HTC 8X и HTC 8S

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ај ке те упатам малку да го видиш светот на отворено.Апле го пушта ајфонот чисто само за профит за да се направи еден ајфон потребни се само околу 190долари а они го продаваат 800-900дол каде каруваат 400дол од еден телефон.Не дека е подобар од другите но им се може чум има офци за стрижење ќе стрижат.Не е ни чудно дека е најпрофитабилна фирма во светот.Гоогле денес го пушти nexus 4 за 350 дол кој е 100пати подобар од овие што ги наброја погоре затоа.И пак ке ти кажам дека ХТЦ Х8 не вреди за 30000ден.
Мислев дека ќе ме упатиш со некој асален муабет, ти ми изназборе некои хејтерски работи.
И ако не ти е тешко, образложи барем малку зошто не вреди за 30.000?

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Се гледа дека со тебе нема муабет.Ако го сакаш купи си го гледам попален си за телефонот.Мене не ми се даваат 30000ден кој утре ќе му падне цената дупло и крај на муабетот.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Се гледа дека со тебе нема муабет.Ако го сакаш купи си го гледам попален си за телефонот.Мене не ми се даваат 30000ден кој утре ќе му падне цената дупло и крај на муабетот.
Прво пробај го HTC8X, ќе видиш како ќе го промениш одма мислењето. :D
BTW, на Win 8 платформа не му треба четири јадрен процесор за да работи брзо, многу е пооптимизиран од андроид и лета и со двојадрен процесор.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Прво пробај го HTC8X, ќе видиш како ќе го промениш одма мислењето. :D
BTW, на Win 8 платформа не му треба четири јадрен процесор за да работи брзо, многу е пооптимизиран од андроид и лета и со двојадрен процесор.
Знам имам работено на WIN7.5 само не ме разбирате.Еве пример ке дадам да ме разберете.Неможе Интел i3 процесорот да биде болје и поскап од i5 и i7. така е и со мобилните зошто да дадам 30000 за нешто што мислам дека не вреди.За 500евра имаш многу избор на телефони кој се класа над HTC. Се надевам дека ме разбравте сега што сакам да кажам не дека не ми се свиѓа телефончево напротив каде е болје него Нокиана 820 и т.н .

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Знам имам работено на WIN7.5 само не ме разбирате.Еве пример ке дадам да ме разберете.Неможе Интел i3 процесорот да биде болје и поскап од i5 и i7. така е и со мобилните зошто да дадам 30000 за нешто што мислам дека не вреди.За 500евра имаш многу избор на телефони кој се класа над HTC. Се надевам дека ме разбравте сега што сакам да кажам не дека не ми се свиѓа телефончево напротив каде е болје него Нокиана 820 и т.н .
Не сфаќам што е поентата со муабетот за 4-тиријадрен процес. Мислиш дека тие се многу поскапи за производство и треба телефонот да биде поскап? Нема врска разликата е во неколку доларчина што не е битно. И овој процесор што го има хтц 8х во многу случаи е побрз од 4-тиријадрените. Остави ти филмот што ви земаат пари од страна на андроид. Така се палите само вие дечината за во маало да кажете дека има 4три јадра и 2 гига рам :pos:. НО ШТО АКО?

Телефонов има 3 пати подбра камера од некус 4. Предната камера му е СО НАЈГОЛЕМ агол од сите телефони до сега, правиш муабет на скајп и буквално 4 лица влегуваат во кадер.

Екранот ИМА најголема резолуција, ни ајфон ни нексус 4 немаат таква резолуција на таков екран.

За разилика од нексус 4 овај да падне нема да се скрши на 1000 парчиња.
--- надополнето: 13 ноември 2012 во 23:06 ---
А и што е најбитно, ОСИГУРАН си дека минимум 18 месеци (ќе добиваш апдејти без никакво малтретирање рутирање и глупирање.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
На WOWZAPP 2012 во ФИНКИ имав можност да ги тестирам двата телефони. Фантастични телефончиња. 8S исто така ептен ми се допадна. Мало, тенко, лесно телефонче. Дизајнот на двата 10/10. И нормално, како и сите други WP телефони, smooth as butter.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

ХТЦ с доби конкуренција од уште поефтината верзија на нокиа (620) Телефонов продажна цена му е 199 евра, што на договор по нашите оператори би се нашол доста ефтино.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259

ХТЦ с доби конкуренција од уште поефтината верзија на нокиа (620) Телефонов продажна цена му е 199 евра, што на договор по нашите оператори би се нашол доста ефтино.
Јас мислам дека овај ко АЛВА има да се продава и сигурно Nokia нема да пропадне.

Од друга страна пак, за + 50$ можеш да одеш на Nexus 4 (кој според спецификации е подобар). Али се зависи до чоекот (дали сака телефон со Android или WP8).

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Јас мислам дека овај ко АЛВА има да се продава и сигурно Nokia нема да пропадне.

Од друга страна пак, за + 50$ можеш да одеш на Nexus 4 (кој според спецификации е подобар). Али се зависи до чоекот (дали сака телефон со Android или WP8).
Nexus беше на времето 350$ сега е 450$.Иначе нокичено е закон ако биде 200$ :)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Моментално цената на Nexus 4 му е $299

Според некои мои пресметки, кај нас Lumia 620 би бил некаде 13/14к ден, а Nexus 4 17/18к ден.
Ако бидат вака цените како што јас претпоставувам, тогаш дефинитивно би се одлучил за Lumia 620.
Лумиа 620 за 13 и нексус 4 за 17 илијади ти би се одлучил за нокиата, и тоа дефинитивно?
Ме пресмеа човече, не се ниту во слична класа. :eek: :eek:
Ако кај нас нексусот биде 17-18к буквално ќе нема никаква конкуренција, вклучувајки ги и one x, sgs3, htc 8x, 8s, буквално ниеден... Ни лумиа 920 нема да му биде конкуренција, а камо ли пак некоја смешна 620.
Туку проблемот е што нема да биде толку, таа цена од 300 долари важи само за плеј стор.

Sent from my Nexus

A

Avenger99

Гостин
Моментално цената на Nexus 4 му е $299

Според некои мои пресметки, кај нас Lumia 620 би бил некаде 13/14к ден, а Nexus 4 17/18к ден.
Ако бидат вака цените како што јас претпоставувам, тогаш дефинитивно би се одлучил за Lumia 620.
:pos:

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Дојде HTC 8S во вип и е 16.000 ден.Исти карактеристики има со Nokia 620.
Лумиа 620 за 13 и нексус 4 за 17 илијади ти би се одлучил за нокиата, и тоа дефинитивно?
Ме пресмеа човече, не се ниту во иста класа. :eek: :eek:
Ако кај нас нексусот биде 17-18к буквално ќе нема никаква конкуренција, вклучувајки ги и one x, sgs3, htc 8x, 8s, буквално ниеден... Ни лумиа 920 нема да му биде конкуренција, а камо ли пак некоја смешна 620.
Туку проблемот е што нема да биде толку, таа цена од 300 долари важи само за плеј стор.

Sent from my Nexus
Toa сакам да им го кажам Nexus 4 нема да биде ни приближно 300$ .Во америка t-mobile го продаваат по 450долари па сега види ти колку ке биде кај нас.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Ме пресмеа човече, не се ниту во слична класа. :eek: :eek:
Sent from my Nexus
Причината шо ќе се одлучам за Lumia 620 e WP8.
Знам дека Nexus 4 е дупло подобар и јасно е дека би го избрале него.
Али работата кај мене е шо сакам WP8 телефон.
На крај краева, кога ќе пристигнат кај нас, ќе се види по цените кој најмногу ми одговара.

Kajgana Shop

На врв Bottom