ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Леле што е бре ова по мјп :D Си учам си учам си читкам викам ок не е тешко дај да разгледам некои прашања,и ко ќе видам шо ќе видам... цела сум онака what?o_O Со оглед на то шо Елена Михајлова ми е асистент уш појќе се стресвам,па се надевам дека ќе ме утешит некој овде дека не е многу тешко дека конкретни работи се,а не некои чудни примери...:cautious:
Aко си присуствувала на предавање кај Елена, ќе увидиш дека нон стоп се одвиваше некаков вид на интеракција асистент-студент и цело време материјалот го поткрепуваше со примери, затоа и такви се прашањата уствари све според логика се. Треба да го знаеш материјалот и да ти текне како би се постапило според таа ситуација.
сјебанко е .
одговорите гласат:
а) да, во целост
б) да, во одредени случаи
в) не, во никој случај
г) да, ако страните така се договориле
па сеа иди одговори да те видам хахахахахаха господ напомош

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Aко си присуствувала на предавање кај Елена, ќе увидиш дека нон стоп се одвиваше некаков вид на интеракција асистент-студент и цело време материјалот го поткрепуваше со примери, затоа и такви се прашањата уствари све според логика се. Треба да го знаеш материјалот и да ти текне како би се постапило според таа ситуација.
сјебанко е .
одговорите гласат:
а) да, во целост
б) да, во одредени случаи
в) не, во никој случај
г) да, ако страните така се договориле
па сеа иди одговори да те видам хахахахахаха господ напомош

Чекајте МПП ДА ги видите прашањата и одговорите ова боза ќе ви е :))

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Леле што е бре ова по мјп :D Си учам си учам си читкам викам ок не е тешко дај да разгледам некои прашања,и ко ќе видам шо ќе видам... цела сум онака what?o_O Со оглед на то шо Елена Михајлова ми е асистент уш појќе се стресвам,па се надевам дека ќе ме утешит некој овде дека не е многу тешко дека конкретни работи се,а не некои чудни примери...:cautious:
елена го обожава воено и хуманитарно право,женевските конвенции и протоколите на крајот на книгата

O

Orion.

Гостин
Не е уопште тежок преметот, научи ги убаво изворите и направи си јасна дистинкција помеѓу нив, тоа е основата на МЈП
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 21:58 ---
Ок , фала. Изгубена ми е пријава за испит, џабе ми е да одам сега на факс жив човек нема кога е слободна недела. Значи со предавања почнувате од 12ти ноември?
Мене една пријава за испит ми паднала во кола(под седиште), поднесов све за уверение а пријавата вчера ја приметив под седиште :facepalm:
Утре ќе ја однесам во студентски прашања/архива, каде и да треба...

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Иди си на предавање...нека те запамти...и си идеш на усно испит...испрашуе по пола саат 40 мин...не е лесно ама не паѓа, туку ќе ти каже да се вратиш за 3 дена...па пак ако не знаеш пак ќе ти каже по 3 дена...и така дур не положиш
фората е шо ние идеме на писмен испит поделен на два дела. П.С треба да збориш 3 пати за да освоиш 1 бод активност.

Член од
12 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ако има некој на форумот којшто се запишал на мастер студиите на финансово право ќе може да ми каже која е задолжителната литература и каде би можела да ја најдам бидејќи не бев првите недели на предавање зошто не бев во Македонија?
Благодарам однапред
lawgirl

00
Мислења: 2
Зачленет: 17 Окт 2012, 23:06
#470 Горе

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Колеги, дајте некое чаре за филозофија прв колоквиум кај камбовски/астеруд! Паѓаат прашања лански или послабо? o_O

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
moze nekoj da mi kaze koj profesori koj predmet predava na master po delovno pravo za 7 semestar?

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Мене една пријава за испит ми паднала во кола(под седиште), поднесов све за уверение а пријавата вчера ја приметив под седиште :facepalm:
Утре ќе ја однесам во студентски прашања/архива, каде и да треба...[/quote]

На студентски се дава пријавата мислам , кај мене проблемот е што ми ја изгубиле пријавата и сеа треба да ја барам проф.по историја (треба да си ултра баксуз да ти се случи ова ) а неа ја нема како и обично.. а на студентски па ми го гледаат индексот и ми викаат потписов у индекс мн ти е сумљив како сама да си се потпишала :facepalm: уште тоа ми фали тој проблеми да ми напраи , неможам цел месец уверение да си земам .Тебе ти средија одма ??

Член од
8 мај 2007
Мислења
77
Поени од реакции
0
До која страна треба да се учи финансово?

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Колеги многу битно прашање што е пожелно да ми го одговорите вечерва: Дали Камбовски и Астеруд имаат исти прашања филозофија?
И дали тие прашањата од кај камбовски групата се паѓаа лани?

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
да прашам, имаат ли ептен влијание колоквиумиве врз конечните оцени?
да речеме имам 2х12 бода и активност, се гледа ли повеќе од испитот или пак ако не ми се 15 бода тука 10 можам само да сонувам? :)

(знам малце глупо е прашањево ама бруцош неуходан сум па простете)

Kajgana Shop

На врв Bottom