- Член од
- 11 август 2011
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 169
(едитирано од модератор)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
4.Да ли Бог одмара?
Христијанство:
Таа нека е знак, засекогаш, меѓу Мене и Израелците. Па Господ за шест дни ги создаде небото и земјата, а на седмиот ден прекрати да работи и се одмори.’”(Излез поглавје 31 стих 17)
Ислам
Ние ги создадовме, секако, и небесата и Земјата и она што е меѓу нив за шест дена без да не обзеде замор!(Каф 38)
Помни го денот за почивка, за да го празнуваш; шест дена работи и сврши ги во нив сите свои работи, а седмиот ден е почивка на Господа, твојот Бог.
добро е кажано 6 дена да се работи а седмиот да се одмори и да му се посвети на бога
пошто сите знаеме како е создаден светот
кажими во куранот што се вели
што правел бог на 7от ден?
ПроследигоПомни го денот за почивка, за да го празнуваш; шест дена работи и сврши ги во нив сите свои работи, а седмиот ден е почивка на Господа, твојот Бог.
добро е кажано 6 дена да се работи а седмиот да се одмори и да му се посвети на бога
ако незнаеш прашај не ги превртувај работите ако сакаш да има дискусија темава
е сега јас да прашам
пошто сите знаеме како е создаден светот
кажими во куранот што се вели
што правел бог на 7от ден?
Пак јас морам да ти одговорам пријателе
Не е темава за дискусија,пошто веќе има навреди од некои ликови и слично.
Пробувајте да не прашувате бесмислени работи,што правел Бог седмиот ден.
мислам дека и сам гледаш какво е прашањето
или ако не гледаш,запрашај се што правел твојот Бог 8миот ден,пошто еве седмиот се одмарал
значи ептен цепидлачење и филозофирање не е потребно.
токму тоа е и мојата поентаПак јас морам да ти одговорам пријателе
Не е темава за дискусија,пошто веќе има навреди од некои ликови и слично.
Пробувајте да не прашувате бесмислени работи,што правел Бог седмиот ден.
мислам дека и сам гледаш какво е прашањето
или ако не гледаш,запрашај се што правел твојот Бог 8миот ден,пошто еве седмиот се одмарал
значи ептен цепидлачење и филозофирање не е потребно.
види ако започнуваме со видеа јас ке немам крајПроследиго
јас веќе реков дека оваа тема не е потребна, и дека на форумов не се води дискусија каква што некои мислат дека се води.токму тоа е и мојата поента
а ако примети некој оваа тема ја отвори со знаеме каква намера
па мислам дека знаеш дека за тие со ниски удари задавам исто така ниски
еве уште еден се најде да ми проповеда нешто што не е побарано а и згора на тоа да ме омаловажува како следбеник на исус со вакви ти реков- ми рече со христијанско-исламски муабети
јас веќе реков дека оваа тема не е потребна, и дека на форумов не се води дискусија каква што некои мислат дека се води.
бидејќи има различни луѓе,некои дошле да научат,некои да провоцираат,а некои да навредуваат(ова е најлесно)
затоа е најјубаво оваа тема да се избрише бидејќи за својствата на Бог,може да прават муабет теолошки образовани луѓе кои со докази ќе зборуваат за тоа.
а не ние кои не можеме да си ја контролираме тврдата столица и се сереме у гаќи од пролив да зборуваме за тоа што праи Бог и слично.
ние може да зборуваме и да одговараме на прашања како јас тебе што ти одговарав,од исламска правна природа,дали може ова,и зошто ова не може,дали она е забрането и слично прашања.
Не е проблем, Вие прашавте прашање јас се потрудив да дадам одговоро со едно кратко видео на твоето прашање. Сепак слободно прашувај го на Метта па доколку знае нормално ќе ти одговори. Сепак пријатна вечер и се најдобро. Поздравтокму тоа е и мојата поента
а ако примети некој оваа тема ја отвори со знаеме каква намера
па мислам дека знаеш дека за тие со ниски удари задавам исто така ниски
еве уште еден се најде да ми проповеда нешто што не е побарано а и згора на тоа да ме омаловажува како следбеник на исус со вакви ти реков- ми рече со христијанско-исламски муабети
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 02:47 ---
види ако започнуваме со видеа јас ке немам крај
за тоа подобро е да не правиш споредба од тоа што кажал исус а што мухамед дека со тоа што ти зборуваш неместо мене за мојата религија ми ствараш одбивност
јас ако сакам да знам нешто за исламот фино лепо го прашувам метта и си добивам соодветен одговор
ако ти сакаш да прашаш нешто за христијанство тогаш ако можам ке ти одговорам
ама немој наместо на христијаните да зборуваш за библија дека така започнуваат сите кавги исто така започна кавката со соул
мислев дека добро ние ке зборуваме ама ....
е можеш слободно да си кажеш за божјите својства во куранот па кој сака ке чита кој не нема
само споредбиве ти се безвезе и на секоја споредба има погрешно свакање
Друже никој не те тера да отвараш вакви теми,имаш опција и да ги прескокнеш.нека ја избришат ова тема и некои слични со вакви алахови и исламистички пропаганди. џабе ми плампате. ој перете си го сами умот.
Поздрав друже,се читамемногу добро кажано
те поддржувам и јас сум за бришење на темава дека стана мета на провокација и понижувања
ајде пријателе поз ја одам да гледам филм пошто денес неможеме саглам дискуссија да си напрајме
А светов се сведува само на планетава ли?Проследиго
За повече информации зема ја книгата КУАРАНОТ И ВСЕЛЕНАТА http://www.scribd.com/doc/94957941/Куранот-и-вселенатаА светов се сведува само на планетава ли?
тамам,ете ти во линкот убава книга "Кур'анот и Вселената" напишана од Елена Тренчевска-Чековиќ,дипломиран проф. по географијаА светов се сведува само на планетава ли?
За повече информации зема ја книгата КУАРАНОТ И ВСЕЛЕНАТА http://www.scribd.com/doc/94957941/Куранот-и-вселената
Абе не ме зафркавај....сериозен сум.тамам,ете ти во линкот убава книга "Кур'анот и Вселената" напишана од Елена Тренчевска-Чековиќ,дипломиран проф. по географија
да не билдаме постови без врска.