Кичево

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Земаа еден од бастионите на Македонија...којшто дал мноштво револуционери...од каде што почнувале цели револуции и промени све за македонштината....и еве оваа генерација ја продаде таа вековна борба и Кичево падна.....

иднината е сега....ќе биде густо.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Ја да сум на место на СДСМ/ВМРО чим ќе дознаам дека Кичево и Струга(можеби) се изгубени тогаш не се ни појавувам да јадам гомна на прес. Ебати шмуглињата ебати.

Жал ми е Кичево...

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.959
Поени од реакции
8.143
Ја да сум на место на СДСМ/ВМРО чим ќе дознаам дека Кичево и Струга(можеби) се изгубени тогаш не се ни појавувам да јадам гомна на прес. Ебати шмуглињата ебати.

Жал ми е Кичево...

Моментално е битно дека победиле во 30 општини, а дека пола Македонија е речиси изгубена е небитно.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
339
Поени од реакции
403
Тој референдум прв пат гласав (во Кичево) и бев многу разочаран од исходот. Немаше ни 50% излезено во градот. Е сега после неколку години ете ја сметката.
Тогаш им се чинеше играчка ,глумеа во некој филм ,тераа висока политика,а фактички сами си пресудија кичевчани и стружани со референдумот за територијална поделба

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Жал ми е Кичево...
Добар дел од тие луѓе се толку влезени во некој нивни филм и различен систем или ментален склоп, не знам ни како да го формулирам, потребен е психолог.
Ќе блејат 20 секунди ко зелени телиња во тебе, ќе видат ако можат со ‘мирно, одоколу‘ да ти го свртат умот дека така требало, криви се западот, илуминатите, Туџман, Милошевиќ и ти самиот, ама никако тие.Пошто нивно е да ја водат работата, банални работи се ова за нив.
Едит:Еве одма и пример
Screenshot_1.png
До вчера пропаганда за заканите од неговите колеги по фотеља, сега не е нешто битно пропагирање друга држава и судење никако... тука се навивачите дежурни за такви работи.

Едните почнаа еден процес, другиве сега го довршија.А можеа да најдат начин за Кичево и Струга исто како овие дена за Охрид со носењето 10 дена унапред една бројка желки во цивилка(исто како другите пред 8 години).Битно бизнисот со продажба на сите им процвета, се најлошо им посакувам и нив и на слепците занесени по нив.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Моментално е битно дека победиле во 30 општини, а дека пола Македонија е речиси изгубена е небитно.
Штотуку Николче кажа:

Кичево и Струга се и ќе останат Македонија и ќе се трудиме повеќе околу нив и ниедни соништа нема да се остварат...

Ама после поразов се е мелење у празно.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
државата и власта се секогаш криви за секоја ситуација па и оваа , зашто не им помагаше на младите луѓе да не се иселуваат од тие градови , место глупави кампањи требаше да вложува младите и кај брачните парови да се зголеми наталитетот .....

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Од главата си патиме.
Како можеше Кичево да го дадат? Нека го спојат Куманово сега со Арачиново. Толку ниско да паднеш треба да си македонец.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.954
Поени од реакции
73.756
Се излажаа пола Македонија тогаш, не призна Америка ден пред референдум и вееа од тоа педерските знамиња, сега во гз нека си ги напикаат.
А и не се Албанците криви, кога Македонскиве градоначалници во изминативе години направија ЕДНО ГОЛЕМО НИШТО за Кичевчани.
Не ме чуди и самите за ДУИ да гласале.
Летово ми кажуваа како за 500 евра цела фамилија менувале и вера и националност.
Нормално, овие си купуваат со парите од нивната дијаспора, лека полека си го исполнуваат својот план.
Сега ќе почне слично како и Струга, ќе ги испобркаат сите Македонци од работа, ќе им прават притисоци насекаде, и на крај самите ќе почнат да се исселуваат. Веќе проверена тактика :(
Срце ме кине за поразов пошто искрено не го очекував на овие избори :(

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.680
Македонскиот народ секогаш пател од сопствените луѓе..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Може ли нешто да се спаси ако имаме приближно советници ко и они?

M

Mario Gómez

Гостин
Штотуку Николче кажа:

Кичево и Струга се и ќе останат Македонија и ќе се трудиме повеќе околу нив и ниедни соништа нема да се остварат...

Ама после поразов се е мелење у празно.
ГРУЈО куров да ми го јаде, еве!! КОЈ ЛАЖЕ ДЕКА ЌЕ СЕ ЗАМАРА СО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА!!!

Се отвора школо, пат или нешто друго на залад, на отворањето идат:
ЗАМЕНИК МИНИСТЕР (АЛБАНЕЦ)
ПРЕСТАВНИЦИ НА ДУИ
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ТИРАНА
ПРАТЕНИЦИ АЛБАНЦИ

ТАКА ЛИ СЕ ЗАМАРА? НИТУ ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ!

СЕ ПРАВИ ПАТРИОТ НА ИСТОК!!!

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Ах кои продадени души се главните лица двете партии, како не им е срам да се погледнат во огледало и да речат дека се Македонци после ова. Мака ми е што истите лица кои слават сега надвор после некоj ден нема ни да бидат тука ни пак ќе плаќаат даноци ни пак ќе ги интересира нешто за општината, а тоj што го избрале ќе треба носи одлуки кои што несомнено не само што нема да одат во прилог на мнозинството туку и дека ќе бидат и на штета.

Ама не знам зошто и jас го тапам на темава кога ова се знаеше уште одамна, само проблемот е што повеќето сме биле дечишта тогаш па не сме знаеле баш што точно се случува.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.954
Поени од реакции
73.756
Не многу, мада ќе мора да се помачат за да донесат некои одлуки. Колку што знам за да донесат некоја одлука им треба 51% од гласовите (може грешам). Пошто ќе имаат над 50% во советот, а не им беше проблем и од Швајцарија да дојдат за избориве, тогаш за важните одлуки сите ќе се нацртаат и секако ќе имаат мнозинство.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.184
Ќе имаат и мнозинство во совет, во таков случај важи Бадинтер за нас но се сомневам дека нема да дојде до промени на имиња и други срања.

Kajgana Shop

На врв Bottom