Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако е вон тема
најди еден сериозен историчар кој вели дека албанците се од надвор од балканот, јас ќе ти најдам 100 истор. кои тврдат дека имате врска со русите(словените)........

Плутарх, Страбон?
http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_Albania
The population of Caucasian Albania of the Roman period is believed to have belonged to either the Northeast Caucasian peoples[8] or the South Caucasian peoples.[67] According to Strabo, the Albanians were a group of 26 tribes which lived to the north of the Kura river and each of them had its own king and language.[7] Sometime before the 1st century BC they federated into one state and were ruled by one king.[68]

Map_Ancient_Armenia_800pix.jpg

Aghuank.jpg

Прво Илири, па Тоски, Геги, па Шќиптаре па сега Албанци...
Многу имиња за еден народ...
Зад Карпатите немало земја Македонија.
Да не навлегуваме многу во историја, но поверојатно е дека 100.000 Албанци дошле на Балканов од Кавказ, отколку 10 милиони Словени да го преплавиле Балканот:).

Факт е дека сега ние ќутиме.Уживајте за тоа време.

Има ли барем еден нормален албанец на кој му се гади од овој претеран национализам? Еден барем, да знаеме дека има и нормални во вашите редови.
На форумов остана само еден кој не се замара. Барем така мислам.
Друго е се kece gangnam style op op.
Патем нормалните Албанци овој празник го доживуваат како ние ден на ВМРО, буквално се чудат од кај им испадна еуфоријата на подрумските фраери кои така жолчно прославуваа, мислиш се отцепија од државава. Они се поизненадени од нас, прашуваат кој им дал клуч од подрумот.

mene ne mi smeta sto ste dojdeni. Ako ste vekje dojdeni barem napravete edna sopstvena drzava, nemojte da kradite ime, zname i istorija. vie treba da mu se zablogodarite na komsiite sto ve primija a ne da mu kradete ime i istorija

Што тие тебе? ако си нервозен, најди си ѕид и атак со глава, не лечи фрустрации тука врз мене....

Вие најдовте за фрустрации, доаѓање и крадење да зборите бе....нит ве било, нит ве имало тука....од туѓо никој фајде не видел, идете клозети, улици да чистите негде, терајте си ги фамилијарни занаети...

Ова тема веќе не личи, за историја идете на друго место да дискутирате тука темата беше Скопје Црвено Црно :D

Секако си купив а по едно им купив и на Бериша & Тачи мммммммммм многу убав говор среде Скопје :love:

Дај сподели некоја слика да видиме како ти стои тебе.

Секако си купив а по едно им купив и на Бериша & Тачи мммммммммм многу убав говор среде Скопје :love:
Па и они малку да видат што е цивилизација што е Метропола, зошто Скопје е Њујорк за Приштина и Тирана(ова ваши сонародници од Косово и Албанија го кажуваат), па после мавнале Бериша и Тачи некоја фотка пред споменикот на Александар, па се сликале пред да влезат во салата Борис Трајковски зошто таков спортски комплекс нема во Тирана и Приштина. Па на поминување го Посетија и Филип II стадионот, и се утепаа од сликање нема таков стадион во Тирана и Приштина. Сакаа и на Водно да се качат со жичара но заради Крстот горе ги предомисли. После Тачи и Бериша се утепаа од дркање од гледање скопски девојки , кај во приштина и тирана ќе видат такви убави девојки без да имаат деформитети. После пред да си заминат од Скопје си купија сувенири, со двокатни автобуси со воинот на коњ итн. Така да за оваа екскурзија ќе раскажуваат Тачи и Бериша. :love:

Во се имаш право друже, само едно не кажа тие тука не се гости :love:

Абе, ти ми изгледаш ептен радикален, сигурно правиш добро сирење. Последнава канта ја земавме од еден ваш, ми накиселуваше сирењето. Додуша, моја грешка беше. Кантата ја земавме на бајрам, шо значи шипо не одмараше тој ден, не беше со Алах. Жена му на шипо еднаш ме погледна директно во очи, а богами и ја нејзе....овој ни ме закла ни ме изрешети. Јазик знаеше совршено, дури и акцентираше правилно. Немаше знаме со двоглав орел на секој прозор. Начешлан беше, со патец у средина. Се сомневам дека имаше ставено и гел.
Од таков еманципован не бива убаво сирење. Тој не поминал доволно време у планина. Не достигнал ниво на симбиоза со овците. Ти, од друга страна, поинаку ми мирисаш. Ќе праиме бизнис.

Кантата ја земавме на бајрам
ми накиселуваше сирењето
Сам си одговори. Ама погрешно ја лоцираш вината. Не е кај него грешката. Тој смее да работи за Бајрам, има платено и во ИВЗ и во УЧК, има благослов, дозвола и амнестија. Ти си го разлутил возвишениот и затоа ти го има скиселено сирењето. Што и да правиш, немој утре да купуваш нова. Ќе ти никнат калаши во кантата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom