Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
vie nikako da svatite deka i nie sme gragjani na ovaa drzava i tie prava gi zasluzuvame sakate vie ili ne. nemame nikakvi pravi poveke od vas. toa sto se bunime e od priroda na covekot koj nikogas ne e zadovolen.
palenjeto na znamete e niska kultura na dvete nacii. Koj pocnal prv da provocira ne znam?! - no provocii ima i od vasa strana. se sekjavate li lani koga igravte kosarka i rakomet? premioerot bese prisuten a se vikase gasna komora za Albancite-ovaa ne e provokacia i ovo go vikaat samo genialcite? se sekavate na natprevarot na mk so spanija? tolku omraza kon albancite
Се сеќаваш ли пред скоро 6 месеци кога беа брутално убиени 4 матуранти и еден средновечен човек со македонска националност? Со што беа тие испровоцирале?
Врати се уште скоро 1 месец пред тоа. Со што испровоцираа патниците на градските автобуси што беа тепани од рандом насилници од албанска националност?
Не ви верувам дека ги осудувате ваквите чинови се додека вие, обичните албанци самите не податете рака на македонците и јавно не го осудите тоа. Ама повеќе ми изгледа дека ќе направите некој протест за фиктивен монтиран случај.

Се сеќаваш ли пред скоро 6 месеци кога беа брутално убиени 4 матуранти и еден средновечен човек со македонска националност? Со што беа тие испровоцирале?
Врати се уште скоро 1 месец пред тоа. Со што испровоцираа патниците на градските автобуси што беа тепани од рандом насилници од албанска националност?
Не ви верувам дека ги осудувате ваквите чинови се додека вие, обичните албанци самите не податете рака на македонците и јавно не го осудите тоа. Ама повеќе ми изгледа дека ќе направите некој протест за фиктивен монтиран случај.

tepackite po avtobusi gi pocnaa makedoncite. go tepaja edno dete-ucenik od edno skopsko selo posle toa tojdo red tepacki po avtobusi - site od albancite no prviot slucaj bese napraven od makedonec. za ubienite sekoj si zalil. majka mi placela koga gi videla na vesti. i tebe bi ti bil zal ako ubivaat 5-6 nevini albanci neli?
ako se fateni ubicite jas sum za smrtna kazna i toa vo plostad da se ubivat, no sumlivo e se. Ako dva pati gresil mvr (sopot i r.lozja) pregolemi se sansite da i ovoj pat ne gi fatil ubicite. Akcijata bese za smiruvanje na vas.
Samo vo edno sum ubeden-tie se ubieni od profesionalci (tajna sluzba na nekoja drzava) bile tie albanci ili srbi

Приказната продолжува...

Куманово
602550_433241450062573_1135593061_n.jpg

Скопје (Чаир)
205564_10151175543588406_118568684_n.jpg

И „црешата на тортата“ за денес:

Ќе никне 20-метарски споменик на УЧК

Во Слупчане ќе биде поставен споменик на некогашната екстремистичка организација УЧК, висок цели 20 метри, јавува дневниот весник „ФОКУС“.
Сето ова ќе се случува на местото каде неодамна беше отворен и музеј на истоимената организација.

http://mkinfo.mk/makedonija/item/841-ke-se-otvora-20-metarski-spomenik-na-uck

tepackite po avtobusi gi pocnaa makedoncite. go tepaja edno dete-ucenik od edno skopsko selo posle toa tojdo red tepacki po avtobusi - site od albancite no prviot slucaj bese napraven od makedonec. za ubienite sekoj si zalil. majka mi placela koga gi videla na vesti. i tebe bi ti bil zal ako ubivaat 5-6 nevini albanci neli?
ako se fateni ubicite jas sum za smrtna kazna i toa vo plostad da se ubivat, no sumlivo e se. Ako dva pati gresil mvr (sopot i r.lozja) pregolemi se sansite da i ovoj pat ne gi fatil ubicite. Akcijata bese za smiruvanje na vas.
Samo vo edno sum ubeden-tie se ubieni od profesionalci (tajna sluzba na nekoja drzava) bile tie albanci ili srbi
нормално дека би ми било жал невин човек да настрада.
ако тие се невини, зошто избегаа во Косово? зошто не се бранат на суд? како овој во Хрватска што го уапсиле се докажало дека е невин па го пуштија? Од што се плашат ако се невини? Па и да се криви на крај краева ете гледаш како и секогаш сигурно ќе ги амнестираат.
Не се професионалци, туку цел им е дестабилизација на регионот, за утре јас и ти пиштоли на глава да си ставаме. Како што сака твојов пријател ахмети со ставање споменици на учк.

vistina e deka poslednove 6-8 godini se vraboteni golem broj albanci no znaete zosto? ne deka porano nemalo kvalifikuvani no ne gi primija, primija samo makedonci-diskriminacija. Pravata se trudivme da gi dobieme vo miren pat no ne ni gi dadovte (vrabotile samo makedonci, drug primer ti e pastavuvanjeto na albanskoto zname vo Gostivar). Neli trebase 2001 za da se vee albanskoto zname? trebase 2001 da se vrabotat albancite. Licno mislam deka makedoncite vo albanija treba da dobivaat poveke prava-istite i tie sto gi imaat srbitei i turcite vo mk no izgleda i tie ne mozaat po miren pat da gi dobivaat

KLA имаше кон Македонија територијални претензии, каква војна за права бе?
Никогаш во оваа држава не сте биле дискриминирани. Никогаш не се случило да не вработат човек само затоа што е албанец.

Албанци славете го сепаратизмот кој Европа го храбри овде на Балканов,бидејќи да не бевте на агендата на Европа и САД сега ќе се наоѓавте во далеку полоша положба.

Некој неупатен би рекол се спремаме за војна...
15963413F3B6E74C98E1F0B59380B927.jpg

Оф топик ,типот во маскирно ми заличи на Бате Живко :pos:
3192.jpg

Nikoj od albancite nema nisto protiv Makedonija, toa se izolirani incidenti so palenje na znaminja i drugi..
da znaete denot na albansko zname e najgolemiot praznik kaj nas i toa emocionalno se slavese celo vreme i vo vreme na jugoslavija, milosevic, i do den deneska taka da ne znam kako nekoj moze da go zema kako provokacija toa?
Zosto na nekoj im preci albansko zname? ne razbiram
Jas sekogas im go cestitam praznikot na moite komsii makedonci i odam na proslava kaj niv, nikogas ne mi preci sto pod i nad mojot stan se veeat makedonski ili drugi znamija ...
Taka da relax toa e samo eden praznik i nisto

Nikoj od albancite nema nisto protiv Makedonija, toa se izolirani incidenti so palenje na znaminja i drugi..
da znaete denot na albansko zname e najgolemiot praznik kaj nas i toa emocionalno se slavese celo vreme i vo vreme na jugoslavija, milosevic, i do den deneska taka da ne znam kako nekoj moze da go zema kako provokacija toa?
Jas sekogas im go cestitam praznikot na moite komsii makedonci i odam na proslava kaj niv, nikogas ne mi preci sto pod i nad mojot stan se veeat makedonski ili drugi znamija ...
Кога слушам вакви како тебе на кои им тече мед и млеко од уста,почнувам да се чуствувам како во Норвешка каде разбирањето и либерализмот се на највисоко ниво во светот,сигурно многу убав живот живееш ти.

Нормално дека тебе нема да ти пречи што се вееле туѓи знамиња, кога и ти самиот покушаваш во нашава држава да протераш туѓ празник на туѓо знаме.
А за македонското знаме - нема што да ти пречи. Ова е Македонија.

Вака сеа, реално има голем број албанци кои ниту се гадови, ниту се радикални исламисти и си го тераат животот. Али на нивна сметка има плејада селски фаци кои не за џабе (читај ОВК) си ја пропагираат својата агенда. Во две и прва еден куп албанци беа прилично присилно регрутирани во ОНА. Им доаѓаа дома и милум/силум ги викаа на "должност."
Као и да е, сценариово кое го живееме моментално е пишувано многу одамна и апропо не знам што глумите изненадени од настаниве. Ова на генерациите 88-91 требаше да ви биде јасно ако се сеќавате на периодот 1997-2004 и големите промени кои се случуваа а на постарите не знам како не ви било очигледно. (Со оглед на случувањата по смртта на Тито.(Само одговорете си на прашањето која година прв пат имаше фрки на Косово?))
Ич кур да не ви чуе и глејте да фаќате магла од државава пошто е одамна продадена. А и од македонствување леб не се јаде. (Ко што можете да забележите се надевам.)

Некој го постави прашањето, ќе го повторам: колку месеци трае "денот" на знамето???
Знаеш зошто им пречи: затоа што знамето кое го избравте како свое во Македонија е исто со државното знаме на соседна држава. Toa ја симболизира Албанија.
Тука за ваша несреќа не е Албанија. Да вие сте Албанци и тоа никој не ви го оспорува, напротив во средините каде сте мнозинство дури вршите дискриминација на етничка основа и за вас законите на државата не важат таму, но вие сте Албанци од Македонија, и треба првенствено да се идентификувате со оваа држава, па потоа со вашата матична или која сакате друга држава.
Ве дискриминирале во минатото??! Чудо големо, Македонците во соседните држави како и голем број малцински заедници во Европа и ден денес се дискриминирани, па никој од нив не тргнал насилно да бара права.

како бе не се срамиш да бидеш толку лицемерен, до толку ли немате срам и намус, порано постарите викаа дека сте биле чесен народ а вие сте бе една обична дрска лицемерна багра. Еве лично мене не ми смета тој орелот ваш, туку ми смета што се филмувате и сте агресивни, напагате помалу бројни Македонци, кршите, го палите знамето без никаков повод и причина, провоцирате по секоја цена да дојде до конфликт и ти сега мене ме убедуваш дека биле изолирани инцинденти. Па кај се тоа вашите албански политичари да се јават и апелиараат да не се случувааат вакви глупости, а знаат да се јават и при најмал инцидент кога е жртва некој албанец па макар бил и криминалец.

нормално дека би ми било жал невин човек да настрада.
ако тие се невини, зошто избегаа во Косово? зошто не се бранат на суд? како овој во Хрватска што го уапсиле се докажало дека е невин па го пуштија? Од што се плашат ако се невини? Па и да се криви на крај краева ете гледаш како и секогаш сигурно ќе ги амнестираат.
Не се професионалци, туку цел им е дестабилизација на регионот, за утре јас и ти пиштоли на глава да си ставаме. Како што сака твојов пријател ахмети со ставање споменици на учк.

Kolku godini bea zatvoreni nevini lica za slucajot Sopot, kako mislis zosto se plasat ako se nevini. Posto znaat deka od nemok vladata znae da zatvara i nevini ponekogas.

jas minatata godina bev na plostad ma kedonija na proslavata na 10 godisninata na drzavata. Ima nekoj dobrovolec sto ke slavi ovoj nas praznik. da bide primer za sozivot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom