Прашања за Исламот III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Soul-of-Space znaci toj serijat ne bil serijat, kaj sto se vrsi teror.

Ubijci na kaurcinja ustvari ne bile ubijci. Nevini bile.

Cuden smisol i razbiranje na nestata ima u tvojata glava.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Абдулаз Ал Шеик важи за еден од највлијателните верски лидери во муслиманскиот свет. Неговата изјава е всушност офцијален став на Саудиска Арабија.

Дека сите цркви треба да се уништат, Големиот Муфтија ги советувал неколку кувајтски пратеници кои побарале совет дали Кувајт согласно шеријатското право може да забрани изградба на цркви . “Две религии не може да коегзистираат на Арабискиот полуостров. Изградбата на цркви не е валидна, бидејки полуостровот мора да биде ослободен од христијанството”, рекол Абдулаз ал Шеик.

Во колумната, објавена на Nationalreview, Клифорд Меј пишува дека , групата кувајтски пратеници со кои раговарал верскиот лидер всуштност ја финансираат терористичката Ал каеда.

“Зошто христијаните во муслиманскиот свет, да не уживеат верска слобода како муслиманите во западните земји. Замислете што ке случеше ако се повикаше на демолирање на сите џамии во Америка”, пишува Меј..

Во Заливот живеат најмалку 3, 5 милиони христијани...Цркви има во Обединетите Арапски Емирати, Катар, Кувајт, Бахреин, Оман и Јемен.

Саудиска Арабија одамна им има забрането на сите не- муслимани да извршуваат верски обичаи . Христијаните таму се молат во приватни домови со ризик да бидат уапсени.

веста ме тера да ги прашам муслиманите на форумов дали е ова во ред
ве молам за најискрен одговор
и ако е правилно зошто е?
и ако не е зошто не е?
Soul-of-Space
jas sakam za ova da mi objasnis
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:31 ---
Алевиите се практично идентични со бекташиите, единствено по што се разликуваат е можеби само нивните различни имиња, алевиите се наречени по имамот Али кој што е еден од четирите, т.е четвртиот калифат. Воедно е и зет и внук на пратеникот Мухамед.

Аллах да не сочува од ширк.
како и внук и зет не го разбирам ова? И што е ширк ?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Soul-of-Space znaci toj serijat ne bil serijat, kaj sto se vrsi teror.

Ubijci na kaurcinja ustvari ne bile ubijci. Nevini bile.

Cuden smisol i razbiranje na nestata ima u tvojata glava.
Abe mnogu zacestivte sami da si se narekuvate kaurcinja ?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:42 ---
Soul-of-Space
jas sakam za ova da mi objasnis
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:31 ---
Алевиите се практично идентични со бекташиите, единствено по што се разликуваат е можеби само нивните различни имиња, алевиите се наречени по имамот Али кој што е еден од четирите, т.е четвртиот калифат. Воедно е и зет и внук на пратеникот Мухамед.

Аллах да не сочува од ширк.
како и внук и зет не го разбирам ова? И што е ширк ?
Da,Aleviite i Bektesite se slicni i identicni,ili,kako sto velis,kako samo iminjata da gi razlikuvaat.
Sirk e koga mu prepisuvas pridruznik na Allah dz,s. Koga mu prepisuvas Brat,Majka,Tatko,Sorabotnik,Sin itn.
Ima nekoi Siitski sekti koi velat deka Allah se inkarniral vo Alija,kako sto hristijanite veruvaat deka Isus e bog.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Abe mnogu zacestivte sami da si se narekuvate kaurcinja ?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:42 ---

Da,Aleviite i Bektesite se slicni i identicni,ili,kako sto velis,kako samo iminjata da gi razlikuvaat.
Sirk e koga mu prepisuvas pridruznik na Allah dz,s. Koga mu prepisuvas Brat,Majka,Tatko,Sorabotnik,Sin itn.
Ima nekoi Siitski sekti koi velat deka Allah se inkarniral vo Alija,kako sto hristijanite veruvaat deka Isus e bog.

убаво што објасни нешто само тоа во што веруваат христијаните не е твој проблем а и да е прашање одговорено ти е 1000000000 пати
така да воздржисе од вакви коментари да не почнуваме препукувања одново
и тоа што сакав да ми го објасниш е како Али бил и зет и вук на мухамед?
и да ми кажеш за веста што ја имав пастирано погоре според вас муслиманите дали е во ред во СА да се срушат сите цркви и да не смее да се градат?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
убаво што објасни нешто само тоа во што веруваат христијаните не е твој проблем а и да е прашање одговорено ти е 1000000000 пати
така да воздржисе од вакви коментари да не почнуваме препукувања одново
и тоа што сакав да ми го објасниш е како Али бил и зет и вук на мухамед?
и да ми кажеш за веста што ја имав пастирано погоре според вас муслиманите дали е во ред во СА да се срушат сите цркви и да не смее да се градат?
Mnogu be Tapa Fraer ste emotivni pa majku mu stara. Da se prepukneme ako ti e teknato ;) Covek sporedba pravi. Me prasa sto e Shirk ti kazav.
Zosto tebe problem ti e vo sto veruvaat Muslimanite,ne zabelezuvas deka ti go imas istiot problem ? Odgovor e da ti kazam "sto te interesira tebe kako Alija bil i zet i vnuk na Muhammed a.s." ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Mnogu be Tapa Fraer ste emotivni pa majku mu stara. Da se prepukneme ako ti e teknato ;) Covek sporedba pravi. Me prasa sto e Shirk ti kazav.
Zosto tebe problem ti e vo sto veruvaat Muslimanite,ne zabelezuvas deka ti go imas istiot problem ? Odgovor e da ti kazam "sto te interesira tebe kako Alija bil i zet i vnuk na Muhammed a.s." ?
јас прашувам не давам констатаци некои тропнати само дека така ми текнало
и да тоа неможам да го разберам како му е и внук и зет

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Takvi bilo vremeto. Povtorno ke konstatiram. Edno vreme homosexualizmot vo makedonija bese nemoralen i zabranet i grozen,posle stana normalen,posle i zastiten se plasam deka ke dojde vreme i moralen koga ke bide. Togas bea takvi vreminjata sega se poinakvi.
Osman r.a imal 2 kerki na pratenikot a.s. Muhammed a.s. imal dve kerki od Ebu Bekr r.a. Normalno,ne dvete,tuku posle smrtta na ednata ja ozenil drugata.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Takvi bilo vremeto. Povtorno ke konstatiram. Edno vreme homosexualizmot vo makedonija bese nemoralen i zabranet i grozen,posle stana normalen,posle i zastiten se plasam deka ke dojde vreme i moralen koga ke bide. Togas bea takvi vreminjata sega se poinakvi.
Osman r.a imal 2 kerki na pratenikot a.s. Muhammed a.s. imal dve kerki od Ebu Bekr r.a. Normalno,ne dvete,tuku posle smrtta na ednata ja ozenil drugata.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
добро бе соул прашањето не ми беше за да некого навредам или понижам
дај бе човек те молам олабави се малку
прашањето беше сосем ок и јас пак не ти го сватив одговорот
значи мухамед ја оженил едната керка ( од првата жена) за внукот ( син на друга керка на мухамед) така или ?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
добро бе соул прашањето не ми беше за да некого навредам или понижам
дај бе човек те молам олабави се малку
прашањето беше сосем ок и јас пак не ти го сватив одговорот
значи мухамед ја оженил едната керка ( од првата жена) за внукот ( син на друга керка на мухамед) така или ?
uuffff:facepalm:
Drug pat ke ti napisam celo steblo na pokolenieto i od Alija i od Muhammed s.a.w.s. Ne za drugo,mnogu golemi ti se nebulozite.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
znaes sto druze
aj ke go ostavime moeto prasanje da go odgovori metta ili muki
gledam deka navistina imas problem
pa i pod katanci da e sepak opstojuva po broj i verodostojnost preku 30 veka ;)
ajde pozzz
Se nekoj ke ti odgovori,i pokraj se te udostojuvame.
Alija r.a bese sin na strikoto na Muhammed s.a.w.s Ebu Talib koj na Muhammed s.a.w.s go prifatil kako sopstven sin.
Eve ti shema,covek ti bara nesto nacrtano posto ne svakas uste i se bunis.
http://www.scribd.com/doc/104726219/4/SHEMA-IV
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 23:11 ---
Ама ти се праи ќефот коа го слушаш тоа а? И ти се полни душичката коа ќе чуеш дека има неколку каури помалку?
Mene mi se prai kejfot koga gledam deka svativte koi ste i sto ste pa poveke ljubite kako sto gledam sami kaurcinja da se vikate odkolku sto nie muslimanite. Nie ve' smetame za sledbenici na kniga,ama posto sami ste se procenile deka ne go zasluzuvate toj izraz pa pocnavte da si go koristite vistinskiot. Interesno.

Kajgana Shop

На врв Bottom