Јас сум клисар од втори ред, не работам јас виши ритуали и контакти со Ентелигенции туку пази ти гласот со кој контактираш да не те натера да благословуваш мали деца пошто си рисјанин а то е популарно кај вас. Далеку си од разнесување со бомби, тоа е друга Ентелегенција од понизок ранг популарна кај Муслиниве
Чекај малку фратер...не си ми интересаен, ни ти ни кроули.
Се спомна овде едно друго име кое заслужува внимание...ви го оставам кроули и сатаната на секташите,..... пропагирајте, дигајте споменици, воздигнувајте...што сакате правете, и ти,и клисарот од први ред и капетанот прве класе.
Само едно ќе ви кажам,...ако плувате по христијанството ќе ве рендам до сабајле.
Ајде збогум сега за сега...во некоја друга прилика ќе се објасниме
--- надополнето: 3 мај 2013 во 19:08 ---
Ни оддалеку не претендирам на експертско звање за таа тема, со две прочитани книги од Успенски или друг "Гурџиевец", плус вообичаено екстра инфо.
Да, можеби ни немам ниту минимални познавања. Затоа и впрочем, прашањето не ни го смислив јас. Зарем некој верува дека јас би заклучил врз основа на сопствени искуства, дека Гурџиев не успеал да направи ученик со способности рамни или приближни на неговите. Па јас не ни живеам во негово време. Тоа сум го прочитал, поставено од многумина, еминентни љубители на езотеричното знаење, низ годините. Тие се прашуваат.
А јас, да бидам искрен, ти го поставив прашањато, демек очекувам дека ти ќе знаеш. Не. Знам дека не знаеш (а кој би знаел). Прашањето беше поставено од егоистични причини, како и еден куп прашања кои фрштат по религијскиот форум. Прашања на кои никој нема одговор. Сите поставувачи тоа го знаат, а сепак ги поставуваат. Не за да добијат одговор, туку да докажат дека нечија идеологија не чини, т.е. лично мазнење и градење на егото.
Сега се кајам што прашав.
.
Опс...Берик, незнам дали сонувам или е јаве?..чекај да се штипнам. Не . сепак е јаве.
За прв пат на форумов го среќавам името на Оуспенски. Човек кој заслужува внимание во мистицизмот и езотеријата, за разлика од кроули и останата багра на псеудо учители и просветени.
Спремен си да дискутираш за него, или имаш само две книшки прочитано?
Пази на одговорот...ги имам сите негови книги, пред да го запознае Г. и после тоа.
Ако осетам и најмала лага во твојата дискусија, знај дека ќе
те рендам како ти што ги рендаш муслиманите.
ПС. Друг пат никогаш не тврди дека некој не знае.
Постави прашање и не донасај заклучок пред да ти дадат одговор.
ПСС. Ти реков дека го знам договорот.