Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ако навистина Серот е врвен тренер,научил нешто од вчера и ќе поминете понатаму.РМ игра на контри,така игра против нас а така ќе игра и против вас.Едно нешто ви треба,не играјте со офанзивни бекови.Толку....

Реал игра на контри ради големиот посед на топка што го имаше Барса... Манчестер ке игра позиционо...
Ни на крај памет нема да дозволат толкав простор меѓу центар и 16-ник непокриен, барем ако сакаат да идат даље...

Оваа сезона имаме постигнато 89 голови во сите конкуренции:
23 for | Robin Van Persie |
15 for Chicharito
13 for Wayne 'Wazza' Rooney
5 for Jonny Evans
5 for Giggs
4 for Cleverley
4 for Patríce Evra
4 for Nani
3 for Rafael Da Silva
2 for Danny Welbeck
2 for Shinji Kagawa
2 for Anderson
1 for Vidic
1 for Scholes
1 for Carrick
1 for Buttner
1 for Powell
17 различни стрелци и после некој ќе каже дека сме one man team.:)
Не сме уан мен тим, ама без ван перси ќе бевме шит тим :icon_mrgr:

Не сме уан мен тим, ама без ван перси ќе бевме шит тим :icon_mrgr:
Никој не го оспорува неговиот придонес, тој е играчот што има донесено најмногу поени на некој тим во ПЛ и веројатно повторно ќе биде играчот на годината во ПЛ ама ние.
2013%2f2%2fGoalscorer-Points.jpg

Ако навистина Серот е врвен тренер,научил нешто од вчера и ќе поминете понатаму.РМ игра на контри,така игра против нас а така ќе игра и против вас.Едно нешто ви треба,не играјте со офанзивни бекови.Толку....
Ќе ги фатиме на корнери пак со некој глаУч :D

Не знам дали сте ја гледале сторијата на Гери Невил на SkySports. Има одлично видео за целата негова кариера во Јунајтед како и за Англија. Интересни коментари за неговите почетоци во репрезентација и случки со Стјуарт Пирс и Адамс.

http://www.skysports.com/video/inline/0,,27973_8525011,00.html

Морам да напоменам дека додека играше ми беше многу антипатичен Г. Невил. Тоа е веројатно затоа што човекот е Јунајтед во сржта, а јас очигледно навивам за Арсенал. Откако ја заврши кариерата и почна да работи во Скај, се покажува под едно друго светло, врши многу интересни и детални анализи, многу солидни коментари, употребува модерни техники за прикажување на анализите, и конечно реални забелешки.

Честитки за него, и честитки секако за Јунајтед што имал чест да има таков играч и капитен.

Ама и тие имаат глаучи,така да поубо да не чекате на такви прилики....Не дозволувајте да ви прват контри и толку,готови се...
Ајде бе, Реал Мадрид функционира само на контри? Не треси бе пријателе... Тоа што на тој начин ај тепаа Барса, не значи дека единствено оружје им се контрите.

Ајде бе, Реал Мадрид функционира само на контри? Не треси бе пријателе... Тоа што на тој начин ај тепаа Барса, не значи дека единствено оружје им се контрите.
Jas ne rekov deka ne znaat da igraat fudbal,pa samo kontrite mu se.Jas rekov deka kontrite mu se najjako oruzje,pa taka ke se obiduvaat i protiv ManU so ogled na toa sto igraat na gosti.Real ne se tolku dobri so topkata u svoe noze kolku sto se dobri na kontri.Eve primer so Barsa,skoro site golovi sto gi postignuvaat,ili se od kontri ili od korneri !

Jas ne rekov deka ne znaat da igraat fudbal,pa samo kontrite mu se.Jas rekov deka kontrite mu se najjako oruzje,pa taka ke se obiduvaat i protiv ManU so ogled na toa sto igraat na gosti.Real ne se tolku dobri so topkata u svoe noze kolku sto se dobri na kontri.Eve primer so Barsa,skoro site golovi sto gi postignuvaat,ili se od kontri ili od korneri !
Со Барса само на тој начин може да се извади поволен резултат ;)

Сакаш да кажеш дека во Реал нема играчи кој што баратаат со топка?

Со Барса само на тој начин може да се извади поволен резултат ;)

Сакаш да кажеш дека во Реал нема играчи кој што баратаат со топка?
Ја бе,најдовте стадо без овчар и ајде ќе ги јајме :D
Пак по истата работа маваш,не дека нема,но најјако оружје му е контрата.А исто така и на Роналдо,најдобар е кога се наоѓа у контра.Не е тип на фудбалер кој ќе дрибла 1,2,3 противници и да постигне гол.Секогаш бара да има многу простор пред него,затоа и толку постигнува против Барса.Секогаш испаѓа еден на еден со Пике или друг фудбалер....

Проблемот е што Реал има 7-8 фудбалери што можат максимално прецизно да погодат дијагонала и да го прескокнат градењето на играта. Секоја одземена топка на нивна половина ја преточуваат во најмалку полуконтра. Воопшто нема да биде едноставно да се спречи тоа. Јунајтед има ниски бекови и да стојат подлабоко (а ќе стојат) можат да бидат прескокнати. Ама од друга страна Јунајтед ја има директноста (што Барселона сезонава ја нема) и може многу поопасно да ја тестира одбраната на Реал.

Убедливо најсилно оружје, виде кога јунајтед им ја успоруваше играта со ситни прекршоци кога тргнуваа во контра немаа идеја, цела игра примарно им се фокусира на контри, другото е план б.

Fergie: (In 1999) I left him (Scholes) out of the semi-final because I couldn't risk him and Roy Keane together as they were both on yellow cards. He accepted it graciously, came on, got booked and missed the final anyway.

Сколси си е Сколси :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom