Samung galaxy s plus i9001

Член од
3 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Imam samung galaxy s plus i9001 sakav da mu napravam ubdate na softverot i nesto mi se poeba i sega koga ke go uklucma telefonot odma mi vlaga vo Recovery mod.

Ova go imam napraviv na telefonot:
Koga go kupiv telefonot imase na nego android 2.3.3 mu naparviv update i imav 2.3.6 posle toa sakav da stavam 4.0.4 preku cyanogenmod 9. Pred da go instaliram cyanogenmod go rutuvav telefonot i mu go smeniv Recovery mod vo recovery-clockwork-5.5.0.4 i posle od recovery-clockwork gi odbrav wipe data/factory reset i wipe cache partition i posle otidov vo advans i od tamu go odbrav wipe data cache i posle ova se go instalirav cyanogenmod 9 i mu napraviv Reboot system now.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Imam samung galaxy s plus i9001 sakav da mu napravam ubdate na softverot i nesto mi se poeba i sega koga ke go uklucma telefonot odma mi vlaga vo Recovery mod.

Koga go kupiv telefonot imase na nego android 2.3.3 mu naparviv update i imav 2.3.6 posle toa sakav da stavam 4.0.4 preku cyanogenmod 9. Pred da go instaliram cyanogenmod go rutuvav telefonot i mu go smeniv Recovery mod vo recovery-clockwork-5.5.0.4 i posle od recovery-clockwork gi odbrav wipe data/factory reset i wipe cache partition i posle otidov vo advans i od tamu go odbrav wipe data cache i posle ova se go instalirav cyanogenmod 9 i mu napraviv Reboot system now.
Баш проверив сега на гсм арена , овој телефон поддржува само 2.3 андроид и океј е тоа што си го апдејтирал до 2.3.6 меѓутоа грешка ти е што си пробал да инсталираш 4.0 бидејќи телефонот изгледа поддржува само андроид до 4.0 ( тој тип на телефон ) , така да изгледа останатото што си го инсталирал телефонот не го поддржува и испуштил душа. Незнам друг проблем што би можело да биде.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Баш проверив сега на гсм арена , овој телефон поддржува само 2.3 андроид и океј е тоа што си го апдејтирал до 2.3.6 меѓутоа грешка ти е што си пробал да инсталираш 4.0 бидејќи телефонот изгледа поддржува само андроид до 4.0 ( тој тип на телефон ) , така да изгледа останатото што си го инсталирал телефонот не го поддржува и испуштил душа. Незнам друг проблем што би можело да биде.
moze koj saka android da instalira ako ima napraveno soodveten rom za toj telefon. Ne ti drzi voda mislenjeto, on ima nesto izmesano vo instaliranjeto i zatoa ne mu funkcionira a inaku telefonot e ok.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

ја колку што знам и кернелот од CM треба да го флешнеш.

нвм, сега пробарав нема ништо такво.Иди симни го уште еднаш зипот и стај го на картица, не ќе да си флешнал убаво.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481

Да ти кажам што да правиш? Сери се на него. Пред да рутираш и да си играш требало убаво да се осигураш и да знаеш што правиш :)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
moze koj saka android da instalira ako ima napraveno soodveten rom za toj telefon. Ne ti drzi voda mislenjeto, on ima nesto izmesano vo instaliranjeto i zatoa ne mu funkcionira a inaku telefonot e ok.
Ofcourse директоре , ајде повели ти по сликовито објасни му кој е неговиот проблем.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Да ти кажам што да правиш? Сери се на него. Пред да рутираш и да си играш требало убаво да се осигураш и да знаеш што правиш :)
иди ти сери се, ништо не е со телефонот.

op:

флешни CM10, телефонот е и повеќе од способен за тоа.

и дали воопшто флешна gapps?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
иди ти сери се, ништо не е со телефонот.

op:

флешни CM10, телефонот е и повеќе од способен за тоа.

и дали воопшто флешна gapps?
Океј де, али сигурно нема да се серам на телефоно да а еба... :D

Член од
3 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Da intalirav i gapps ali pak istoto mi go pravi pak mi se uklucva vo Recovery mod.
A ima li sansi pak nekako da go intaliram androidot 2.3.6 ili 2.3.3

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Кернелот? Го остави стариот или стави нов?

Член од
3 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ne znam valjda e stariot e sega samo ako ne se semnil koga go instalirav cenogenomod 9
Deka nisto drugo ne napraviv osven sto go rutuvav i sto go smeniv Recovery mod i posle toa go intalirav cenogenomod 9

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ne znam valjda e stariot e sega samo ako ne se semnil koga go instalirav cenogenomod 9
Deka nisto drugo ne napraviv osven sto go rutuvav i sto go smeniv Recovery mod i posle toa go intalirav cenogenomod 9
Епа таму ти е дефинитивно проблемот, знам рутиравме галаски С на 4.2 ама прво се рутираше на послаба верзија па после кернел за да може да иде 4.2

Член од
23 март 2009
Мислења
21
Поени од реакции
13
го имам истиот телефон и работи на ЈБ 4.1.пробај преку ОДИН да го инсталираш ромот и не би требало да имаш проблеми...

Kajgana Shop

На врв Bottom