Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
Ме интересира, како можам да спуштам звук од видео на јутуб(песна) дирекно во мп3 формат?
Ова го прашувам затоа што користев една страна што после ја забранија, па да прашам за некоа друга цака :)
Пробај со овие јас овие ги користам
http://www.video2mp3.net/
http://www.vidtomp3.com/
http://www.listentoyoutube.com/

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
онака колку за информација само... го исклучив на 10 минути рутерот и веќе не можеше да се упали, си цркна :)
и ми донесоа нов

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
онака колку за информација само... го исклучив на 10 минути рутерот и веќе не можеше да се упали, си цркна :)
и ми донесоа нов
Барем брзи ли беа. Ист модел ти донесоа?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Проблемот е:

Ставив 3 Max Optic пакет, моментално користат Huawei терминали, коишто имаат 2 антени на нив, 4 LAN портови, под default првиот (LAN1) е направен да работи у layer 3, и таму го имам приклучено PC-то. Поддржува /n стандард. Кога сум конектиран преку Wi-Fi со лаптоп пингот е одличен (5ms). Проблемот е во тоа што имам многу висок пинг кога сум поврзан LAN со PC-то. Чудно ми е, што со истиот кабел(CAT 5), предходно додека користев кабелски интернет од Телекабел, немав пинг поголем од 10ms., а сега некад иде и до 50. Да не речете дека speedtest или pingtest не е релевантен метод за тестирање пинг, се осеќа пингот додека отварам страни, се осеќа она влечкање. Пробав повеќе комбинации:

- За секој случај, пробав со CAT5e кабел(тие што ми ги дадоа од T-Home, што идат во media приемниците), во LAN портот на PC-то, пингот пак беше висок (50 ms).

- Пробав со стариот кабел (CAT 5) во LAN порт на лаптоп, пингот си беше супер (5 ms.)

- Го сменив портот во којшто го приклучувам ethernet кабелот во Huawei терминалот, пробав со LAN2,3,4 и секој од нив го наместив да работи во layer 3, пак го имав тој висок пинг.

И нели, на крај нормално би си помислил дека ethernet портот од картицата на PC-то е зезнат, ама зошто не зезаше предходно, додека имав кабелски интернет?

Во што мислите дека е проблемот? Фала однапред.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Зошто на YOUTUBE ми ги прекинува сите клипови на пола? и после на плеј не сака да се продолжи него морам рефреш да направам?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Зошто кога ќе уклучам google chrome, и сакам да пишам некој пост на кајгана ми се појавува вака.

slika1.jpg
Морам да се уклучам на опера да за можам да пишам, го избришав хромот, и пак го инсталирав, и пак истото.
Исто така игричкине на фб неможам да ги играм.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Сакам да прашам - на работа на компјутерот понекогаш си пуштам трејлери од филмови и си читам рецензии на IMDB, ама тоа е за време на паузата и не претерувам, а после кога си одам ги бришам линковите во History на Chrome...Има ли шанси и покрај тоа што ги бришам линковите, преку серверот некако да се види што сум гледала...? :unsure:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Сакам да прашам - на работа на компјутерот понекогаш си пуштам трејлери од филмови и си читам рецензии на IMDB, ама тоа е за време на паузата и не претерувам, а после кога си одам ги бришам линковите во History на Chrome...Има ли шанси и покрај тоа што ги бришам линковите, преку серверот некако да се види што сум гледала...? :unsure:
Има шанси, зависи како е конфигуриран целиот интернет во фирмата.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Има шанси, зависи како е конфигуриран целиот интернет во фирмата.
Икочињата уште ти стојат на мојов десктоп од последниот пат...:) Треба да продолжиме...И морам јавно да те пофалам тука... :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
omg halp
500 Internal Server Error

youtube
чистев кеш рестартирав интернет пробав различни броусер омајгад ват ду?

omg 2 пати ctrl f5 и ми отвори
а сеа шо сакав да глеам?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
пристап до видео содржини на hulu.com... си овозможил некој?
со неколку прокси пробав, ги детектира дека се прокси и не пушта...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
пристап до видео содржини на hulu.com... си овозможил некој?
со неколку прокси пробав, ги детектира дека се прокси и не пушта...
Стави hotspotshield и шибај! Само исчисти cookies и кешот од прелистувачот пред да се конектираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom