Што бараат атеисти на форум за религија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
А да : и чекај награди во животот ти. Инаку како без награди и надеж :)
Па сите „мајстори“ тоа велат: еве ви награда ваква или онаква.

Да се плукнам на наградите од други и на оние што бркаат награди што треба некој друг да им ги даде бидејќи тие биле „верници“ или пак правеле како што вели догмата! Не бидува од такви луѓе, ами црви... лесни за поткуп. :cautious:

Ќе се препознаат, М.И.Ј. :vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А да : и чекај награди во животот ти. Инаку како без награди и надеж :)
Па сите „мајстори“ тоа велат: еве ви награда ваква или онаква.

Да се плукнам на наградите и на оние што бркаат награди! Не бидува од такви луѓе, ами црви... лесни за поткуп. :cautious:

Ќе се препознаат, М.И.Ј. :vozbud:
И Алистер ли викал така?
Иначе ок си е тоа дека се црви таквите луѓе, само не ми е јасно во спротивно која е таа потреба од иницијации....да не се шлепа некој на вас?
Хахахаххх човекот, колку мал ама колку јак во одредена смисла...детската наивност по се изгледа. Ве цицаат вампири бе Хептаграм....го читам тоа у твоите постови.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Некој ме чита! Благодрам, помини и сега накај блогот, има нови работи :)
И НЕ само да читаш ами и да работиш за да разбираш !
Од читање, боли глава и се блада заради туѓите размисли... види ги твоите постови...

ТУка грешиш и стануваш уште еден кој што од моите зборови си прави догма, не поразличен од, што знам, христијаните :icon_lol:
Не бе човек, работи не само да читаш и да велиш дека си разбрал... НИшто ти не си разбрал од моите постови штом дрдориш вакви работи...
Испразни ја чашата и врати се на моите постови, и ќе биде. :sneaky:

П.С. Алистер е човек... не градам јас култ кон Алистер :) Видов лош пример од христијаните, па и муслиманите не се подолу, додади ги тука Ошо гомнојадецот и Гурџиев со сакатите размисли и не се осудувам да го обожувам Кроули како непогрешлив. Се е ставено на ревизија и преработка, а не само философирање и верување дека ок. Или ако ни е ок во умот дека е точно! Тоа е лага...

Кроулијанството е лошо, само телема :X3: Ако ме разбираш мислам... ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Некој ме чита! Благодрам, помини и сега накај блогот, има нови работи :)
И НЕ само да читаш ами и да работиш за да разбираш !
Од читање, боли глава и се блада заради туѓите размисли... види ги твоите постови...

ТУка грешиш и стануваш уште еден кој што од моите зборови си прави догма, не поразличен од, што знам, христијаните :icon_lol:
Не бе човек, работи не само да читаш и да велиш дека си разбрал... НИшто ти не си разбрал од моите постови штом дрдориш вакви работи...
Испразни ја чашата и врати се на моите постови, и ќе биде. :sneaky:

П.С. Алистер е човек... не градам јас култ кон Алистер :) Видов лош пример од христијаните, па и муслиманите не се подолу, додади ги тука Ошо гомнојадецот и Гурџиев со сакатите размисли и не се осудувам да го обожувам Кроули како непогрешлив. Се е ставено на ревизија и преработка, а не само философирање и верување дека ок. Или ако ни е ок во умот дека е точно! Тоа е лага...

Кроулијанството е лошо, само телема :X3: Ако ме разбираш мислам... ;)
Aj да не те замарам веќе.
На, поздрав од Бодидарма, да се искупам за досадата :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Досаден си, не даваат плод твоите разговори... мислиш дека со транс музика ќе се откупиш? :eek:
Не знаеш ни музиката да ја погодиш, не знаеш да се префрлиш од друг агол да гледаш на соговорникот. Штета...
Те следува казна од универзумот, тоа е :)

Да научиш за во иднина... атеистите се подобри од верниците во догматски учења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Досаден си, не даваат плод твоите разговори... мислиш дека со транс музика ќе се откупиш? :eek:
Не знаеш ни музиката да ја погодиш, не знаеш да се префрлиш од друг агол да гледаш на соговорникот. Штета...
Те следува казна од универзумот, тоа е :)

Да научиш за во иднина... атеистите се подобри од верниците во догматски учења.
Не е транс бе...:)
А казна не може да ми следува од универзумот, ја сум над него.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Не е погодена музиката, не си го спознал соговорникот... сонце.
Ок ок ти си над него, под него во него (мала универзална оргија) (си отвара чоколадце и ич не се заморува што ми те лаже умот) :rolleyes:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ај бе деца пораснете...(ова изгледа на сите теми во религија ќе треба да го пишувам за жал...)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Ај бе деца пораснете...(ова изгледа на сите теми во религија ќе треба да го пишувам за жал...)
Како стареам така се поеќе дете станувам. Вие млади луѓе, раснете за да видите како е :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Ајдеее уште ти ми требаше... :vozbud:И твоите фантазии... обединете се сите, договорете се и напишете ми заеднички пост сосема што ќе нема врска со темава :) Не вака, фрагментирани изјави.
Ненормална работа... :facepalm:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Како стареам така се поеќе дете станувам. Вие млади луѓе, раснете за да видите како е :)
Има разлика помеѓу детинесто однесување и да се биде мудар како дете и плус свесен... Туку нема што да видиме како е... сме виделе се веќе безброј пати(но без да сме свесни дека сме) едино нешто што останува е да се претопиме во моментот и да пловиме по течението на реката... и таму каде што сакаме да делуваме, да делуваме со присутност и да си знаеме дека ќе си одговараме со последици од нашите делувања биле вакви или онакви... и тоа одма, нема карам која ти враќа у незнам кое колено не туку веднаш во истиот момент... И така... прави што ти е воља(но биди и одговорен за своите акции, и знај дека че го папаш телемиту еден, универзумот мрзи евреи и телемити):D Леле каков филозоф сум станал... пу пу да не се урочам... хахахха:pos::icon_mrgr:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон.
Колку добро звучи ова „телемиту“ :vozbud:
Универзумот не мрази ништо, но не е ниту праведен. Тој е само точен! (y)
Да не препишуваме човечки особини за нешто што е поголемо од човекот. Посебно за човекот заглавен под бездната. Како што велат евреите мислам...

Тоа да го оставиме на верниците да си играат со нивните божества :icon_lol:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон.
Колку добро звучи ова „телемиту“ :vozbud:
Универзумот не мрази ништо, но не е ниту праведен. Тој е само точен! (y)
Да не препишуваме човечки особини за нешто што е поголемо од човекот. Посебно за човекот заглавен под бездната. Како што велат евреите мислам...

Тоа да го оставиме на верниците да си играат со нивните божества :icon_lol:
Ма само се шалам малце де...(y) не мрзам јас никого не се секирај, и да немам човечки особини:D ... али овие вернициве од страв само си прават фантазии јебига... али има разлика помеѓу религиоЗЕН човек и религиозен верник(читај догматичен):)

Kajgana Shop

На врв Bottom