Денешните мажи...

Кој ќе успее, зависи на шо ќе налета. Да го направиме експериметот математички ќе се изразиме кој е во право. Еве вот нека сзбори струмички, а Криптонот нека збори Српски, што велиш какви ќе бидат резултатите?
Несакам да го кажам тоа, взаемна почит и привлечност мора да има. Само во последниве години самодовербата опаѓа многу. Имам запознаено прекрасни момци кои не веруваат дека можат да ја освојат секоја што ќе ја запознаат. Со тој став каде напред во животот. Финансиската состојба во земјава си го носи своето. Така и самодовербата опаѓа јасно ми е. Али немој бе да запишуваш забелешки од страна наместо да и се пуштиш на некоја девојка, така никад нема да си ја кренеш самодовербата туку дополнително ќе се уништиш.

На што ќе налета е статистичка бројка. И едниот и другиот ќе налетаат на 50 пример или 100 тоа одредуваме ние а таму ќе има секакви. Не знам кој ти е тој криптонот ама кој и да е повеќе шанси ќе има освен ако не е драстично физички понеактрактивен од струмичанецот. Затоа и ти кажав идентични браќа близнаци, и тука се отрстранува варијаблата на кој бил убав кој не.
Па и јас мислам дека не можам да ја освојам секоја која ќе ја запознаам оти реално не сум Супермен. На еден тон нема да сум им сум по ќехф. Тоа нема врска со самодоверба, туку со рационализам. Ако има такви што мислат дека можат секоја пушти ми ги јас да им посочам едно 3-4. Ако било која од тие фатат од мене имаат две кафани не една.
Белешки не запишувам туку посматрам оти ми е интересно. Однесувањето на човекот од секогаш ми било интересно. И да, сакаш ми верувај сакаш не, добро погаѓам ситуација. Во локали кај што немало многу гужва и не било нешто многу интересно вечерта, значи не празно да било туку едноставно да се има прегледност сум знаел со друштво да кажам овој сега ќе и оди на таа, таа ќе го шиканира. Дури некогаш и кладба паѓало за колку време ќе успее да и се откачи од пред очи. Ептен сеирџиски, знам. Он се решил да го прави тоа, нека тера, знам кој ќе биде исходот. Не, не сум Баба Ванѓа, кога толку време си був низ градов, едноставно можеш да си земеш да типуваш со добра прецизност. Мој избор.
На други изборот им е да се глупираат и да бидат вреќи за истурање на фрустрации. Ама нив тоа не им е битно, битно им е бар кај една да им упали од 40. За мене, не фала. На улица не сум најден па да им приредувам задоволства на некои да извољеваат, сум излегол вечерта да си поминам убаво, не на некоја да и бидам куклена претстава. Да се осеќам како говедо, на крај дури да си помислиш да не си умачкан со кечап на лицето или да си речеш да не треба да и кажувам на оваа-Извини што ти дојдов. Така не може. Дур не се научите на ниво барем од мене, а како што гледам и од другите ќе имате бојкот. Не може така-Јас треба да те третирам како гомно, а ти да го прифатиш тоа, оти ако не, немаш муда. Епа си имаат машките сега став. Времето на изволевање-помина. Ако ви е полесно за тоа машките да ви се криви, така толкувајте си го.

немој вакви споредби жити се, колку е развиен мозокот на кучето колку на луѓето...
100% си во право - јас го почитувам,потврдувам и поддржувам она “Господ да чува од женска беља“ :)

Несакам да го кажам тоа, взаемна почит и привлечност мора да има.

Заедничката привлечност зависи од повеќе фактори за кои си свесна или не зависно од факторите. Некои од нив се:
-Статус
-Изглед(според твојот вкус)
-Однесување
-Сличноста на ликот со некој кој го познаваш и ти се допаѓа(асоцијација)
-Некои други фактори кои се дефинирани од темпераментот и искуствата.

Другите фактори можат да бидат поврзани со твојот поглед на светот.
Повеќето девојки преферираат странци поради нивниот статус и квази елоквенција. Можеби и фактот што странците имаат различна физиономија од секојдневниот балканец игра улога. Затоа експериментот ќе биде спроведен со срби.

Муабетот беше, ако двајцата се исти физички, имаат исти манири и сите други ствари кои можат да сменат нешто, само едниот е странец а другиот е струмичанец специфично, дали факторот странец ќе смени нешто во взаемната привлечност?

Сусаро муабетот не ти држи вода зошто тоа е стандард сегде во светот.Нормално дека поинетересно е тоа што не го гледаш секој ден.

Сусаро муабетот не ти држи вода зошто тоа е стандард сегде во светот.Нормално дека поинетересно е тоа што не го гледаш секој ден.
Во право си и второ членот над тебе има прашање поставено кое малце изменето би било вака(ако е за сериозно а не за една вечер):
-Дали да живеам во Струмица или Белград при исти трошоци?
Па секој си го сака најдоброто.

Заедничката привлечност зависи од повеќе фактори за кои си свесна или не зависно од факторите. Некои од нив се:
-Статус
-Изглед(според твојот вкус)
-Однесување
-Сличноста на ликот со некој кој го познаваш и ти се допаѓа(асоцијација)
-Некои други фактори кои се дефинирани од темпераментот и искуствата.

Другите фактори можат да бидат поврзани со твојот поглед на светот.
Повеќето девојки преферираат странци поради нивниот статус и квази елоквенција. Можеби и фактот што странците имаат различна физиономија од секојдневниот балканец игра улога. Затоа експериментот ќе биде спроведен со срби.

Муабетот беше, ако двајцата се исти физички, имаат исти манири и сите други ствари кои можат да сменат нешто, само едниот е странец а другиот е струмичанец специфично, дали факторот странец ќе смени нешто во взаемната привлечност?
НЕ!

Ако нема врска, зашо тераше акл од форумските нинџи како тинејџерка у дилема за еден Чех ли беше, Словак ли беше? :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Има врска дали е од странција или не е. Без ралика шо пробувате да ја продадете тезата за праведност и непарцијалност.....

булшит....... на интернет кенкате како тоа нема мажи што не пиат (под ова подразбирам пијанчење а не пиење од мерак 2-3 чаши добро вино или сл.) не пушат.....а кога ќе налетате на таков не ни им придавате никаква важност на тие особини воопшто.

истото важи и за готвењето и општо.....кога ќе се спомне дека некој направил нешто дома првата реакција е цинично смеење/исмевање/потсмев

коментар грлс?

Ако нема врска, зашо тераше акл од форумските нинџи како тинејџерка у дилема за еден Чех ли беше, Словак ли беше? :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Има врска дали е од странција или не е. Без ралика шо пробувате да ја продадете тезата за праведност и непарцијалност.....
Што сакаш да ме прашаш ти уствари? Ај едно што не си ме сфатил, друго па ич не си ме сфатил, ни за Чехот ни за ова што го зборам тука....

Имам запознаено прекрасни момци кои не веруваат дека можат да ја освојат секоја што ќе ја запознаат. Со тој став каде напред во животот.

А? Тоа е реалност, а сите глупаци што мислат поинаку се самобендисани

Што сакаш да ме прашаш ти уствари? Ај едно што не си ме сфатил, друго па ич не си ме сфатил, ни за Чехот ни за ова што го зборам тука....
Ох, јас те разбирам перфектно. Темата е за денешните мажи, а колко шо ме служе меморијата ти питаше зашо дечко ти дозволил можноста да ти дојде странец дома... И ако не ме лаже интуицијата, за малко ќе му дадеше да дојде на невидено, освен 3 муабета на сакјп...? Шо ќе беше па ако дојдеше, малко маабет и како шо е храбар, да раскопча си патенто и го изваде и те плесне по чело со него? (хипотетички мислам) :D:D:D:D

И наеднч, оп, нештата се менат... Чудно...

пс. Не мислам да те напаѓам или нешто друго, едноставно ми е интересно како факто шо некој или некоја е од странство не влијае на привлечноста.
Јас мислам оти влијае. Фаранг вика оти зависи на кој дел у свето е различно гледа на момите од тија држави и има различни критериуми. Или како ного од момите шо ги познавам се палат на човеци шо са од Шпанско говорно подрачје...

Ох, јас те разбирам перфектно. Темата е за денешните мажи, а колко шо ме служе меморијата ти питаше зашо дечко ти дозволил можноста да ти дојде странец дома... И ако не ме лаже интуицијата, за малко ќе му дадеше да дојде на невидено, освен 3 муабета на сакјп...? Шо ќе беше па ако дојдеше, малко маабет и како шо е храбар, да раскопча си патенто и го изваде и те плесне по чело со него? (хипотетички мислам) :D:D:D:D

И наеднч, оп, нештата се менат... Чудно...

пс. Не мислам да те напаѓам или нешто друго, едноставно ми е интересно како факто шо некој или некоја е од странство не влијае на привлечноста.
Јас мислам оти влијае. Фаранг вика оти зависи на кој дел у свето е различно гледа на момите од тија држави и има различни критериуми. Или како ного од момите шо ги познавам се палат на човеци шо са од Шпанско говорно подрачје...
Епа не си ме разбрал бе Лукашине...
Мојот пост не беше дали да се плеснам со Чехот зошто е странец, туку беше повеќе за тоа како вие размислувате, дали е паметно да ти дојде некој странец дома. Во светот тоа е најнормално нешто, овде во Македонија, очигледно е друга прича. А прибереш некој дома, автоматски го каниш и на ебење (според вас). И се разбира муабетот за Чехот е хипотетички, уште колку месеци ќе ми го влечете низ нос, низ сите коментирања на моите постови? :)
Барем јас не треба да ти раскажувам за странци, кога ти го живееш нивниот живот. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom