Arioth
Purpletrator
- Член од
- 20 февруари 2007
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 82
neznam koja golemina na ram ke mi odgovara... 172cm sum visok...
16 или 17 инчна рамка односно ништо подолго од 56-57цм должина на top tube
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
neznam koja golemina na ram ke mi odgovara... 172cm sum visok...
Голема ќе му биде 20-ка, него ќе му одговара 17-ка или 18-ка.Најверојатно 20ката ќе ти одговара, ама можеш и таму да прашаш. Типците во Мастерспорт беа многу фини.
Голема ќе му биде 20-ка, него ќе му одговара 17-ка или 18-ка.![]()
Нема што тука да се споредува, земај Merida-та, Cross-от има подобар амортизер за нијанса што пак не би го менувал за рамката на Merida-та која е далеку подобра. Најбитна е рамката, се друго се менува.Здраво дечки,
Ќе ве замолам за ваше мислење за овие два велосипеди:
Merida Big Nine TFS 500 и Cross Big Foot .
Цената им е иста, со попуст и двата се по 45 000 денари. Скоро сум решен да го нарачам Merida-та, ама ме залажуваат деловите кај Cross-от. Ај ќе ве молам за мислење, однос цена-перформанси и кај двата.
Фала ви однапред.
Не е лош за парите, знаеш како викаат колку пари толку музика. Ако не ти е проблем присобери уште некој денар и земи нешто подобро.А
А за велосипедот погоре што ќе ми кажете за деловите што ги има....
Нема што тука да се споредува, земај Merida-та, Cross-от има подобар амортизер за нијанса што пак не би го менувал за рамката на Merida-та која е далеку подобра. Најбитна е рамката, се друго се менува.
--- надополнето: 29 април 2013 во 10:42 ---
Не е лош за парите, знаеш како викаат колку пари толку музика. Ако не ти е проблем присобери уште некој денар и земи нешто подобро.![]()
Хаха, на filip.bonevski му пишав да присобере уште некој денар, не на тебе, репликите беа во еден пост, затоа те збунив.zocc фала ти за одговорот, цело време ме мачи виљушката на Merida-та , незнам колку е добра
.
А за присобирање пари ..., многу пати ја кренав границата на буџетот, мислам дека мора да застанам на 700 - 750 евра
![]()
Видов и јас од после дека ја измешавме малку работаваХаха, на filip.bonevski му пишав да присобере уште некој денар, не на тебе, репликите беа во еден пост, затоа те збунив.
Инаку Suntour-от ќе те служи исто како XC30-та, многу мала е разликата, со време можеш да инсталираш некоја подобра. Не знам, ти си знаеш, јас би одел на Merida-та, дефинитивно.![]()
Па различни се величините него ли кај 26-ките, што е и логично тука имаш поголеми тркала. Не знам, би требало 19-ка, ако не и 21. Најубаво е да си пробаш за најсигурно.Видов и јас од после дека ја измешавме малку работава![]()
, нема врска се разбравме. Следна недела ја нарачувам Меридата, па кога ќе стигне ќе ви се пофалам
.
Дали знаеш како одат димензиите за 29er, дали се смета исто како и кај 26ка. Јас сум пробал Мерида 20" ми била таман, а 29er имаат (17, 19, 21, 23 ) - такви величини.
Јас сум 187 висок .. ваљда 19". Се надевам ќе имам шанса да пробам во Бајкмаркет за величинава .
Видов и јас од после дека ја измешавме малку работава![]()
, нема врска се разбравме. Следна недела ја нарачувам Меридата, па кога ќе стигне ќе ви се пофалам
.
Дали знаеш како одат димензиите за 29er, дали се смета исто како и кај 26ка. Јас сум пробал Мерида 20" ми била таман, а 29er имаат (17, 19, 21, 23 ) - такви величини.
Јас сум 187 висок .. ваљда 19". Се надевам ќе имам шанса да пробам во Бајкмаркет за величинава .
Тие се цените на 29er . Друга варијанта околу таа цена (ако дадат попуст) би биле Cube Analog 29 и Trek Mamba кој што имаат за нијанса подобра виљушка од Merida-та, а во другите делови се далеку под неа.За твојата височина само 21 инч. Него, да купиш велосипед за 45000ден и на него да има SR Suntour Амортизер......немој. За 45000 погледни убаво по другите продавници што се нуди.....верувај ми ќе налета нешто подобро