Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
5750 1GB DDR5 од Мебиус.
И ја таа ја заглеав.Си имал ли некогаш можност да играш игри со неа?Пошто сакам да зиам нов ком. па затоа и сакам да ги играм поновите игри на солидни сетинзи.Инаку планирам да зеам интел и5 и 8 гига рам.

1. Резолуција (колкав монитор)
2. Кои игри
3. Кои сетинзи

1.24 инчи
2.АС3,Хитман и други
3.Да не ми сецка и да не биде на low,значи не барам најака графика али средна барем

Потврдувам, супер е за медиум, јас ја имам истава и од исто место :-)

И ја таа ја заглеав.Си имал ли некогаш можност да играш игри со неа?Пошто сакам да зиам нов ком. па затоа и сакам да ги играм поновите игри на солидни сетинзи.Инаку планирам да зеам интел и5 и 8 гига рам.

Еве и јас да кажам збор два, ја имам истата карта само клоната 870Mhz јадро/1310Mhz меморија, и повеќето игри ги играм на максимум сетинзи на 1280x1024, секако со исклучок на некои како Metro 2033, Crysis 2, Far Cry 3 и сл. Ама имам и многу послаб процесор (Q8200 на сток) па кај тебе би требало да видиш и доста подобри резултати во повеќето игри.
На 1080p кај тебе не би требало да имаш проблеми на медиум, а со постарите игри на хај сетинзи.

Само совет до тие што ке купат од мебиус.Графичките се ок само видете кога ке купите графичка дали имате све во неа т.с во пакувањето.Јас кога ја купив ми фалеше кабелче па кога отидов да им речам ми рекоа така со таа графичка не идело никакво кабелче, а убаво писува на пакувањето дека треба да го има.

zdravo dali e dobra ovaa konfiguracija za igri sakam da ja kupam procesor: intel dual core G645-2.9ghz3m maticna asus: P8H61-M LX3 Plus:graficka asus:GT610 1gb sddr3 ram ddr3 4gb 1333

^ Не. Kao budget компјутер за играње - може да пројде тој компјутер - освен графичката. Графичката е тапа за играње. Кажи колку планираш да потрошиш и ќе ти предложат дечките овде што да купиш, а ако мора тој компјутер да го земеш и планираш да играш - тогаш обавезно да стаеш друга графичка картица.
Плочата е исто малце застарена, али као за budget pc кој најверојатно нема да се клока и/или појачува во догледна иднина - може да пројде.

zdravo dali e dobra ovaa konfiguracija za igri sakam da ja kupam procesor: intel dual core G645-2.9ghz3m maticna asus: P8H61-M LX3 Plus:graficka asus:GT610 1gb sddr3 ram ddr3 4gb 1333
Ќе играш Панг и Snow Bross преку Маме емулатор. За друго, потешко. Пиши максимална цена, дали имаш монитор, и дали имаш некоја компонента што можеш да ја искористиш (хард диск, CD-DVD, куќиште).

segasniov kompijuter mie od telekom gadno se zaebav sto go zedov ide e imam dvd rw LG mozam po moe samo kukisteto dago iskoristam sto mi predlagate dokaj 17000 iljdai nekako da se iskompezirat so malku poslab procesor i koja graficka mija predlagate bratucetmi imat slicna konfiguracija i bez nikakov problem ja igrat far kray 3

Значи со таа графиќка можеш да ги играш сите игри, ама не за долго... и плус намали резолуција и детали за поновите игри, па после некое време оваа ми сецка, онаа ми прди... да не се зезнеш како мене првиот пат, подобро собери пари и тогаш прашај што компјутер да земеш а сега вака со конфигурацијава, не... инаку процесорот е добар за ентри левел гејминг, може сите игри да ги поднесе, а RAM-от е океј... инаку земи i3 2100 (6000 денари), истата матична (за 2390 денари), две плочки од 4 гига за 2200денари, една саглам графичка како HD 7750 (за 6000денари) или можеш графичка и на старо доколку сакаш, и напојување за 4000 денари се на се 20000...
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 17:47 ---
segasniov kompijuter mie od telekom gadno se zaebav sto go zedov ide e imam dvd rw LG mozam po moe samo kukisteto dago iskoristam sto mi predlagate dokaj 17000 iljdai nekako da se iskompezirat so malku poslab procesor i koja graficka mija predlagate bratucetmi imat slicna konfiguracija i bez nikakov problem ja igrat far kray 3
Епа наместо i3 можеш да земеш нешто како G840 (за 3000 денари) и намали на RAM-от 4GB (после некое време ќе си купиш друга плочка) а графичката нека остане... сума сумарум околу 17000 денари...

Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz (1x4GB) DDR3 Non-ECC CL9 240-pin DIMM, KHX1600C9D3B1/4G

dali ovaj ram e dobar ili da stavam na 1333 od koj firmi me sovetuvate da kupam delovi posto komsija kemigo sklopuvat : amc set niko anhonc riversoft od koja od ovie frimi i dali e dovolno 500w napojuvanje

Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz (1x4GB) DDR3 Non-ECC CL9 240-pin DIMM, KHX1600C9D3B1/4G

dali ovaj ram e dobar ili da stavam na 1333 od koj firmi me sovetuvate da kupam delovi posto komsija kemigo sklopuvat : amc set niko anhonc riversoft od koja od ovie frimi i dali e dovolno 500w napojuvanje

1. Користи кирилица
2. Користи интерпункциски знаци, да знаеме што сакаш да кажеш
3. Пиши што сакаш да направиш, на која конфигурација го ставаш, за која намена...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom