Димитров и Ѓоковиќ.

Речиси сум сигурна дека Рафа ќе игра во финалето, ама дали ќе го освои тоа е друга работа. Некако ми мириса на изненадување турниров.

od chetvorkata najlosh zdreb moe mislenje Novak...i Wavrinka i Conga upm...na zemja teshko igra protiv dvajcata ...kako i da e ,glaven favorit e na turnirot i ke go osvoi ...ja spomnavte formata na Nadal , abe tipot super si gazi se pred sebe be , ne zaebavajte , e sega shto izgubi od Novak jas mislam deka najverojatno prichinata e Novak ne formata
drug moment ...abe mnogu mi se smeshni tie muabeti od tipot ,, ja tempira formata ,, ,, imashe SAMO nedela dena odmor , drugiot poveke vreme ,, i dr sl . filozofii . Bash me interesira kako toa se tempira forma i kako toa nedela dena odmor e malku i e prichina za poraz oti drugiot imal dve nedeli odmor . Jas kako poraneshen sportist voopshto ne se slagam so toa , toa se izjavi za novinari .Tri dena e apsolutno dovolen period za odmor od site fizichki napori teloto da bide vo trenazen proces , a toa so tempiranjeto e najgolema glupost ...ima logika da se kaze deka ne e vo maksimalna faza so treningot , kondicijata , se chuva za pogolemi napori bidejki fizichki i kondiciono ne e vo zenitot , ama da tempira forma e glupost ...kao Novak sega nema da servira kako shto znae tuku ke si go chuva kreditot za RG , ili Nadal spinot ke go shtedi oti kreditot na smetkata mu e mnogu mal...abe ili ti odi toj den ili ne ti odi ,end of story, e sega kaj vrvnite i porano kazav , i ako ne mu e denot pak ke znae kako da se izvadi od gomnata , eve kako Novak protiv Sepi ili Nadal sega skoro beshe koga izgubi prv set ne mi teknuva samo so koj ... e problemite nastanuvaat ako ne im e bash denot a od drugata strana imaat raspolozen poslabo rangiran igrach i se mu odi (Has vs Nole ili Nieminen vs Delpo) .
Nadal vo Barsa go dobi Almagro koj shto odigra ekstra mech za negovite standardi a Nadal edvaj vo treta brzina ubaci , a vie ne e vo forma ...ta samo porazot od Novak mu e de ,shto sakate , ta i ako nekoj mech odigral poslabo igral kolku shto e potrebno da pobedi ...jas mislam deka Federer ke odigra dobro vo Madrid ,grbot e minato a i se pripremashe posveteno

Та ова та она, овој ако не изеде гомна жив не е.

Edno nesto sum siguren a toa deka tipsarevic i berdih nema da go povtorat uspehot od lani, zatoa sto podlogata ne e ista t.e ke bide pobavna(sepak za zemja brza) no sega poveke sansi ke imaat latino,spansko podracje igraci, pa ako se kladite ili igrajte deka nema lesno da pobeduvaat tn favoriti ili cekame nekoe rano iznenaduvanje za golem koeficient:)

Ја па мислам дека Бердих баш ќе тера барем до 1/4 финале затоа што не може вечно да губи и мора малце да ја дигне формата пред РГ. Истото мислење го имам и за Ферер, а додека со Типса ништо не се знае, во многу променлива и слаба форма е.

Ја па мислам дека Бердих баш ќе тера барем до 1/4 финале затоа што не може вечно да губи и мора малце да ја дигне формата пред РГ. Истото мислење го имам и за Ферер, а додека со Типса ништо не се знае, во многу променлива и слаба форма е.
Da da ne rekov ja deka ke izgubi rano vo smisla nema da povtori od lani finaleto toa mi bese zborot, a ubavo vikas cetvrtfinale mislam mu e maksimumot na berdih. Ke go cekam marej da mu stavat golem koeficient na protivnikot i da igram, kolku sum mu nastrven toa cudo edno:)

Da da ne rekov ja deka ke izgubi rano vo smisla nema da povtori od lani finaleto toa mi bese zborot, a ubavo vikas cetvrtfinale mislam mu e maksimumot na berdih. Ke go cekam marej da mu stavat golem koeficient na protivnikot i da igram, kolku sum mu nastrven toa cudo edno:)
До финале теорија нема освен ако не испаднат одма Федерер, Надал и Ноле. :)
Иначе не летај против Мареј многу, не е он до толку лош играч на земја ко што го прават, ако ти текнува во 2011 во Рим имаше две меч топки против Ноле, а мислам и сервираше за меч и за малце ќе го победеше, а колку за потсетување тогаш Новак го шамараше Надал на земја и тоа во два сета лагано. Згора на тоа Мадрид е еден од најбрзите земјени терени и Мареј ќе има шанса да стигне бар до 1/2 финалето. Така да јас ќе одам контра тебе и ќе пробам да ги искористам евентуалните високи коефициенти кои мислам дека ќе му ги дадат на Енди. :) Нормално мое мислење е ова, не значи дека така и ќе биде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom