More Luki ako go eksploatiras domazetot kerkickite bidejki si go sakat klapcoto ke pocnat da ti placat (so solzi vistinski), a ti dobra dusa zlaten covek ke moras da im popustis. E taka.
Dzabe ti e togaj i lopata i kamsik.
Целата работа е на нероден Петко капа му кроете, ама ајде....
Добро, така е... Ама па нешто ти се губе перспективата... Зашо, не знам... То ест знам, ама мрзе ме да ти ја објаснам мојта гледна точка на твојта перспектива и дека според мене ја губеш логиката...
Ќерката ако толку ного го жале зеткото, со задоволство ќе ја пратам она да копа на негово место.... Ако образованието, воспитанието, ак'ло, и се друго шо ќе го добие и е малко или не знаа да го искористе, нека биде будала нека си го жале тртејо, маминото синче, цревото, гејмеро, хакеро, грацкото детиште, и нека оде да копа заради него... После пола саат на плус 35 со здрвен грб сама ќе се каче на тракторо и ќе си иде дома да го подбере мажето со држајлето на мотиката и 10 удри едно број, 10 удри едно број... Ако се обрне он неа да ја удре, на нози нема да излезе од праго, туку со носилка ќе го изнесат... Не се секирај... Немаш си ни блага веза како тепа психата додека се потеш згрбавен за некаква мизерна дневница шо ќе ја добиеш на зимо.... И единствената радост е да ти е водата под сенка, за да не се згрее...
А за другите, лесно е да јадеш трици и за перејнето, ама кој е вадил вода од бунар да ставе у котел да се згрее, па да си поливаш со лејка, па да си правеш сапун, да переш на рака, и децата и мажо да ти са чисти, стокмени, супраени, и да има топла вечера дома... Да ти е чистичко дома, спретнано, и па да работе исто со мажо по полиината... Па да има зимница, мезе, и шо и да е коа ќе дојдат госќе да се обеле образ... И такви ќе са мојте ќерки, како баба и... И да ми дојде некој мрсолав смрдло, да ја искористува ќерка ми и индиректно мене... Мало морген....
Луки, колкаво мажиште треба да бидеш и какви вештини да поседуваш за да можеш да погребаш некого? Не дека сам погребал ного луѓе, а и со лопата не сум баш спретен, ама кажи за скраја да е, ако ми притреба.
Змејко, малку ти е морбидно прашањето, ама ќе ти го одговорам. Денеска си има човеци од јавните претппријатија шо ги средуват овија работи.. Ама не секојпат е било така...Барем не у селото... Не дај боже да копаш такво нешто... Помрачно нешто, оптеретувачко не сам правил у живото.. Најдеш стари коску додека копаш, па гледаш да не ги удареш со копач/лизгар... Па ќе ги собереш на купче, ќе и запалеш свеќичка, и после у торба ќе ги туреш у ковчего со новио покојник.Требе си 4ца барем, за да се спуште ковчего полесно, 2 ортоми, треба ти цементни блокове или стубове од лозје да го ставеш стабилено и на рамно, и после да го потрупат...
Не се заебавај со такви морбидни работи...