Мотор без документи

Член од
26 мај 2009
Мислења
49
Поени од реакции
8
Здраво на сите!
Купив АТВ без документи :(
Го земав од добар пријател и ми рече дека е проверен во полиција и дека моторот бил увезен од странство без документи и дека не е краден.
Е сега нешто ме јаде .... како го проверил во полиција а и он не знаел дали е краден или не? ништо ли не му рекле кога виделе дека е без документи?
Малку ме копка тоа:rolleyes: Се плашам ако проверам да не ми го земат :\
ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ!
Благодарам

Ако те запре полиција и ако немаш документи ти го товараат тоа е сигурно.

ako ti e navistina drugar javi se prasaj go ;) btw toa e motor koj sto treba da bide registriran taka da ako e bez dokumenti ke ti go zemat toa e sigurno a baska moze i nekoja kazna da ti lupnat pa uste ako e kraden i krivicna mozes da jades
a drugarti ako go proveril vo policija kako kazal registrtacija poteklo itn informiraj se dobro za da ne go jades ;)

Ако те запре полиција и ако немаш документи ти го товараат тоа е сигурно.
За тоа знам затоа не го возам на јавни места само по ридови акам али мора да постои некоја опција :( како мојот има 8 комада у МКД и 2 од нив ги видов на пазар 3 со регистрации

Многу тешко таа работа... Да неречам реално неизводливо.

Ако знајш од која држава е земено, можиш да одиш да си ги побараш документите... Јас така си напрајв, имав купено ендуро Yamaha, имаше швајцарски документи, ама не чоеко шо ми го продаде немаше документи никакви. И ми се нафати да ми ги најди документите, бидејќи тој го имаше купено и донесено од Швајцарија. Пошто моторот немаше таблица, единствена идентификација е бројот на шасија. Мада, за да ти издадат дупликат од сообраќајна дозвола и да ти ја одјават (мора да биди одјавено од странство пред да прајш било што кај нас) го бараат газдата. Јас за моето успеав да ги завршам сите работи, т.е. тој шо ми го продаде ми ги заврши работите, и ми напрај влезна царинска декларација. Сексот шо го преживеав послем то, од влез во Мкд до регистрација, е башка патешествие и можам тема да отворам.

Шо значи кај тебе, ти незнајш од која држава е купено, за град не прајме ни муабет, а сопственикот дека ќе го најдиш + дали ќе биди расположен да ти го одјави... Пореално ми се чини да си купиш грепка од државна лотарија и да се надеваш дека ќе ти падни скутер.

прва работа ако воопшто нема документи незнам како влегол у македдонија по легален пат.
второ ако немал документи а легално влегол се издава нова сообраќајна - пријателот твој шо не извадил собраќајна?
трета работа ако те сопре полиција а стварно се е у ред со моторот може да те малтретираат за неносење документи само инаку по број на шасија ке го проверат. ако не постои у база си го јадел на велико.

четврта работа.. со кој памет го зема моторот ?

У Ку*ац :facepalm: Значи ништо од моторот :( Ондак ми преостанува да го размонтирам комплет и све што ми е потребно за багито да си ставам и да си го направам багито и да пробам преку машински да средам нешто барем така имам разбрано се што е homemade треба да иде на преглед па ондак ако ти одобрат одобрат ако не ке си го акам и него низ ридовиве.
Како и да е Ви благодарам на сите за информациите

Пријател ако не те заеби, кој? Зошто си го купил ко е без документи? Прво требало да се распрашаш дали можи да се извадат документи па после да го земаш. Ако не ти е платен, врати му го.
Ако имаш јаки врски в полиција, мислам дека можиш да средиш оти кај нас така е.

Пријател ако не те заеби, кој? Зошто си го купил ко е без документи? Прво требало да се распрашаш дали можи да се извадат документи па после да го земаш. Ако не ти е платен, врати му го.
Ако имаш јаки врски в полиција, мислам дека можиш да средиш оти кај нас така е.
Абе и не ми е до толку криво не сум дал којзнае колку пари али ете имам голем кејф за атв и мерак ми беше да го возам секаде а не вака али нема везе ќе земам друг ;)

Терај ич курот да не те боли, на времето а и сега дали имаш слушнато некој томос или друг помал мотор да имал документи или собраќајна ?

Терај ич курот да не те боли, на времето а и сега дали имаш слушнато некој томос или друг помал мотор да имал документи или собраќајна ?
Да бачко али да го сакаш моторот како ја што го сакам и да му ја чистиш секоја капка уље на него и на крај да ми го земат мене ќе ме боли многу зошто после толку голема желба за атв конечно како-така земав. А што си у право за томосиве си у право

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom