Изгубено палто во клуб/дискотека

Ризик е да се остави у гардероба, али у случајов мислам дека треба да сносат некоја одговорност. Чисто сумљам да го земал некој по грешка, ако го земал сигурно едно палто вишок треба да остане. Види таму на групата на ФБ пиши им, може ќе се најде некако..

Им пишав уште одма и ми рекоа дека после 4 не работела гардеробата и ете пишаа еден статус демек се случила "замена". Не може замена, колку и да си пијан ќе брцнеш во џебот ќе видиш дека не е твое..

ул.Водњанска бб, П.Фах 150, 1000 Скопје
тел/факс: 02 3179-592; email: opm@opm.org.mk
Еве ги ако ова ти помогне нешто

http://www.opm.org.mk/ еве им страна

• достапност на најнужните производи и услуги;
  • безбедни и квалитетни производи и услуги на пазарот;
  • вистинити и навремени информации и едукација на потрошувачите,заради правилен избор на производи и услуги;
  • надомест на штета кога правата на потрошувачите се повредени;
  • здрава животна средина и одржлива потрошувачка.

фала многу, а работат 24 саати или утре да ѕвонам?

Е сеа ако е замена, и се погоди некој фер чоек, според личната карта ќе види на кој е и ќе ти ја донесе, ама ако е кражба тогаш ептен лошо.

A број да не знаеш од таму?
Кој работи сега во гардероба? Пред 2-3 месеци имаше едно глупо со криви наочари шо ги носи на пола нос, и мене ми се случи слично како тебе, му давам капут, ми враќа јакна :pos: . Сам си влегов и си го најдов, и замисли шо ми вика "па ти изгледа си ми дал погрешно бројче" :pos: . А исто така разбрав пред 1 месец за едно девојче од Велес и го изгубиле капутот во Скопје во Б2 и после кавги и расправии со менаџерите до 6 сабајле и дале 100 евра.

Кој работи сега во гардероба? Пред 2-3 месеци имаше едно глупо со криви наочари шо ги носи на пола нос, и мене ми се случи слично како тебе, му давам капут, ми враќа јакна :pos: . Сам си влегов и си го најдов, и замисли шо ми вика "па ти изгледа си ми дал погрешно бројче" :pos: . А исто така разбрав пред 1 месец за едно девојче од Велес и го изгубиле капутот во Скопје во Б2 и после кавги и расправии со менаџерите до 6 сабајле и дале 100 евра.

Беа двајца, за едниот сум сигурен дека е вработен, другиот не знам дали друштво му праеше, нели дека досадно ми е "нема шо да прави" или и тој е вработен. Овој е одамна, со плава коса, низок. .

Сериозен си ?

Па зошто да не бе? Кој ја сносува одговорноста за палтото и новчаникот? И не туку оди оф топик, веќе ти пријавив едно мислење, ако сакаш да помогнеш арно, ако не уште поарно

Па зошто да не бе? Кој ја сносува одговорноста за палтото и новчаникот? И не туку оди оф топик, веќе ти пријавив едно мислење, ако сакаш да помогнеш арно, ако не уште поарно
Не се пали бе Чаки.

Мислиш ќе дојде палтото твое на ред во суд?

Ама искрено Чаки,во кој свет живееш ти?

Луѓе за 500 квадрати двор,се жалат во Стразбур,а Чаксон ќе го бара патот до правдата,ќе оди на суд за изгубено палто и новчаник со 200 денари и лична карта.

Чаки ти си цар !

Не знам зошто, ама имам впечаток дека повеќето вработени во некои од дискотекиве (нема да именувам кои) мислат дека работат со стока а не со луѓе, а баш тие луѓе пред се се нивни клиенти и со тоа лебот им го ставаат дома на маса. Таквото однесување не ми прави ќеиф, според мене, треба да се има однос на ниво, барем како со клиент.

Site vraboteni voopsto, ne samo vo diskotekite gledaat da im zavrsi rabotnoto vreme i da zemaat dnevnicata. Na vraboteniot go boli kur dali ti utre nema da go posetis lokalot zosto prethodniot den ti go ukrale paltoto or whatever. Vraboteniot nikogas nema da te gleda kako klient. Gazdata e toj sto te gleda kako klient.

Не се пали бе Чаки.

Мислиш ќе дојде палтото твое на ред во суд?

Ама искрено Чаки,во кој свет живееш ти?

Луѓе за 500 квадрати двор,се жалат во Стразбур,а Чаксон ќе го бара патот до правдата,ќе оди на суд за изгубено палто и новчаник со 200 денари и лична карта.

Чаки ти си цар !

Ќе барам правда бе, и да не напраам ништо нема да ми биде криво оти сум пробал. Шо сакаш мисли си, сеедно ми е.

Инаку на Импакт им лупнаа казна пред недела две од УЈП, не знам точно за што, ама не работеа еден викенд и пишаа на фб дека не работат поради технички проблеми, технички проблеми my ass. Јас ќе направам се шо можам, без разлика дали ќе успеам или не

Site vraboteni voopsto, ne samo vo diskotekite gledaat da im zavrsi rabotnoto vreme i da zemaat dnevnicata. Na vraboteniot go boli kur dali ti utre nema da go posetis lokalot zosto prethodniot den ti go ukrale paltoto or whatever. Vraboteniot nikogas nema da te gleda kako klient. Gazdata e toj sto te gleda kako klient.
Те гледа како клиент само одпосле кога сам дома една по една ќе ги брои парите што буквално гага ги лапнал и ќе си рече „аааа добро народ се собра вечерва“, инаку не.
Со други зборови плати си, а услугата не е вклучена во цената.

E смеј се де, твој избор.
Тука не се работи само за исчезнато палто и новчаник, туку за тоа што на никој не му е гајле за палтата, нема одговорни за тоа. Воа не е прв пат, се случува постојано и никој не се замара со тоа. Треба да стават посериозен персонал кој ќе се занимава повеќе со оваа работа.

Жал ми е за тоа што ти се случило но тоа е реалноста.
Биди среќен што не си оставил повеќе пари или поважни документи.За жал процентот за да го најдеш палтото е помал од 1.
И јас би идел како тебе да ја барам правдата во афект , но за жал свесен сум дека нема да добијам ништо уште толку ќе се разочарам...:noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom