Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па и jас тоа викам цело време. Дека дури особа како Божо партал ќе га направи МАНУ на тема средновековна и османлиска Македониjа, историjа, култура, jазик. Башка искрено да ви кажам го чекам денот кога тоj човек нема повеќе да ужива медиумски комфорт. Тогаш т.нар. историчари и секакви други стручњаци од МАНУ ќе мора да се соочат со вистинските човеци од БАН, посебно групациjата од македенско потекло бидеjќи таа е добро позиционирана.
Какви финти и извинувања ќе смислат доколку копуците од МАНУ на дебатирање ги повикат тие:
http://www.sberem.org/founders.php
Ајде еве да се обидам ти одговорам на твоите тези.Бугарија смета дека Македонија е дел од Бугарија, дека таму живее бугарски народ кој зборува бугарски дијалект, и дека 1941 ја ослободивте Македонија. Тоа го учите уште од мали,така е поставен системот.Diogene zapali go ogancheto da svetne malce, nemoi da si tolkoz crnogled! Nikoi nema nishto ot sosedite da ti odzeme, toa moje samo otvatre da se sluche, ako da ne dade gospod neshto s albancive da ide upm. Bugaria nema bash nikakov interes da darzi Makedonija izvan NATO i EU, i taa chekashe 3-4 godini da i tekne na vasha vlada da sredi nekolko neshta so Bulgaria. Daa ama ne, vie ne sakate dobri odnosi i nemavte namera da razgovarate so Bulgaria zashto znaevte deka ne e vo interes na BG da ne ve podkrepuva. Toa go vele i Wikileaks ot MK. Ama dode treto poluvreme, napagjaneto na ambasadora, Vapcarov i bugarskia narod se krena na noze, ne pravitelstvo a naroda bugarski. Za koja mak. kultura mi zborish be druze koga Vapcarov uchil samo vo bugarski uchilishta, pisal samo na bugarski. Ot kade i za kakva mak kultura mi zborish, on zavarshil bug. voenno uchilishte, bug. oficer, bashta mu se izjasnuva ko bugarin i nekak si Vapcarov tvoril mak. kulura, toa e nonsense. Bulgaria nema da vi spre za EU i tea tri neshta ot pismo ke se sredat barzo, po shto ne e ni vo bugarski, ni vo makedonski interes. Ta spoko ima mesto za optimizam!![]()
Грција ја доби подршката од Бугарија по прашање на Македонија во ЕУ. Тоа се сојузништва втемелени на штета на 3 страна. Нешто слично нели Милошевич со Мицотакис го направи, ама тогаш Бугарија го растури тој сојуз.
Ама за вас дојденците на Балканoт, и излажаните, тоа се мисловни поими. Вие сакате Македонците да ги видите распнати, како молат за милост да бидат Болгари, Срби, Грци. Tа нели вие сте и соучесници во најголемиот холкауст на Балканот, холокаустот на Македонците?!
Овие мислиш во војна тргнале...Бугарската делегација ќе биде предводена од премиерот Борисов, кој доаѓа во Атина во придружба на 11 министри. Во пресрет на средбата, Аврамопулос со навредливи зборови кон нашата земја.