Kaiser
Hidden Fortress
- Член од
- 6 мај 2011
- Мислења
- 3.202
- Поени од реакции
- 2.443
Не и требаат толку, и со многу помал контингент супер се завршува работа .На Македонија и требаат 30 СУ-25 кои шинат 11 милиони долари по парче или 33 милиони, 20 ка-50/52 хеликоптери кои чинат 16 милиони долари по парче или 32 милиони и околу 5 С-300 против авионски реакетен систем кој чини околу 15 милиони долари по систем или околу 45 милиони долари. Сумирано се на се доаѓа некаде за 110 милиони долари имаш чисто небо со кое го покриваат 50-60 летала и успешен против авионски систем со дострел од 400 километри.
Јас искрено би се согласил моите пари од данок да одат за тоа отколку за Скопје 2014.
Целата авијација во принцип ни е антигерилска и така и треба да се гледа а за тоа максимум 10 СУ-25 се предоволни за било кое време, каде ќе употребиш 30 СУ на ваква мала територија кога и досегашните 4 се покажаа како сосема доволни.
Место 20 Ка 50/52 поевтино е да се земе МИЛ МИ 28 (слични карактеристики) а ако и за тоа се немаат пари тогаш модернизиран МИЛ МИ 24 кој за наши услови е мислам идеален и кошта многу помалку од другите два.
4 С-300 ни се сосема доволни иако не верувам дека било кога герилци ќе имаат авиони за да не напаѓаат а ако не нападне некој од соседите или некој поголем, ради недосток на ресурси и авијација и онака ќе го загубиме небото така да би ни биле повеќе како некоја (психолошка) превентива.
Само се ова е играње играчки зашто МО планира барем пола од нашата армија да служи по боишта во странство што значи концепциски ние никогаш нема да имаме технички добро опремена армија.
concrete ќе сонува за авиони во низок лет на LockOn: Flaming Cliffs 2 .