Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

R

redhead

Гостин
Ми беше најдобар другар кој го знам од нет. Го запознав во живо и толку многу се сакавме што живот би дале еден за друг се додека ова не се случи.
Направив видео за другар ми кое го виде цела Македонија. Тоа ми го прости иако го заебаваа. После се заљубив во брат му. Кога дозна се налути и мене и нему. Со месеци не збореше со нас. После рече дека тој бил вљубен во мене и дека сакал да ми го каже тоа но после ова нема шанси за ништо. Од Април ме избегава а со брат му немам веќе контакт.

Сакам да го вратам пријателството. Се обидував да му пишам и да се јавам но не реагира. Преку други луге исто се обидувам да зборат со него но нема успех. Многу ми значи. Јас бев негов заштитик. Ако не ми прости ќе се земам на душа. Јас незнаејќи го повредив. Незнаев за неговите чувства. Зарем може да ме обвини што се заљубив. Срцето не бира во кого ќе се заљуби. Помош
Многу себично од твоја страна. Остави ги и него и брат му на мира.
Гледаш дека и покрај сите твои обиди, он пак си молчи.
И помалку драми. Не праќај други луѓе да зборат со него.
Барем малку задржи си го достоинството (ако го имаш нели).
Ако сака да исконтактира, сигурно ќе ти свртел до сега.
Си му го повредила егото многу.
Остави ги и двајцата на мира.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
94
Поени од реакции
28
Весне, кога успеа да ти прости за видеото (со сиот памет ), за брат му не е проблем ;)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ми беше најдобар другар кој го знам од нет. Го запознав во живо и толку многу се сакавме што живот би дале еден за друг се додека ова не се случи.
Направив видео за другар ми кое го виде цела Македонија. Тоа ми го прости иако го заебаваа. После се заљубив во брат му. Кога дозна се налути и мене и нему. Со месеци не збореше со нас. После рече дека тој бил вљубен во мене и дека сакал да ми го каже тоа но после ова нема шанси за ништо. Од Април ме избегава а со брат му немам веќе контакт.

Сакам да го вратам пријателството. Се обидував да му пишам и да се јавам но не реагира. Преку други луге исто се обидувам да зборат со него но нема успех. Многу ми значи. Јас бев негов заштитик. Ако не ми прости ќе се земам на душа. Јас незнаејќи го повредив. Незнаев за неговите чувства. Зарем може да ме обвини што се заљубив. Срцето не бира во кого ќе се заљуби. Помош
Како тоа мислиш, си била негов заштитник, а си направила видео поради кое го заебавале?

Тој ти простил за видеото затоа што мислел дека ќе се заљубиш во *него*, а не во брат му. Си ги изиграла неговите чувства, неговото достоинство и неговиот избор да си го троши времето на тебе.

Барем да си останела во контакт со брат му, т.е. да видел дека навистина тоа што си се заљубила во брат му бил избор на твоето *срце*... Барем да вределе сите маки што ги видел од другарите, т.е. барем да си ја нашла вистинската љубов во брат му, онаа што трае цел живот, за да биде среќен за вас двајца (сепак брат му му е семејство и тој би се радувал за неговата среќа)... Вака само си го искористила за да добиеш внимание од луѓето на Интернет што ти го гледале видеото и да добиеш на значај („Еј, направив видео и тоа предизвикува внимание и типот има последици од тоа. Баш сум кул!“ и слично).

Како што гледаш, тој бил заљубен во тебе, а потоа се одљубил. Заклучок: сепак не е *срцето* тоа што бира, туку умот. Тој сфатил дека ако „остане заљубен“ во тебе, пак ќе му следат слични случки и слични потреси од твоја страна, па одлучил дека не вреди. Неговиот ум пресекол. И затоа тој има полно право да те обвинува за тоа што си го направила - не си го имала тој ум што тој го имал, или барем таа намера.

Совет: немој да „заштитуваш“ никого. Грижи се само за тебе самата и немој да се трудиш да им помагаш на другите - сè уште не си на тоа ниво.

Поздрав.

S

Stef Bachatero

Гостин
Другар со некој што е заљубен со тебе.Да не се чувстуваш осамено да ти дадам палома за плачење.Ти треба психијатар ли и рамо за плачење.Ако сакаш некој подобро пушти го на слобода отколку да го чуваш како резервна гума...

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Се запознав со едно девојче и нормално ми се засвиѓа и викам ај да си ја пробам среќата и коа глеам во врска..фак... али па глеам девојчево ми фрла погледи, преку другарки се распрашувала за мене дури зборела дека била спремна да го вара дечко аУ ама срце не ми дава да почнам да праам нешто...предходно идев со една што беше у врска и си реков веќе ништо со зафатени девојчиња али глеј сеа пак господ што ми праи :)))
Муабетот
http://9gag.com/gag/5824257?ref=fb.s

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Се запознав со едно девојче и нормално ми се засвиѓа и викам ај да си ја пробам среќата и коа глеам во врска..фак... али па глеам девојчево ми фрла погледи, преку другарки се распрашувала за мене дури зборела дека била спремна да го вара дечко аУ ама срце не ми дава да почнам да праам нешто...предходно идев со една што беше у врска и си реков веќе ништо со зафатени девојчиња али глеј сеа пак господ што ми праи :)))
Муабетот
Опасни се жениве сега спремна била да го вара дечко и бреее мајката добро тоа си е друго јас би те посоветувал доколку веке имаш искуство со зафатени девојки пробај си среќата али прво види кој и е дечко да не е некој бацко некој тепач па да си направиш проблеми..

Поздрав

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Муабетот
пази братче да не го наебеш негде ептен...пошо ако се погоди дечко и некој опасен си го јадел..... :D али ша без ризик нема успех така да.... ако ептен вреди девојчето пробај..ако не баталија :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Муабетот
Колкава е шансата дека и тебе ќе ти го направи истото ако се случи нешто посериозно? Голема.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Муабетот
Колку е спремна да се мува со други додека има дечко? Доволно за да ти пријде? Доволно за да пријде на некој друг?

Колку си ти спремен да си со неа и покрај тоа што таа има дечко (заедно со сите можни последици од тоа)? Доволно за да ѝ пријдеш? Доволно за да му кажеш на дечко ѝ за тоа?

Најдобро е да се видиш со неа во лице и да разговарате. Прашај ја што е нејзиниот став во врска со дечко ѝ. Ако го повтори муабетот, т.е. дека е спремна да го изневери, биди спремен дека тоа потенцијално би можела и тебе да ти го направи (ако бидне нешто со вас). Ако сепак тоа го каже, залапај ја и поздравете се.

Потоа таа ќе одлучи што ќе прави понатаму: дали ќе ти го пушти дечко ѝ или сама ќе си ги брка работите. Ако е првото, ќе имаш да му кажеш дека таа ти рекла дека сакала да го изневери и во истиот момент дечко ѝ ќе ти стане најдобар пријател (мажите многу повеќе му веруваат на искрен непријател отколку на лажен пријател и затоа е битно информацијата дека таа сакала да го изневери да дојде од *неа*, а не од некоја другарка којашто лесно може да ја изманипулира веста). Ако е второто, секогаш имај резерва дека тоа што му го направила на дечко ѝ може да ти го направи и тебе.

Ова се некои помисли што ми дојдоа за можните сценарија во иднина доколку се впуштиш во авантура со девојчево. Ако си тинејџер, ваквите авантури се вообичаени, но ќе мора да ги сносиш последиците (и позитивни и негативни) и веројатно сега е времето да ги поминеш. Ако си повозрасен, внимавај што правиш, бидејќи законот те фаќа.

Малку вон темата, но како можен патоказ: имав еден професор, којшто беше единствен маж меѓу 20-тина други професорки. На прашањето „Како излегуваш на крај со толку жени?“ неговиот одговор беше „Не влегувам.“

Поздрав и со лесно.

F

FARANG

Гостин
Муабетот
Добро бре пријатељ ти имаш јајца мегу нозете или се палиш на јајца? Every hole is a gol. Крусер убаво пишува ама еден ден ќе се каеш

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
А да ве прашам нешто јас да видам што совет ќе ми дадете.
Се трудам се најдобро да биди во врската, одвојувам максимум време иако имам за учење и други обврски, и помагам во некој работи на девојка ми, никогаш не сум ја изневерил, излажал и навредил, ама некако ниедна моја постапка не чини, моето однесување не било во ред, се нешто грешно сум правел и сум ја нервирал.
Кажете ми дали во мене е проблемот? Буквално секој ден се нервирам самиот оти е вака, еден ден неможам да го поминам расположен.

F

FARANG

Гостин
Се трудам се најдобро да биди во врската, одвојувам максимум време иако имам за учење и други обврски, и помагам во некој работи на девојка ми, никогаш не сум ја изневерил, излажал и навредил, ама некако ниедна моја постапка не чини, моето однесување не било во ред, се нешто грешно сум правел и сум ја нервирал.
Кажете ми дали во мене е проблемот? Буквално секој ден се нервирам самиот оти е вака, еден ден неможам да го поминам расположен.
100% во тебе е. Не се замарај да најдеш кај си крив ама крив си. Совет - најди си НОВА девоја или бар уште една што ќе те третира како треба

S

Stef Bachatero

Гостин
Те тестира и сака повеќе внимание.Нејзината посесивност или ќе ја контролираш со муабет,а со девојки тоа избувнува во караница или ќе се правиш дека тебе не те интересира и ќе си го живееш така животот.
Мој најдраг совет е да достаа и удоволуваш на неа и гледај си лично за себе да ти е најдобро.Ако тоа и смета подобро раскини на време отколку да се ланчате со месеци...

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Те тестира и сака повеќе внимание.Нејзината посесивност или ќе ја контролираш со муабет,а со девојки тоа избувнува во караница или ќе се правиш дека тебе не те интересира и ќе си го живееш така животот.
Мој најдраг совет е да достаа и удоволуваш на неа и гледај си лично за себе да ти е најдобро.Ако тоа и смета подобро раскини на време отколку да се ланчате со месеци...
Абе ако ми веруваш нејзините потреби ги ставам пред моите. Внимание од ова што и го посветувам повеќе незнам, ако не сме заедно зборуваме на мобилен, а да и удоволувам многу.. а советов се трудам од порано да го прифатам, ама незнам оти толку ја избегнувам реалноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom