Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Мислам дека знам за кој „умерени“ во Македонија мисли...
Не можеш да ги утнеш и да сакаш тие што кажуваат дека треба да виткаме кичма за наше добро, за наше добро да им ја порадиме фонтанана на Александар на Грција, и дека треба да ставиме албанец за премиер, за тие умерени мислат.Мислам дека знам за кој „умерени“ во Македонија мисли...
Branko Crvenkovski, vodacot na SDSM, na stotuku odrzaniot miting na opozicijata vo centarot na Skopje, mu poraca na aktuelniot premier da go smeni imeto:
"Ајде Никола, во март нека бидат и локални и предвремени парламентарни избори. И нека се знае еднаш кој пат ќе го фатиме, нека реши еднаш народот за која Македонија е - за оваа твојава или за нашава. А ако се согласиш да го смениш името на земјата и во декември добиеме датум за преговори, исполни го ветувањето до народот и во март нека се одржи референдум за името. Па се заедно нека се стави на маса. Во еден ден се нека се реши, се нека се одлучи" додаде Црвенковски. "
http://www.time.mk/read/c4d1ed6e80/e07e40bf70/index.html
Тоа е, создавање вонредна ситуација и доаѓање на власт со помош на "меѓународната заедница".Изгледа поблиску до остварување се анти-македонските агенди.