Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам нешто ако може некој да ми помогне
Дали е здраво и добро на пример за доручек да се јаде интегрални тестенини варени со кашкавал за ручек интегрална пица со зеленчук и за вечера туна или некој вид на салата бидејки внимавам на линијата па викам да не ми дојдат многу калории нз од прилика колку имат тие интегрални пици тестенини туни а вежбам секој ден по еден сааат 61 кг сам.Бев 95кг за една година дојдов на 60 сега сум поправен 1кг.

Компири, орис многу скроб имаат, а скробот е шеќер, се разложува до глукоза она се метаболизира до пируват>масни киселини>липиди. (Ова при зголемено внесување на шеќери, а скоро секој човек претерува.)
Иначе не се до толку терсене шеќериве, тие му се потребни на мозокот, оти он само со глукоза се храни, така да не смее да се исфрлат скроз, туку може да се заменат со некои продукти кои содржат многу растителни влакна.
Затоа викаат лебот дебелее, пошто лебот е исто скроб, шеќери... :icon_mrgr:

Каква глупа диета.
Протеините да не се мешат со јаглехидратите,воу каква дискусија е ова.
Ако ставиш доволно количество протеини и јаглехидрати нивото на инсулин се забавува+масти на него=побавно лачење на инсулинот и повеќе енергија за цел ден.
Стеф, ај објасни ми ја теоријава, пошто ми стана нешто интересна :свиркам:

Дали е здраво и добро на пример за доручек да се јаде интегрални тестенини варени со кашкавал за ручек интегрална пица со зеленчук и за вечера туна или некој вид на салата бидејки внимавам на линијата па викам да не ми дојдат многу калории нз од прилика колку имат тие интегрални пици тестенини туни а вежбам секој ден по еден сааат 61 кг сам.Бев 95кг за една година дојдов на 60 сега сум поправен 1кг.
На секој производ ти пишува убо колку калории има, земај дигитронот и сметај.

Не може да ти каже никој на светов што е здраво. Да прашаш вегетеријанец ќе ти каже да не јадеш никакво месо, друг пак ќе ти каже јади. Друга работа од мене совет исфрли ги тестенините од исхраната колку можеш повеќе, а калориите кои ти се потребни внеси ги од други поздрави извори (ориз, компир, зеленчук, овошје), гледај да ги исфрлиш зачините, јади помалку зачинета храна. Најново сега што читав е дека причина за појава на остеопороза кај луѓето било користењето на млечните производи.
Од месо гледај да го избегнуваш свинското, бидејќи свињата ти е сештојад и сметај дека нејзиното месо ти е најнездраво, бог знае со што се има хрането свињата од која ќе го јадеш месото. Истото би го кажал и за пилешкото, но веднаш ќе се негирам самиот бидејќи и самиот го користам во големи количини особено стекот, но сепак и кокошката е сештојад како и свињата. Сепак ако не се бавиш со некој спорт и да нр ти е потребен висок протеински внес, 85 % нека ти биде исхраната преку зеленчук и овошје. И како што ти кажаа имаш калкулатори на итернет со кои можеш да преметаш приближно колку калории ти се потребни дневно, имаш таблица со калории за секој производ, седни и пресметувај. Напрај си шема што треба да јадеш и колку и според внес на калории и според парите кои ги имаш.

Каде прочита побавно лачење на инсулин? И дали сите јаглехидрати се еднакви?
Па бидејќи сите јаглехидрати краен метаболит е глукоза,освен фруктозата која иде во друг процес,не верувам дека ако изедеш 100 грама шеќер и 100 грама еквивалент во било кој друг продукт ќе направи некоја голема разлика кога се работи губење тежина или топење масти,сите јаглехидрати имаат 4 кило-калории вредност.
Но во друг контекст сите јаглехидрати што имаат повеќе диетални влакна заситуваат повеќе отколку тие што немаат.
Од психолошка гледна точка еднаш да земеш некое колаче или да имаш планиран ден каде што ќе јадеш малку повеќе не е лоша стратегија :).

Диета

Појадок: 1 кекс и 1 секс
Ручек: 2 кекса и 2 секса
Вечера: 3 секса, без кекси

Совет:
Доколку оваа диета не ги даде очекуваните резултати, тогаш појачајте ја вечерата :pipi:

И лактулозата? :icon_mrgr:
И лактозата се претвара во галактоза и глукоза.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 18:30 ---
Диета

Појадок: 1 кекс и 1 секс
Ручек: 2 кекса и 2 секса
Вечера: 3 секса, без кекси

Совет:
Доколку оваа диета не ги даде очекуваните резултати, тогаш појачајте ја вечерата :pipi:
Добра стратегија :)

И лактозата се претвара во галактоза и глукоза.
Стеф, не лактоза, туку ЛАКТУЛОЗА

Стеф, те следам што зборуваш, многу од информациите што ги кажуваш ти се прочитани од лаички веб сајтови кои неретко се со комерцијална содржина, напишани од квази професионалци, некои од работите што си ги прочитал и тебе не ти се разбрани како што треба, па си ги толкуваш на твој начин кој нема никаква допирна точка со реалноста.

Мало оф-топик прашање, има ли тема за дебелеење и зголемување килажа? :)
еј има рецепт за тоа природен со билки како чај
ке го најдам и ке ти го пишам
отвара апетит
и се пие по две капачиња од шишито и ни малку повеке
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 20:17 ---
него дај вие кажете за слабеење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom