Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Нема теорија да е 100 грама риба од 120 грама паковање, затоа што од 185 грама паковање, испаѓа 140 грама туна.
Затоа прашувам, ако сте мереле да знаеме со сигурност, корисно би било за сите. Мала грешка 125 грама е пакувањето :P

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Си мерел? Јас рачунав конзервата и течноста ако ја извадиш да има околу 100тина грама, али немам мерено немам толку прецизна вага
Да имам мерено на дигитална, од 120гр конзерва излегува околу 70-80гр цедена риба.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Све буржоасци со туни од по 60 денари у пм :D Терам олдскул а и отсекогаш сардината повеќе ми се свиѓала од туна. Од кам за 29 денари 120 гр пакување, мислам BlueSea дека е, али не е битно на 100гр има 22 грама протеин, 1.2гр омега 3, 150тина калории итн.
За парите одличен избор.
Во последново време послабо терам јас со риби, веќе ми се гади од туна и незнам како да ја јадам. Од скуша цревата си ги оставам. Стекот го јадам варен и секој ден барам чаре како да го прам поарен за јадење оти тое. Нема се исто па исто и организмот пукнува мора да се смени нешто друго.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Све буржоасци со туни од по 60 денари у пм :D Терам олдскул а и отсекогаш сардината повеќе ми се свиѓала од туна. Од кам за 29 денари 120 гр пакување, мислам BlueSea дека е, али не е битно на 100гр има 22 грама протеин, 1.2гр омега 3, 150тина калории итн.
За парите одличен избор.
i jas isto, samo forata e sto e 90grama suha riba od 125 grama, a 22 grama na 100 gr ako ima ondak vajda 20 grama proteini od konzerva

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Значи зависи од марката туна што ја купувате т.е. од политиката што ја води фирмата. Еве сега баш купив Бадуко сардина од 120 грама, измерена на вага има 20гр масло и 100гр исцедена сардина што е одлично (y)

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Кај можи да се најдат белки во прав?
Гледав на реклама5 сурутка, е сега не ми треба вистина да се засалувам али ми треба барем уште за 1 и пол недела дури имам монохидрат, али со кеш слабо за протеин и нешто такво се мислам да земам. Има некој искуство со таква сурутка?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Гледав на реклама5 сурутка, е сега не ми треба вистина да се засалувам али ми треба барем уште за 1 и пол недела дури имам монохидрат, али со кеш слабо за протеин и нешто такво се мислам да земам. Има некој искуство со таква сурутка?
Таа сурутка неколку пати е спомната тука и на херкулес форумот, не е баш полна протеини више има јх во неа.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Тоа ти е повеќе како гејнер од кој најверојатно пролив ќе те фати зошто грото ЈХ во неа се од лактоза а пола населението е лактоза-интолерантно. Ако не си при пари купи си стек и тие 25 гр протеин од сурутката замени ги со 100гр стек ќе те чини 20тина денари.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Таа сурутка неколку пати е спомната тука и на херкулес форумот, не е баш полна протеини више има јх во неа.
Nutritivni vrednosti na 100 grama:
362kcal - kalorii
0.5gr - masti
13gr - proteini
71gr - jaglehidrati абе јасно ми е то еве го составот. Али незнам ми треба нешто за надохнадување на дневен внес на протеин, а со пари сум слаб да купам протеин. Затоа ми треба уште за оваа недела да земам или белки ако најдам некаде или нешто вакво.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Дајте линк од некој калкулатор за калории кој сте го користеле и бил приближно точен... планирам од понеделник да почнам со диета за чистење и да биде 200г протеин 200г јх и 100г масти ~ 2500 калории... мислам дека вака е добро ама пак да проверам со ке каже калкулаторот :) Инаку моментално сум 96 кг на 188цм висина и прилично висок % на масти (15-20).

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дајте линк од некој калкулатор за калории кој сте го користеле и бил приближно точен... планирам од понеделник да почнам со диета за чистење и да биде 200г протеин 200г јх и 100г масти ~ 2500 калории... мислам дека вака е добро ама пак да проверам со ке каже калкулаторот :) Инаку моментално сум 96 кг на 188цм висина и прилично висок % на масти (15-20).
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm
ја по овој се водам, точен е од мое искуство, глеј BMR не мести вежби - вежбите сам пресметај си ги и додај ги BMR-от, па одземи едно 300-500 калории и толку јади

Член од
24 ноември 2011
Мислења
206
Поени од реакции
116
Каде можи да се најди соино млеко, ама не од тие од Виталиа што се прашоците пошто немаат доволно протеин

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm
ја по овој се водам, точен е од мое искуство, глеј BMR не мести вежби - вежбите сам пресметај си ги и додај ги BMR-от, па одземи едно 300-500 калории и толку јади
Сум промашил за 11 калории... ми пресмета 2511 калории :P
Инаку диетата ќе ми биде составена од стек,јајца, сардина, сурутка, путер од кикиритки, нутри леб, ориз, овес, банана и зеленчук.
И може некој ќе каже бро диета, ама подобро вака бидејќи оваа храна ќе ме држи сит подолго време и нема толку да ми биде тешко да ја издржам диетата... бидејќи веднаш ќе почнам со 2500 калории што е драстично намалување од досегашните 4500-5000
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 23:26 ---
Каде можи да се најди соино млеко, ама не од тие од Виталиа што се прашоците пошто немаат доволно протеин
Продавниците за здрава храна имаат

Kajgana Shop

На врв Bottom