Загрозена безбедност во Скопје - работат ли институциите?

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
албте сега намерно го правиш ова? не разбираш или не сакаш да разбереш? или мутав сакаш да ме направиш? јас зборев за нешто пред 25 год, и дека како секој млад мажјак, (не дека оправдувам) сваќам дека има потреба да ги искаже своите животински инсинкти.
но кога ќе помешаш партија, нож и идеологија, тогаш е срање. јас барем ја имам доблеста да кажам дека и моите (македонците) направиле срање, дека се говеда овие или оние. да бидам критичен без разлика на вера или нација. додека кај вас, што и да е, никогаш нема јавно да го осудите, исплукате, наерчете деген, кретен, психопата или сл. секогаш ќе барате и најдетеоправдание за своите (вашите) постапки. во прилог на тоа е твојот последен пост. така да твојот обид за цивилизирана дискусија пропадна. така да не барај повеќе од мене цивилизирано да ти реплицирам
--- надополнето: 9 декември 2012 во 18:25 ---
Сигурен си?
Ама...навистина?
На албански основно и средно отсекогаш се учеше.
Немавте универзитет.
Затоа... не треси глупости.
истото му го кажав во постот 414

Брутално претепани тројца Албанци во Ѓорче, меѓу кои и 15-годишно девојче
bez prevod : http://almakos.com/index.php?news=15870
--- надополнето: 9 декември 2012 во 18:46 ---
Znaci , kako pisuva , okolu 300 navivaci napadnaa autobus so broj 2 , vikajki "gasna komora za Albanci " itn .

Znaci , kako pisuva , okolu 300 navivaci napadnaa autobus so broj 2 , vikajki "gasna komora za Albanci " itn .
акција-реакција прв њутнов закон. да не почневте да вадите ножеви при тепачки, да не се фатевте за калаш во 2001 сигурно немаше да го доживеете ова сега. до 2001 немало расни испади и тепачки од наша страна.

A zasto ne napraime pomiruvanje, albancite neka trgnat toa orlot kaj bit pazar neka prestanat da peat pesni nacionalisticki i neka ne cepkaat deca, isto i nie da prestaneme so toa gasna komora i da zivime kako ludje poso kolku i da se tepame pak mora da ziveeme zaedno....u pm pocnav da se osekam kako Gandi...
друже, возможно е ова,но треба да го сакаат тоа они. а моментално тоа ич не го сакаат. сакаат голема албанија, да ни земат територии, да малтретираат луѓе, ....... џабе подаваш рака за мир. не се брише тоа ко со гума. не ни можат. гледап дека и во џамија ги задојуваат со тоа. а тоа е многу погрешно. верата треба да ги мири, вразумува, и ниеден добар муслиман нема да го прифати тоа учење. ова е осто ко пред 500 год, кога христијанството палеше и убиваше во име на верата. срање тогаш. срање сега.

Pred nekoj den bev so eden kolega al. u al. kafic-super muzika super zenski nikoj ne se zamara so nacionalizam-zboruvam za kumaanovo....

Полицијата е со 90% од теренските ресурси ориентирана кон изрекување мандатни казни и полнење на буџетот на тој начин. Како сакате да имаме безбедна држава?Бараат прекршоци дури и онаму каде што ги нема, па судот е толку затрупан со прекршочни постапки што не стасува да ги одработи сите во рок од 1 година па застаруваат. Многу попаметно ќе е да се заврти малку повеќе полицијата кон јавната и државната безбедност и да престане веќе да сее страв кај граѓаните дека и за ништо некој накурчен џандар на кого му рекле дека треба да исполни дневна или месечна норма од пријави за прекршок, нема да им натрча со тефтерчето и пенкалцето. Е па мој, мој, ама веќе е и преку мој!

Една работа која и после толку години ми остана мистерија - Што има толку интересно/привлечно/возбудувачки во тоа некој да тепа некого во АВТОБУС? На страна и етникуми и све, што е тоа што е толку популарно тепањето по автобуси. Влагаш внатре и се тепаш на простор 2 у 2, па и вознемируваш постари лица... Никад не го разбрав тој момент и како што гледам никогаш нема да го разберам.

Pred nekoj den bev so eden kolega al. u al. kafic-super muzika super zenski nikoj ne se zamara so nacionalizam-zboruvam za kumaanovo....
друже, и ја во ск имам такви дружби. чаир и околина. но тоа е со ЛУЃЕ, кои се оперирани од омраза и минато. идам на рамазан, ми идат за велигден. а има и такви кои се македонци но не влегле, а нема ни да влезат кај мене пошто не се луѓе

друже, и ја во ск имам такви дружби. чаир и околина. но тоа е со ЛУЃЕ, кои се оперирани од омраза и минато. идам на рамазан, ми идат за велигден. а има и такви кои се македонци но не влегле, а нема ни да влезат кај мене пошто не се луѓе
Toa mi e muabetot......Zosto ne probame zaedno da gi izolirame i ignorirame tie kreteni pa makar da se i 30% od populacijata....

Врска нема, со 2-ка одеа три марици, на партизанска се симнаа скоро сите пошто Вардар имаше утакмица. Дечиштата сакаа да нападнат еден повозрасен, ама постарите ги тргнавме одма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom