Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто тогаш во црква дедо попе прво ти бара потврда од матрично па потоа извршува света тајна брак ? Ако нали тоа е поважното ?
За мене лично е поважно јас ти кажувам.Незнам како ме свати ама мислам на душевно сум по задоволен кога се венчавав во црква, а поповите си се секој посебно приказна за себе.

За мене лично е поважно јас ти кажувам.Незнам како ме свати ама мислам на душевно сум по задоволен кога се венчавав во црква, а поповите си се секој посебно приказна за себе.

Ти да бидеш среќен што воопшто си најде невевче. Мене само ме плаши фактот што ти ќе имаш деца.

:unsure:

:facepalm: Добро бе пријателе, дали тоа што сум атеиста и не ни помислувам на венчавка во црква тоа ме прави педер ?
Јебеш ти душевно задоволство, кога овде ти викаат дека не смееш да имаш душевни задоволства и се обидуваат да ти наметнат што треба да ти биде тебе задоволство а што не.

Срце пошто само зоофилијата не ја оправдуваш ајде малку за неа да разглобиме, животните во природата се делкаат на велико на долго и на широко абе партали се прават.Според твојава теорија кравата не може да рече добро познат сексај ме како што ни кучето не може да рече ела љандро еден лижон да направиме. Затоа и не е во ред ?
Ти велиш дека пошто животното не е свесно затоа е лоша работа, се ставаш над него, па и човекот е само животно. Тоа што употребуваме пари и возиме коли не не прави над битија.
Ако според тебе сексот со животно е злоупотреба, тогаш продавањето на животни што е ? Трговија со робови, ниедно животно не дало вербална согласност да биде продадено па сепак постојат пет шопови.
Убивањето на животни за спорт и рекреација е легално,убивањето на животни за храна е легално, ниту тоа се третира кривично, а види богати немам слушнато до сега да дало согласност за тоа.
Помеѓу расен секс постои и тоа е факт, и сексот човек животно е само помеѓу расен секс, како што магарицата не дала согласност да ја делка коњ за да роди мазга, така не дала согласност ни за да има некој со неа секс. Затоа тоа ти паѓа во вода.
Уствари сега ти дескриминираш велиш само затоа што си човек не смееш да имаш секс, во природата до сега не сум слушнал некое животно да дала вербална согласност на друго животно со Зборовите Слушај јас сум согласна ајде ќе имаме согласен секс.
Не сум слушнал до сега некоја крава да се побунила или дала согласност кога газдата ќе ја однесе да ја јавне некој бик, зарем тоа е во ред газдата да одлучи со кој бик ќе се делка кравчето,без тоа кутрото да му рече ГАЗДА НОСИ МЕ кај тој и тој бик да ми го збибери.
Животниве во природата се пердашат навелико сексот не им е нешто посебно и никогаш не даваат вербална согласност за тоа,дури и ако сакаш да го третираш како бруталност кон животно нема да ти држи вода.Подеднакви хемиски процеси во мозокот се одвиваат и кај човекот и кај животните и кај човекот. обострано уживање.
Зарем кастрацијата е согласна кога некоја ќе го однесе мачорот кучето да му ги извадат јајцата , тоа не само што е сексуална злоупотреба туку и физичко сакатење а сепак велиш дека е тоа во ред.По твојава логика дај да ги собереме сите петли и на ражен, пошто тие остај само што не прашуваат туку и ги сулуваат кокошките, маме му ебам ја педерско кога ќе запне да ја брка дур не и се качи душа ќе и извади на кокошкана,без таа да му се согласи.
Башка сите психолози велат дека не се работи за пореметување.Ако речеш дека зоофилите се агресивни и ги повредуваат животните ,испитувањата покажале дека тоа не е така, туку дека се работи за луѓе кој што претерано многу ги сакаат животните и во 99% се поборници за животински права.
Животните и помеѓу себе кога имаат секс,тоа го прават не свесно инстинктно, а и прашај било кој сакаш сексолог или психијатар, ќе ти каже дека и кај човекот сексот е инстинкт.
Е сега прашањето е зошто да не бидеме докрај либерални,зашто дупли стандарди и хипокризија бе злато ? Што се подобри двајца педери од еден човек и една крава кој што се сакаат ?
Дај не само да ја легализираме зоофилијата, туку да воведеме и институција граѓенски брак, за недај боже ете се разболи кравчето, нема љубовникот пари за ветеринар зошто да не ја лечи неговата љубена со неговите плави картони.
Зошто да стигматизираме некој само затоа што е различен, зошто си полна со предрасуди и стереотипи наметнати од мнозинствотомкое што не е способно да ја свати таа љубов, дај малку прошири си ги видиците. Не ти класика со исти аргументи одиш како и овие што велат дека педер браковите не биле во ред,ама потполно исти зошто и тие истите ги употребуваат кога станува збор за зоофилија.
Зарем тоа со согласноста не ти го дига желудникот во грклан,кога знаеш дека практично за ништо човекот не барал согласност од животните,а ваму ти вика нема согласност. Не мислиш дека на лицемерието и лажните вредности и “наметнат морал“ му нема крај.?

Папучите не ти ги оставам,ама имам едни чижми кат , тие ќе ти ги оставам :pipi:
ИСПРАВКА : може да се третира како малтретирање и нанесување на болка, но само ако некој натрти пекинезер, а има поголем алат, но тогаш тоа е садо мазо, па и нив не треба да ги осудуваме, и тие се луѓе така да ништо и од тоа.

Мислам дека убаво нагласив дека животните се водат од нагони и по тоа се разликуваат од човекот кој може да ги контролира нагоните. Нормално дека имаат секс животните дури и даваат знаци дека се подготвени за парење односно задоволување на нагонот. Ти како човек кога добиваш желба за јадење не идеш кај комшијата да го изделкаш на делчиња и да го ставиш на скара или комшиката да ја силуваш, туку се конролираш. Е сега они не се развиени до тој степен и затоа не се сме на исто рамниште него во синџирот на развој човекот е над нив. Освен ти лично ако не се доживуваш како животно, па јас овде да те диксриминарам тогаш еве ти се извинувам :)
Не си разговараат, оти не се луѓе. Туку кога се гладни напаѓаат, се јадат едни со други, мјаукаат во месец за парење, се перчат кога заведуваат, положуваат јајца, икри и така натаму. Се си е таман. Е сега што некој ги продава во продавница или ги кастрира, јас незнам што да кажам освен да идеш да ги ослободиш или да се приклучиш во организацијата на Пумата и на тој начин да ги ослободиш или заштитиш. Ниту се разбирам, ниту размислувам за нивни права, ниту знам зошто ги вкрстуваат расите. Ваљда од некоја корист.
Ти слободно покажи пример каде кравата се заљубува во тебе и ти сакаш да ја ожениш, јас прва ќе испаднам да барам права и за тебе. Додека тоа не го докажеш, си правиш бош муабети :)
Значи двајцата педери свесно изразуваат како човечки битиа симпатија или желба за заедничко живеење. Изразете ти и крават заедничка желба за во ист кревет јас нема да имам никаква замерка.

Мислам дека убаво нагласив дека животните се водат од нагони и по тоа се разликуваат од човекот кој може да ги контролира нагоните. Нормално дека имаат секс животните дури и даваат знаци дека се подготвени за парење односно задоволување на нагонот. Ти како човек кога добиваш желба за јадење не идеш кај комшијата да го изделкаш на делчиња и да го ставиш на скара или комшиката да ја силуваш, туку се конролираш. Е сега они не се развиени до тој степен и затоа не се сме на исто рамниште него во синџирот на развој човекот е над нив. Освен ти лично ако не се доживуваш како животно, па јас овде да те диксриминарам тогаш еве ти се извинувам :)
Не си разговараат, оти не се луѓе. Туку кога се гладни напаѓаат, се јадат едни со други, мјаукаат во месец за парење, се перчат кога заведуваат, положуваат јајца, икри и така натаму. Се си е таман. Е сега што некој ги продава во продавница или ги кастрира, јас незнам што да кажам освен да идеш да ги ослободиш или да се приклучиш во организацијата на Пумата и на тој начин да ги ослободиш или заштитиш. Ниту се разбирам, ниту размислувам за нивни права, ниту знам зошто ги вкрстуваат расите. Ваљда од некоја корист.
Ти слободно покажи пример каде кравата се заљубува во тебе и ти сакаш да ја ожениш, јас прва ќе испаднам да барам права и за тебе. Додека тоа не го докажеш, си правиш бош муабети :)
Значи двајцата педери свесно изразуваат како човечки битиа симпатија или желба за заедничко живеење. Изразете ти и крават заедничка желба за во ист кревет јас нема да имам никаква замерка.
Не можеш да ограничиш права, што се пдобри педерите од тебе ако ти практикуваш секс со твоето куче, зошто ти и твоето куче да не можете легално да уживате во благодетите на институцијата брак.,зошто да не ти биде осигуран социално песот.Сакаш да кажеш дека човек не може да сака животно подеднакво колку што би сакал и друг хомосапиенс?
Значи ти реков за ништо не се бара од животното согласност па така незнам зашто да се бара и за секс, и од кога ти почна да бидеш фактор за тоа дали нешто е нормално или не е ? Зарем не е малку налудничаво тоа ?
Ако може да се спореди хомо сексуален чин со хетеро сексуален чин кој што немаат никаква врска еден со друг, или да се споредува со хетеро брак и повторно немаат никакви допирни точки,тогаш зошто и зоофилијата да ја третираме кривично,само затоа што животно не може да даде вербална согласност, нити пак некогаш ја дало.
Според тебе како што јас морам да се контролирам и да потиснувам нагон за секс со кравата,или ти со песот. Така и педерот мора да се воздржува и да го контролира нагонот за секс со друг педер. нели тоа е само нагон. Анимална потреба. Зошто педерите да не се контролираат и да не се воздржуваат а зоофилите да мораат да ги потиснуваат својте природни нагони. Си запнала ЧОВЕЧКИ БИТИЈА ЧОВЕЧКИ БИТИЈА, не верглај ,сепак и човекот е само животно, и како што кравата не може да одбере дали ќе биде заклана или не и нејиното колење е легално,така и за сексот со неа. :)
Немам слушнато до сега некоја свиња потпишала да биде заклана. Запомни кај животните сексот не е ништо посебно, ние луѓето правиме голема работа од сексот.
НЕ ХУМАНО ЉАНДРА не либерално од твоја страна, мислев дека ги подржуваме сите права на сите луѓе а не само на педрите. Премногу тесни видици.

Не можеш да ограничиш права, што се пдобри педерите од тебе ако ти практикуваш секс со твоето куче, зошто ти и твоето куче да не можете легално да уживате во благодетите на институцијата брак.Значи ти реков за ништо не се бара од животното согласност па така незнам зашто да се бара и за секс, и од кога ти почна да бидеш фактор за тоа дали нешто е нормално или не е ? Зарем не е малку налудничаво тоа ?
Ако може да се спореди хомо сексуален чин со хетеро сексуален чин кој што немаат никаква врска еден со друг, или да се споредува со хетеро брак и повторно немаат никакви допирни точки,тогаш зошто и зоофилијата да ја третираме кривично,само затоа што животно не може да даде вербална согласност, нити пак некогаш ја дало.
Според тебе како што јас морам да се контролирам и да потиснувам нагон за секс со кравата,или ти со песот. Така и педерот мора да се воздржува и да го контролира нагонот за секс со друг педер. нели тоа е само нагон. Анимална потреба. Зошто педерите да не се контролираат и да не се воздржуваат а зоофилите да мораат да ги потиснуваат својте природни нагони. Си запнала ЧОВЕЧКИ БИТИЈА ЧОВЕЧКИ БИТИЈА, не верглај ,сепак и човекот е само животно, и како што кравата не може да одбере дали ќе биде заклана или не и нејиното колење е легално,така и за сексот со неа. :)
Немам слушнато до сега некоја свиња потпишала да биде заклана. Запомни кај животните сексот не е ништо посебно, ние луѓето правиме голема работа од сексот.
НЕ ХУМАНО ЉАНДРА не либерално од твоја страна, мислев дека ги подржуваме сите права на сите луѓе а не само на педрите. Премногу тесни видици.
dobro poznat , Дали јас имам впечаток дека ги браниш или бараш некакви права за педерите и хомосекцуалците или само инает водиш ?

Да ги поддржувам, согласни, свесни и взаемни односи.
Премногу верглање во место не е добро за читање, нели.
Ајде драг мој пуцај друго нешто, застанавме до твоите факти и аргументи. Сигурно не помисли дека ќе зборуваме дека луѓето се животни и правата на животните. Уствари тоа е аргументот за кој збореше? :)

dobro poznat , Дали јас имам впечаток дека ги браниш или бараш некакви права за педерите и хомосекцуалците или само инает водиш ?
Јас ги бранам и подржувам сите, од педери до зоофили,некрофили,инцесоиди, и мразам фашистички поделби од типот хетеро брак е подобра од хомо брак и хомо бракот е подобар од инцесоидниот или полигамниот брак.
не треба да има никаква граница, затоа што ако педерите можат да споредуваат и израмнуваат педерски брак со хетеро сексуален брак,мислам дека и сите останати треба да го имаат тоа право.
либеразлизам не е само подржување на една група, либерализам е прифаќање на правата на сите групи, и изедначување на сите. Или сите се исти и еднакви или никој.

Јас ги бранам и подржувам сите, од педери до зоофили,некрофили,инцесоиди, и мразам фашистички поделби од типот хетеро брак е подобра од хомо брак и хомо бракот е подобар од инцесоидниот или полигамниот брак.
не треба да има никаква граница, затоа што ако педерите можат да споредуваат и израмнуваат педерски брак со хетеро сексуален брак,мислам дека и сите останати треба да го имаат тоа право.
либеразлизам не е само подржување на една група, либерализам е прифаќање на правата на сите групи, и изедначување на сите. Или сите се исти и еднакви или никој.

Штета што хомосексуалциве се делат како супериорна раса во однос на останатите луѓе. :place:
А забораваат дека се создадени од страна на маж и жена,а не на двајца мажлаци што си крадат со г'зот.... к**ови.

Да ги поддржувам, согласни, свесни и взаемни односи.
Премногу верглање во место не е добро за читање, нели.
Ајде драг мој пуцај друго нешто, застанавме до твоите факти и аргументи. Сигурно не помисли дека ќе зборуваме дека луѓето се животни и правата на животните. Уствари тоа е аргументот за кој збореше? :)
:) Срце мене ме чуди како си способна да изедначуваш хетеро со педер а притоа да осудуваш зоо.
Само заради некоја глупава способност за вербален говор, зарем не сме сите исти пред бога ?
твојот аргумент некако многу е лабав, со свесноста и согласноста.:icon_lol: Зошто да се ограничуваме сега на некоја таква банална особина способност за артикулиран говор.
не знам од каде која либерал како тебе кој подржува педер брак што е за пофалба, да биде против било што друго. Или да има нешто против бракови помеѓу жена кја што има 12 години и постар маж.
не мислиш дека загазуваш во водите на лицемерието и медиокритетот мммммммм ?
Нели според аргументот за свест и воздржување и педерите би требало да се воздржуваат или па не, чекај ти го цитираш мнозинството велиш дека животното не е свесно и затоа е нелегален секс со него,иако не е на листа на болести. Но од друга страна велиш дека педерастијата е нормална иако мнозинството вришти дека не е, што ти е тебе бре жено ?
Инцестот бил лош поради потомството,а ако го прават тоа без потомство е во ред, а уствари тие нели СВЕСНО влагаат во инцест и се свесни за последиците кон потомството, зошто сега нив ги судиш, ако некој сака да има дегенерирани деца тоа нели си е нивни проблем ? Зошто да им забраниме на двајца зрели возрасни свесни еднинки да стапат во брак само затоа што се родиле од иста мајка и исти татко,зарем до таму оди твоето разбирање ?

Ако сакаат нека имаат, јас немам ништо против. Ако сакаат и нека создадат дете, нивен проблем ќе си биде.
Никаде не реков дека потомството е репер за брак. Каде прочита такво нешто?
па против инценсенсен брак си ради потомството. Ако немаат деца си за инцестен брак?

:) Срце мене ме чуди како си способна да изедначуваш хетеро со педер а притоа да осудуваш зоо.
Само заради некоја глупава способност за вербален говор, зарем не сме сите исти пред бога ?
твојот аргумент некако многу е лабав, со свесноста и согласноста.:icon_lol: Зошто да се ограничуваме сега на некоја таква банална особина способност за артикулиран говор.
не знам од каде кај либерал како тебе кој подржува педер брак што е за пофалба, да биде против било што друго.

Добро еве најди страст, љубов, привлечност, желба за секс, за вечен живот, желба за брак, било каква потврда дека животното сака или се согласува. Ајде барем едно нешто поддржи го со факт, да оваа група на животни се љубители на луѓе и се палат на луѓе, при тоа имаат склоност за брак и заеднички живот со човек кој им го има меракот. Ајде гуглај најди таков вид на животни?
Не поддржувам ништо кое е направено под присила, против воља на другата страна, со уцена, измама или искористување на менталната состојба на личноста. За се друго ќе најдам некое оправдување, ако е взаемно и искажано при здрава свест и разум.
Друго? Само за ова се замацував? :icon_lol:
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 20:49 ---
па против инценсенсен брак си ради потомството. Ако немаат деца си за инцестен брак?
Кој тоа рече, ти? Ако двајцата имаат привлечност, желба и развиена свест, може два пати да склучат брак ако сакат и пет деца да имаат, ако мислат дека така треба. Јас немам против нивната одлука ниту брак, со деца или без деца.
Јасна сум или пак да повторам? :)

А забораваат дека се создадени од страна на маж и жена,а не на двајца мажлаци што си крадат со г'зот.... к**ови.
И кој е виновен за постоењето на хомосексуалци...нели хетеро браковите ги создаваат :icon_lol:

А кога сме кај создавање и потомства, пошто често тепате таков филм, ајде тогаш да им се забрани брак и било какви односи на парови што ради "виша" сила не можат да имаат деца притив њихова волја, пошто нели не придонесуваат за Александрова Македонија да живее владата итаканатаму итаканатаму итаканатаму...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom