Копија на SAMSUNG GALAXY S3 донесен од DUBAI има некој искуство со такој телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Овие сите се од chinamobile ili od Dx сите се кинески

хаха, пред една недела беф Истанбул и налетаф на едни шо продаваат телефони демек носени од тие арапските земји. Исто ми нудеа галакси с3 со почетна цена од 1800 лири(околу 900евра). вака така врти сучи му викам во Македонија овај телефон вреди 400 лири(200 евра) и батето ми вика дај демек 100 лири и земи го. знаеф дека е чајна лајна воркс и не го зедоф. иначе не ми беа парите за фрлање :D да имаф одпоќе можи ќе го земеф за препродажба :D

Не земај кинески копии, ја купив пред 4,5 години сличен работеше буквално 2 минути.

Site ripate a ocigledno nemate poima. Iphone se pravat vo KINA. Najdobrite kineski kopii na Iphone se od ISTATA fabirka sto go prizveduva orginalnite Iphone. Kostaat 1/4 od cenata vo HK. Za samsung i drugite neznam ama ova go imam videno so svoi oci i sporedeno so moj originalen telefon. Ne skokajte ako nesto e proizvedeno vo Kina, ne e Kina istoto sto bese pred 10-20-30 god, sega se proizveduva tamu, imajte go toa na um.

Site ripate a ocigledno nemate poima. Iphone se pravat vo KINA. Najdobrite kineski kopii na Iphone se od ISTATA fabirka sto go prizveduva orginalnite Iphone. Kostaat 1/4 od cenata vo HK. Za samsung i drugite neznam ama ova go imam videno so svoi oci i sporedeno so moj originalen telefon. Ne skokajte ako nesto e proizvedeno vo Kina, ne e Kina istoto sto bese pred 10-20-30 god, sega se proizveduva tamu, imajte go toa na um.

Кај сака нека е произведено, копија е само за чаламење во кафич.

Site ripate a ocigledno nemate poima. Iphone se pravat vo KINA. Najdobrite kineski kopii na Iphone se od ISTATA fabirka sto go prizveduva orginalnite Iphone. Kostaat 1/4 od cenata vo HK.
О ти паметњаковичу... темолам просветли не, како копија на 4S (кинеска) ќе пристапи на App Store за да превземи апликации? Ау, да, заборајф, нема iOS на него, има некој China Shit Made OS на кој шо мојш да уклучиш камера, да крениш на повик и да напишиш SMS. Јака работа.

1. Дисплеите на Apple ги изработува Самсунг. Така да мало морген ќе ме убедиш дека тачот на 4S е исти со кинеската копија. За retina дисплејот не ни сакам да правам муабет.
2. Претпоставувам дека нити си имал Apple производ во рака, нити си го користел. Ако си го имал ќе ти било многу јасно дека дупло појак културен андроид телефон ќе има полоши перформанси и реакции споредено со Ајфонот. За овие кинеските шкартови, не ни сакам да коментирам.

Деталите го прават производот добар. А копиите на Самсунг С3/Ајфон 4/5 се далеку од добри. Просечни, можеби.

Кај сака нека е произведено, копија е само за чаламење во кафич.
True story bro... од искуство, имав кинески ајфон 4, го зедов само заради тоа што имаше 2 сим картици на него. Разликата со оригиналниот, невреди да ја коментирам.

О ти паметњаковичу... темолам просветли не, како копија на 4S (кинеска) ќе пристапи на App Store за да превземи апликации? Ау, да, заборајф, нема iOS на него, има некој China Shit Made OS на кој шо мојш да уклучиш камера, да крениш на повик и да напишиш SMS. Јака работа.

1. Дисплеите на Apple ги изработува Самсунг. Така да мало морген ќе ме убедиш дека тачот на 4S е исти со кинеската копија. За retina дисплејот не ни сакам да правам муабет.
2. Претпоставувам дека нити си имал Apple производ во рака, нити си го користел. Ако си го имал ќе ти било многу јасно дека дупло појак културен андроид телефон ќе има полоши перформанси и реакции споредено со Ајфонот. За овие кинеските шкартови, не ни сакам да коментирам.

Деталите го прават производот добар. А копиите на Самсунг С3/Ајфон 4/5 се далеку од добри. Просечни, можеби.

True story bro... од искуство, имав кинески ајфон 4, го зедов само заради тоа што имаше 2 сим картици на него. Разликата со оригиналниот, невреди да ја коментирам.

Јас ти кажав што имам да ти кажам на таа тема од што имам ВИДЕНО со свој очи. Значи од самата фабрика каде што се прави Iphone ако требало 1000 дневно направени се 1020. За софтверот е полесно од што си мислиш. Тоа ти што го збориш се копии на 3ката и евтини варијанти што се прават по подруми. Јас ти зборам сосема друго нешто.

Јас ти кажав што имам да ти кажам на таа тема од што имам ВИДЕНО со свој очи. Значи од самата фабрика каде што се прави Iphone ако требало 1000 дневно направени се 1020. За софтверот е полесно од што си мислиш. Тоа ти што го збориш се копии на 3ката и евтини варијанти што се прават по подруми. Јас ти зборам сосема друго нешто.

ti seriozen si ili trolas?

Факт е дека за 1-2 години во светот ке се продаваат повеќе кинески него корејски, тајвански, јапански мобилни.Еве годинава Алкател,леново,зте.хуваи најавуваат сварно јаки телефони кој ќе ја зголемат конкуренцијата на мобилни телефони.

Абе доста дробите да му се сневиди... едно е кинезарија без контрола на квалитет, без контрола на софтвер, без ништо, друго е Самсунг или некој сличен гигант. И истата фабрика да ги прави хардверите, гигантот стално си има некаква контрола за квалитет, издржливост на телефонот, компатибилност на софтверот и тн. Ко сте толку сезнајковци, оти не инсталирате Андроид за самсунг, на ХТЦ? Или на Ајфон?

Од кај тоа дека НЕМА контрола на квалитет? Ти знаеш како и каде уопште се произведува Iphone?

IPhone да имал контрола на квалитет немал да се витка како кинеско :гомце:.Затоа не лупајте зелени за контрола.:)Eве и доказ за дека кинезите полека ке бидат на врвот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom