Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Драга, почнувам да сфаќам некои работи. Мислам, сега ми е убаво, периодов, ама што ќе биде за некој месец? Уште 4 предмети пред дипломирање, планови за летото, дипломирање во октомври. И толку.
Дилеми и дилеми, да продолжам на магистерски? Драга, не сакам тука.
Да барам работа? Абе, јас ќе барам, ама драга, забораваш во која држава сме.
Ти викам, сега ми е убаво, уште си терам студентски живот, ама кога ќе ми текне дека на тоа му доаѓа крајот за некој месец, се плашам.
Не ги сфаќам колегите што едвај чекаат да дипломираат.

Згора на се, ги извисив кајганџии на последната собиранка. А, фино лепо ме поканија, дури и превоз ми понудија. Планови триста, ко што кажав, нешто морам да откажам, и ме гризе совеста. Добри луѓе има тука, ама ти зборам драга, ме мачат мисли.

Член од
1 јануари 2013
Мислења
312
Поени од реакции
363
Начинот на кој што луѓето ти претат е нивната карма,а начинот на кој што ти реагираш е твојата карма.....контрола на умот за добра карма.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Беше петок, поточно вчера. Целиот ден го пројдов со некој посебен адреналин и брзина. Колку само да помине се и да дојде вечер. Изнервиран до даска, го видов она што највеќе ме растажува. Одам разбунтуван по патот гледајќи ги полу искршените плочки и незнам што ме натера да ја кренам главата. Пред мене девојче кое е заболено од синдром од 14-15 години, со тежок училишен ранец и со тажен специфичен израз на лицето се движеше по тротоарот. Повторно ја спуштив главата надолу се додека не видов господин во капут како и се доближува. Подклекна, ја гушна силно и ги затвори очите. Срцево ми пропадна под земја. Не срцето, туку целиот граден кош ме стегаше од болка. Видов нешто што многу ретко се случува - дете да го гушка од се срце својот родител. Толку беше силна покрај него, толку беше цврста што ни најголемото зло не би можело да и напакости. Ми се насолзија очите. Некои деца се добиваат, да им ги мочам и таблетине и телефонине и сите 500 денари кои им ги даваат за искачање. Да им ги мочам најк патиките, да им ги мочам адидас блузоните. Бараат се, а не возвраќаат ништо. Зарем е тешко една оценка да се добие? Зарем е тешко да појдат да фрлат ѓубре за да не го мачат татко им, зарем е тешко да станат и да ја прашаат мајка си дали и треба помош? Дали е тешко сам да станеш и да ја средиш собата, зарем е тешко да се фокусираш на нештата што ги прават среќни вашите родители? Сетете се само на вашите родители и нивната посветеност кога сте биле бебе. Сетете се на нивните солзи кога ќе сте паднеле од невнимание на улица, сетете се на нервите што сте им ги искинале додека ве слушале како плачете без причина, сетете се нивната радост кога првпат сте прозбореле. До каде со тој инат и омраза кон оној кој те направил и те гледал како свое око. Токму оние кои заслужуваат, токму нивните желби се занемарени најчесто бидејќи нивните неможат да им дозволат. Не се ни малку оние кои навистина учат и ги добиваат саканите резултати, а не добиваат ништо. Впрочем, не ни посакуваат. Почнав да ги жалам родителите, а не децата.

На јутуб најдов на интересен коментар кој ме замисли и ме растажи.

Do you remember wanting to run through the plains of Africa with Simba? Swing through the jungle with Tarzan? Go to the enchanted castle with Belle? Go to the ball with Cinderella? Ride a magic carpet with Aladdin? Save China with Mulan?Shrink to toy size to play with Buzz and Woody? Turn into mer-people and go under the sea with Ariel?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Драга , само еден поглед се ми промени ... можно ли е толку некоја личност да ми се допаѓа? опседнат сум со нејзе , а она нит ме знае нит ме познава ... се осеќам како дете коe е во цутот на пубертет , а ја веќе одамна го поминав тој период.

Најдобро ја опишува ситуацијава оваа песна :)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Deneska na taa edna smrdla kolata mi se idese da i ja iskrsam.
Svinja debela. Pred vrata se parkirala.
Ti se mocam u toa.... Mi se idese da sednam u kola, pa use ko so ne znam da vozam, da se vratam po ulicata i da i vlezam da ne si ja poznae kolata koa ke izleze od pilates. Pa zemav gumite da i gi disam, but then again, mi tekna deka ne treba zlobna da bidam i se sozaliv i i vlegov u toa vezbalnicata i i rekov deka nareden pat ke si ide peski do doma.
Izvini.
Na majka ti, izvini.
Ludi se ova lugjevo be, koj od koj.
Onie klosarine: "Jas imam nova ponuda, 300 den so 2 pijacki" krsete glava be alooooo!
Toksikologija. Idte be mozokot da vi go procistat. Ludaci.
Mi se odmili i matura i fustani i muziki i diskoteki i kosi i sminki i konduri i se! Ne mi se ni slavi veke od vakvi klosari nikakvi...
Ni so rodnini ne mi se slavi. Edino sto sakam e profesorite sto sakam da gi castam da si gi castam i toa onaka, meracki da gi castam i tolku. Ako i tie ne zaebat rabota do maj. Nikoj drug ne castam. Glupaci.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Драга, немаш ли ма некоја тема за згодите и незгодите на твоите кајганџии да си ја раскажам случката кога вчера на излегување ми климна ногата и се послав на подот на сред кафич?
Карма ис а бич!
Или, кој се смее ќе му се навее.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Кајгана дојде време да се разделиме. Решив да правам промена во мене а за жал ти не влегуваш во тој концепт. Нејќам младоста да ми помине на интернет. Отидов да живеам.
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 14:07 ---
Кајгана дојде време да се разделиме. Решив да правам промена во мене а за жал ти не влегуваш во тој концепт. Нејќам младоста да ми помине на интернет. Отидов да живеам.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Шо е финтата со шампањската у последно време, посебно кога има повод :facepalm: ?!.. Мора да го окончам ова.

Сношти се шокирав кога ме седнаа во скриен дел во Селект, кој немав поима дека уопште постои :eek::eek: Бев у стилот : Where did that comе from ? Гето стил, строга сегментација во однос на толпата, фино за откачи-закачи муабет на оградата .. Само не е за високи типци како мене, си ја сокршив главата од плафонот.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Uno paseporte, sportisimo sofici, Eros Ramacoti, solo prdim po Ibici !

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Драга
Конечно се освестив три дена под дејство на алкохол во српски биртии и дискотеки, па и вчера згора на се и тука си продолжив со кафаните еее не можеше да биде боље o_O....сега време е да се излежавам по дома, нема ништо поубаво од тоа:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom