Суфизам

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
Тоа што ти не ги слушаш е твој проблем.
Мухаммед Хасан на пример има милион такви дерсови,но странските шејхови ги слушам,гледам кога се во прашање некои други прашања.

за едеб,ахлак ќе ги послушаш Елведин Пезич,Сафет Кудузович,Бушатлич итн..
А зошто не Шејх Хамза Јусуф , Хабиб Али Ел Јифри , Муфтијата на Египет Али Џума , Шејх Мухаммед Јакуби , Шејх Џемил Халим , Шејх Нинотви , Шејх Кишк ....и многу многу други ....

Јас знам зошто затоа што не се Вехабии ...немаат глас кај тебе .

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Problemi vnatre treba sekoja religija da si resava,glupav Heptagramu. Koga ke go resat ortodoxnite evrei so Cionistite togas i nie ke go resime so vehabiite. Koga Protestantite ke si go resat so Ortodoksite togas i nie so vehabiite.....
Ne treskaj gluposti.
Ми докажа дека сте лицемери и дека без проблем навредувате. Хептаграмот не може да биде глупав. Тоа е само линиска фигура :LOL: Обид да ме навредиш мене како личност? Бреј :) Благодарам, добар обид.

И реков веќе: НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ КРИЕТЕ ЗАД ЕВРЕИТЕ КОГА ВИЕ СТЕ КРИВИ САМИТЕ И НЕ Е ВИСТИНАТА ТОА ШТО ВИЕ ГО ЗБОРУВАТЕ! НИ ТРАГА НИ ГЛАС ОД СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ ШТОМ ПРИЗНАВАШ ДЕКА ИМА ШТО ДА СЕ РЕШАВА ВНАТРЕ ВО ИСЛАМОТ. ШТО ДОВЕДУВА ДО ПРАШАЊЕ ДАЛИ АЛАХ Е НЕШТО ПОДОБАР ОД ДРУГИТЕ БОГОВИ И ДАЛИ Е ЕДЕН ИЛИ МНОГУ!

ШТО ИМАШ ТИ СО ЕВРЕИТЕ; СО ПРОТЕСТАНТИТЕ? ДЕКА И ТИЕ СЕ РЕЛИГИИ?
РЕЛИГИИТЕ НЕ ГО СПАСУВААТ СВЕТОТ! ;)

Реков, оставете да зборуваат ортодоксните муслимани за суфизмот за да го видиме и другиот дел од загаткава... вака ништо не правиме. Одморете малку, ви се напна умот и ете, ништо не правиме. Не може некој да потврдува со главата додека вие пишувате по се невистини бидејќи муслиман ве прекори да намалите со суфизмот бидејќи тоа и не е ислам.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Тоа што ти не ги слушаш е твој проблем.
Мухаммед Хасан на пример има милион такви дерсови,но странските шејхови ги слушам,гледам кога се во прашање некои други прашања.

за едеб,ахлак ќе ги послушаш Елведин Пезич,Сафет Кудузович,Бушатлич итн..
Problem e sto ne rabotite mnogu ma ovaa tema,zatoa i retko toj karakter moze da se pronajde.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Имаш на јутјуб многу видеа од него,пиши Elvedin Pezic ако те интересира. :)
Ми текна, еве сега ќе разгледам да видам.

Soul-of-Space се гледа дека духовното не ти е силна страна. Умот ми те залажува како ќе стигне. Благодарам и за втората навреда муслиманину. Ми потврди дека твоето добро важи само ако некој се сложува со тебе, но не и со оние кои не се сложуваат со тебе! И ти зборуваш за суфизам и се расправаш како е тоа ислам? Подобро да не е твојот суфизам ислам...ќе потврдиш премногу за оние кои плукаат врз исламот...
Подобро молчи бидејќи секако не правиш ништо од пропишаното во исламот (самиот си го кажа тоа). Не знам што имаш потреба да се тегавиш и да го спасуваш исламот кога ти самиот не си спасен... погледни ги твоите писанија. Гнасно... пу јазк...

my-sufi-way истото важи и за тебе погоре... ист човек да не пишува ова? Со две кориснички имиња?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ама си глуп, од кај знаеш кои се ортодоксни Муслимани ?
Ти шепнаа на увце ....толку си глуп што колку пати да ти се повтори дека Суфизамот е наука ти пак ке го сметаш за религија .
Ортодоксине Муслимани не се појавиле пред 200 години ....Вехабиите се појавија пред 200 години инаку муслиманите кои ти ги зметаш за ортодоксни . Ама глупост :LOL: .
Дали секој суфија се однесува како тебе, и го користи болдот за дискусија?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Значи сите сте такви:P

А сите суфии се муслимани, нели?
Не се сите,бидејќи се поделени во тарикати(правци) ги има и оние кои се надвор од границите на исламот.
Но генерално,барем на овие простори кај нас,сеуште се муслимани.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Molam i drug pat,Cionistu. Za takvi kako tebe,gnasi glupavi sekogas sum raspolozen.
PS: Ako e covek glupav toa treba vo oci da mu se kaze. Ako ne mu kazes,ke prodolzi da se glupira.
Присобери се... не ме читаш ти зоврија мислите. Ти си суфија? ТИ? Лицемер и лажго. Такви ко тебе го уништуваат исламот од внатре, не се тоа ниту евреи ниту ционисти ниту христијани ниту американци... Вие го користите сето тоа за да се скриете кога ќе ве обвинат дека сте секташи и вистински непријатели на исламот.

Не ме мене окривувај кој што се сомнева во твоите зборови... јас само се сомневам и сакам да видам и другите муслимани што велат за суфизмот...
Ти си го кажа своето, оди на неделно кафе, одмори, се гледа дека те изнервирав! НЕ ми беше целта да те изнервирам ами да те замолчам, да намалиш малку...

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Браво . Како дојде до тој заклучок ?
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:52 ---
Кажи во кои простори не се Муслимани ?
Не е тоа до просторите,туку до акидата.
Ако се молиш на кабур,и им правиш турбиња на шејховите за да им се молиш.
Тогаш тоа не е ограничено со простор,и во македонија да си,не си муслиман :)
Јас реков овде кај нас,тие што ги познавам се генерално муслимани.

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
Согласно дијалогот, на други теми, и одговорите кои тука ви ги даде.
Дали ти имаш познавање од Исламот барем општо ?
Затоа што гледам дека си ја согледал само едната страна , за другата веќе си изградил мислење .
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:57 ---
Не е тоа до просторите,туку до акидата.
Ако се молиш на кабур,и им правиш турбиња на шејховите за да им се молиш.
Тогаш тоа не е ограничено со простор,и во македонија да си,не си муслиман :)
Јас реков овде кај нас,тие што ги познавам се генерално муслимани.
Си отишол ли ти да видиш дали му се молат на Кабурот Суфиите ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дали ти имаш познавање од Исламот барем општо ?
Затоа што гледам дека си ја согледал само едната страна , за другата веќе си изградил мислење .
ЕПа на другата страна за жал е Soul-of-Space, дно дна од персона.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
А како дојде до заклучок дека тој е вистински муслиман ?
Ќе мора да го цитирам груевски и единственото добро што тој го има кажано/направено во неговото егзистирање на планетава: Вистината е како шило,ќе боде ќе боде..лево десно и ќе исплива на површина,мора да исплива на површина! :pos:

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
ЕПа на другата страна за жал е Soul-of-Space, дно дна од персона.
Секој човек си има свои слабости и никој не е совршен освен Аллах Совршениот и Семоќен.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 16:02 ---
Ќе мора да го цитирам груевски и единственото добро што тој го има кажано/направено во неговото егзистирање на планетава: Вистината е како шило,ќе боде ќе боде..лево десно и ќе исплива на површина,мора да исплива на површина! :pos:
Само ласкај си на самиот себе . Патетично .

Kajgana Shop

На врв Bottom