Активистки на ФЕМЕН го запалија муслиманското знаме пред големата џамија во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Феминизмот не постои од вчера, цели системи успеа со години и протести да преорганизираат. ФЕМЕН се феминистки. Затоа тврдам дека грешиш. Се организираат пред било кој настан и идат, дали кај папата, дали ќе се искачат на црква горе, дали пред џамија, улетаа и на Давос, во Русуја кога ги затворија членките на Пуси рајот, у Тунис беа, насекаде ги има. Не треба некој да им кажува каде да одат, многу добро очигледно знаат каде да се појават.
Ти збориш како да збориме за Отпорот и контра отпорот у Македонија или здруженија од типот Сакаме поскапа струја што се појавуваат две недели и ги нема.
Историјата не учи дека не постојат такви(самоорганизирачки групи). А ако сакаш да ги организираш во Македонија жениве тоа е друга работа :)

Зборов од кожа ме вади. Што има тука конзервативно? Мора ли ако сум анархист под дифот да поддржувам голотија, или си имам право да размислувам за некакви морални вредности?
Не креирајте стереотипи на нешто кое се противи на нив.
Ова сакав да го пишам и во темата за топлес сончањето. Кога на пар женски цицки би се гледало исто како и на пар машки цицки, нештата би биле поубави. И тогаш немаше да има ни потреба од зборот „конзервативност“. Ама не се гледа...
Немораш да поддржуваш голотија, но неможеш да ги плукаш акциите на ФЕМЕН само оти се голи и оти ете тебе лично тоа не ти се допаѓа. Да ги разграничиме работите. А не да влагаш со колено :)

Што к** ти знаеш за светов?:)
Многу повеќе од тебе, а богами и поголема култура имам. Ај олабави ме сега.
Зборов од кожа ме вади. Што има тука конзервативно? Мора ли ако сум анархист под дифот да поддржувам голотија, или си имам право да размислувам за некакви морални вредности?
Не креирајте стереотипи на нешто кое се противи на нив.
Ова сакав да го пишам и во темата за топлес сончањето. Кога на пар женски цицки би се гледало исто како и на пар машки цицки, нештата би биле поубави. И тогаш немаше да има ни потреба од зборот „конзервативност“. Ама не се гледа...
Је је, зборот си постои. Те прашав зошто мене ми е нелогично, ама ако тебе не ти е, уште одма ти реков, ти си знаеш бе сестро, без нервози..

Историјата не учи дека не постојат такви(самоорганизирачки групи). А ако сакаш да ги организираш во Македонија жениве тоа е друга работа :)
Планирам вас филозофите да ве организирам, ќе си седиме во круг и ќе си раскажуваме Големи Мисли. Така ќе го најдеме решението за спас од сите проблеми што не тиштат.

Планирам вас филозофите да ве организирам, ќе си седиме во круг и ќе си раскажуваме Големи Мисли. Така ќе го најдеме решението за спас од сите проблеми што не тиштат.
Kaj прочита дека филозоф сум бил?
Не рипај само како заклан петел, едуцирај се прво околу оваа проблематика да не завршиш на некое буниште.
Потроши некој пар саати, прочитај нешто, прогуглај малку....вистината и не е толку далечна за тие што ја сакаат.
Освен ако не си мрза.

Немораш да поддржуваш голотија, но неможеш да ги плукаш акциите на ФЕМЕН само оти се голи и оти ете тебе лично тоа не ти се допаѓа. Да ги разграничиме работите. А не да влагаш со колено :)

Кај виде да плукам?

Браво за акциите НО...

Кај виде да плукам?
Со НО.. и муслиманката феминистка која дава 5 долари за жените во арапскиот свет се отиде у курац. Не оти се спротиставуваат на радикалниот ислам, туку оти се голи. Од целата слика, ја дувна прашината :)
Ilumious; дај среди го.

Со НО.. и муслиманката феминистка која дава 5 долари за жените во арапскиот свет се отиде у курац. Не оти се спротиставуваат на радикалниот ислам, туку оти се голи. Од целата слика, ја дувна прашината :)
Ilumious; дај среди го.

Не е точно. Да бев во нивна близина и јас ќе им се придружев... облечена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom