FARANG
А кај сега живееш ти? Нели рече дека си белосветски човек, сега си во некоја друга метропола. Ако си во Лондон, дали зборуваш стриктно Бритиш Инглиш или мешаш и нешо Америчко?
Ти се молам не се пези. Цело време читав што пишуваш, и не ми изгледаш ништо повеќе од некое шопче, кое се преселило од некое село близу Скопје во некоја населба, па сега е во недовоумница како да се однесува бидејќи има луѓе кои си зборат на дијалект, а ти си морал твојот да го заборавиш, за да не ти се смеат новите другарчиња. Па затоа сеа те иритираат сите шо си зборат на дијалект.
Ако си, тоа што тврдиш - човек кој има сопствен бизнис, ондак нема што да бараш овде. Мислам, форумов е на сите, а ко шо ми изгледа ти го правиш дека е само твој цело време. Кажи како само успеваш да најдеш време за бизнисот, социјалниот живот и сега да имаш време да пишуваш толкави реферати?
Кажи некој бинзнис трик, да успееме и ние, па да не идеме у Скопје, кај шо секој што ќе дојде го пречекуваат со парада, му даваат работа шо требало да ја дадат на некое чистокрвни скопјанче, го уништуваат паркот за да изградат згради за провинцијалците (пошо нели
нема урбана мафија 
)
Знам дека ќе ми се фатиш за некоја ситница сега, притоа игнорирајќи се шо имам напишано погоре, колку за да се инаетиш и за да се правиш попаметен, и демек шо к*р знае провинцијалецов, ја сум од Скопје кај шо се држиме на Господ за срамните влакна.
Имам пријатели од Скопје, личности што се прекрасни луѓе, што знаат како да се однесуваат, и шо не се уфилмани ко Скопје да го граделе со свои пари.
Свати се пишува со Ф. И ко за инает на сите ко тебе чисто крвни Скопјанчиња, ВЕЛЕС ТРЕБА ДА Е ГЛАВНИОТ ГРАД НА МК.
Ем е на центарот од државата, ем па е Вардар тука, ем знам дечки шо не се толку искомплексирани за тоа дали си од Велес или од провинција.
Толку од мене, остани ми со здравје.